Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yalnız, değersiz ve en önemlisi yetersiz bir erkek olarak görüyorum kendimi

Wesley

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Ben kendimi çok yalnız,değersiz ve en önemlisi yetersiz bir erkek olarak görüyorum hayata genel olarak negatif bakıyorum ne yazık ki
erkek ve kızların çok olduğu ortamlarda sessiz kalıyorum bugüne kadar beğendiğim her kız ben iyi bile davransam benimle arkadaşlık bile etmedi üniversiteye gidiyorum orda bile değişen birsey olmuyor canım bu duruma inanılmaz sıkılıyor beğendiğim bütün kızlar başka erkeklerle çıkıyor en çirkin kız bile yanında güçlü kuvvetli mükemmel erkek istiyor haliyle psikolojim bozuldu artık 20li yaşlardayım çok birsey istemedim şu hayattan birisi de beni sevsin bana değer versin istedim bu kadar değersiz hissettikçe ders çalışmak bile istemiyor canım bir erkek olarak bunları yazmak güçsüz olmak hem fizik hem ruhen en istemediğim şey ne yapmam lazım

kendine güven ilk önce sen kendini değersiz görürsen bu beyninde bilinç eder düşüncelerine dikkat et davranışların olur davranışlarına dikkat hareketlerin olur hareketlerine dikkat et kaderin olur zaman içinde açılırsın kendine güvenin geldikçe değişmeye başlarsın ruhen kendini güçlü tutmalısın ve okuduğun okulda başarılı ol mesleğine atıl kızlar mesleğe bakarlar gerisi taravıradır bu yaşlarda senin gibi düşünen erkek çok olur benim oğlumda böyle tarzında değişiklik yapabilirsin boş vaktinde spor yap boşver ya kızları sen kendine bak

kardeşim seni çok iyi anlıyorum yaşadıklarını çok iyi anlıyorum ama hilal ablamızın dediği çok doğru şimdilik erkek arkadaşların olsun haftasonları maçmı olur başka bişeymi arkadaşlarınla takıl sonra konuşma egzersizleri yap aynaya bakarak tek başına bağıra bağıra konuş sonra kitap oku bol bol kızların yanındada kasma kızlar alınmasın ama neden kasıyorsunki onlar içinmi yaşıyorsun hayatı git beğendiğin bir kıza söyle en fazla ne yapar küfür eder densizse alay eder ama bak gör sen rahatlayacaksın belki hayır diyecek ama için huzur dolacak benim öyle olmuştu gittim söledim ben düşünmüyorum dedi bende özür dilerim rahatsız ettim dedim yoluma baktım sana bişey diyeyimmi kardeşim hayat çok kısa sevmek sevilmek herkesin hakkı başkaları ne düşünüyor diye düşünürsen hep mutsuz olursun belkide Allah sana çok güzel bir kız nasip edecek umutlu ol engelinide takma bende kısayım mesela çok densiz gördüm evlenirsek çocuğumun boyuda kısa olurmu erkekliğini sorgularlar sonra oyüzden güçlü ol kardeşim özgüvenin olsun dürüst ol mutlu olursun

Bir spor salonuna git özgüvenin artar vücudunda negatifler azalır. Birde böyle dene. Paraplejic omurilik felciyim kendi imanlarımda evde spor yapıyordum ve şu an ki ruh halimin tam tersindeydim.
Spor işe yarıyor.

arkadaşımın dediğine çok katılıyorum mkaya64 doğru demiş oğlum kız milleti bende bayanım bu karı milleti kadar gıcık aptal bir varlık yoktur ben sana diyeyim bunu oğlum bu kızların kişiliği tammı dört dörtlükmü boşver benim eşimde sessiz sakin bir adamdı hiç bir kızla konuşamazdı adama aşık oldum g,ittim kendim arkadaşlık teklif ettim dünyadada kimseye değişmem kocamı hem seni seveni nerden bilcen senide seven vardır beyenen mutlaka bunlar düşüncelerin gençlik hormonların salgıladığı düşünceler hiç kimse için benim bu hayatta öğrendiğim tek şey kimse için değişmem kimse içinde çapa göstermem görüyorum genç kızları oğlum konuşmayı bilmiyorlar beyinleri ufacık

Nar tanelerini teker teker kabuğuna yerleştiren Allah senide hangi kalbe yerleştireceğini bilir. Bekle ve sabret

Senin durumun öz güven eksikliğinden gelen bir şey. Belli durumlarda bu eksiklik yok olur ancak. Buna sebep olan asıl neden engelin değildir. Engelin yüzünden küçüklükten beri ailenin çevrendeki insanların sana nasıl davrandıkları ile alakalı bir durumdur.
Suçlu başta ailen daha sonra çevrendir.
Ailen ne kadar iyi olsa da onlarda yetiştirilmelerine göre sana davranışları o şekildedir ve bunun doğru olup olmadığını işte bu yaşlarda anlamaya başlıyor insan.
Öz güven eksikliğini yenmeye çalışmaktan ziyade kendini eğit, siyaset, kültür, sanat iletişim gibi neyi merak ediyorsan o konuda kendini geliştir. Geliştir ki sana hiçmiş gibi davranan insanlar senin ayağına gelmek zorunda kalsın ve dilensinler.
Bende aynı durumdayım insanlar dalga geçmeye küçük görmeye devam ediyor ancak Allah'a olan inancım ve Zekamı kullanabildiğim bir yapım var bu yüzden bunalım vs yaşamıyorum. Eğer bunu atlatamazsan ciddi psikolojik sorunlar yaşarsın bunları kafana takmamalısın.
Ve şunu sakın unutma.
Hayatta her şey bir nedene bağlıdır.
Neden sessiz kaldığını bulursan sorununu çözersen.
Bende sessizim açılamıyorum ancak bunun iki nedeni var.
1. Çekingen bir yapıya sahibim.
2. Boş konuşmayı sevmiyorum.
Birlikte oturduğun muhabbet ettiğin kişiler %90 zaten boş muhabbet yapıyordur. Senin zekan ve gerçeklik seviyen bu kişilerin muhabbetinin üstünde ise konuşmaman normal....

Albert Einstein 8 yaşına kadar konuşmadı....Konuşmaya başladığında nedenini sorduklarında bu zamana kadar her şey yolunda idi diye cevap vermiştir.
Elektriğin mucidi Teslada senin ve benim gibi asosyal bir yapıya sahipti...Boş konuşmamış ve elektriği buldu....Ve Kablosuz elektrik iletmeyi buldu.

Bunu Toplumumuzun güzel bir lafı ile bitirmek istiyorum. "Sessizden korkacaksın"
Artık neden dendiğini siz düşünün.

Erdinç Gür
Medya ve İletişim Uzmanı

"Spora git; spor yap....." Aslında burada demek istenen şu: BAYANLARDAN UZAK DUR; SEKS YAPMA; SEKS YAPARKEN HARCAYACAĞIN ENERJİYİ SPOR İLE AT VE BAYANLAR İÇİN POTANSİYEL TEHLİKE OLMAKTAN ÇIK....

Bunlar faso fiso şeyler kardeşim..Böyle şeylere sakın kulak asma..

Bilgi ve görgü çok önemli meziyetlerdir ve bayanlar bu gibi şeylere dikkate ederler.. Oku; öğren; bilgilen; kendine güven (kendine güvenmeyen erkeğin yanına hiç bir bayan yaklaşmaz) toplum içerisinde konuşmaktan; fikir beyan etmekten çekinme (bayanlar pısırık, çekinik erkeklerden haz etmezler)..

"FELSEFEMİZ ŞU : YAŞAM KOÇU KİM MİŞ? GELSİN BEN ONUN KOÇLUĞUNU YAPAYIM..

@VİRGO doğru söylüyor spor yaparsan seks gücün azalır ve tehlike arz etmeyen bir erkek olarak sana güldükçe gülerler, dünya da tüm zamanların en çok satan 10 kitabını al ve oku, sonrada kızlarla bunu konuş :)

Merhaba,

Önemli olan sadece karşı cins tarafından sevilmek değildir.
Ailenizden gördüğünüz saygı sevgi vs de kendinize güvenmeniz için yeterlidir.
Ki sadece sevilmekle kendinize güveninizi kıyaslayamazsınız.
Sevmek sevilmek ayrı kendine güven ayrı.

İlla ki bir sevenle karşılaşacaksınız henüz yaşınız da küçük yani yolu devirmiş de hala birini bulamamış değilsiniz.
Bu durumda önemli olan kendinizi iş güç vs bakımından bir yere getirmek kendinizi göstermek sonrası gelir zaten.
Okulunuzu bitirin işinizi bulun çevreniz genişlesin gerisi kendiliğinden oluşur.
Akışına bırakın ve öncelikle kendinize güveniniz gelsin.
Siz kendinize güvenemezseniz karşı taraftan güven bekleyemezsiniz.

Cok güzel konusuyonuz ama hic kolay değildir ben bi kızla bayağı konuştuk önce olum baktı sonra ne olduysa caydı niye biliyomusunuz osmm den atamasi oldu 2 defa çalıştığı yere gittim ve beni orda güvenlikcilerle kovdu ve aylardır onun acısını cekiyom iste hayat bundan ibaret bu hayatta istegim her seyim ama sanki kendi mi uzay boslugunda hissediyorum aylardır icim icimi yiyo ne yapacagimi bende bilmiyorum

Wesley sakın benim düştüğüm hatalara düşme kimseye hakettiğinden fazla değer verme isterse dünya nın en güzel kızı olsun emin ol sen ne kadar kendine değer verirsen insanlar o kadar sana değer verir kendine değer vermezsen zaten bu hissedilir çevrende ve sana değer veren de olmaz kimse seninle konuşmasa bile ailen var ya yetmez mi hep böyle gidecek değil zaten bazı ortamlar vardır sana göre değildir başka bir ortam tam senin kafada insanlarla doludur hayat kısa ye iç eğlen takma kafana bunları bu yaşta ...

"Dünya degersizdir,bir saatlik gam ve kedere dahi değmez. Ahirete kıyasla dünyadan az bir nasibin varken ömür boyu onun için neden gam çeker, üzülürsün?"

Seni anlıyorum kardeşim boşver hayat insanların ne düşündüğünü umursayacak kadar uzun değil. Çekinme kızlarla git konuş sohbet muhabbet et direk sevgili diye düşünme takıl konuştukça tecrübe de kazanırsın. Sağlık olsun gerisi olur olur gider

Sev seni seveni hâk ile yeksan olsa; sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultân olsa

Kardeşim anlıyorum seni, bende öyleydim lisede birini sevdim 3 sene boyunca uğraştım ciddiye almadı bile üniversitede birini sevdim konuşmaya cesaret edemedim ilk olaylardan sonra ama 3 sene sonra bir gün gittim konuştum olur böyle şeyler ya dedi geçti neyse okulun bitimine yakın kız arkadaşımla tanıştım çok iyi bir insan ALLAH razı olsun yani büyük sorunlarım var engel olarak ama sevince cidden gözükmüyor çok seviyor beni ben de çok seviyorum onu hani şimdi o günlere pişmanım niye dersen o zamanlarda ben de senin gibi çok üzüldüm çalışmadım dersleri ve kapasitemin altında bir yerde okumak zorunda kaldım onun yerine derslerime özen gösterseydim lise ve ünide şimdi işe girip bir an önce evlenme hazırlıkları yapabilirdim sana tavsiyem benim düştüğüm hataya sen de düşme bunun yerine derslerine çalış arkadaşlarınla eğlen kaynat gez toz iyi bir dereceyle okul bitir hani gelecek kişi için de kendini bu şekilde hazırla o gelince de işin gücün iyi imkanların olur herşeyi ayarlarsın inşallah yani bu sıralar derslerine takıl maaşını imkanlarını eline al ...

Boşver kardeşim hayat mutlu olmaya değer boşver kızları

Sana bakmayana sende bakma

dostum kendini küçümseme hiç.sen şu okulunu bitir,bi yere atan bak bakim nası değişiyo işler.sadece güven biraz kendine,girşken ol.reddedilmekten korkma.en fazla zaten seni istemeyen birinin hayatından çıkmış olursun.emin ol kimse ölmemiştir bundan ve hiç umudunu kaybetme bigün mutlaka kafa dengi hatun çıkacaktır karşına.o güne kadar diğer ilişkilerni ona ulaşmak için birer basamak olarak düşün.her yaşadığın ayrı tecrübedir bu yolda.şimdiden bol şans;)

Allah her kulunun duasını kabul edermis, fakat yerini ve zmanını beklermiş inş çok hayırlı insanlarla karşılaşırsınız . En buyuk engel kalplerdeki engeller kotu dusunceler. Siz gonlunuzu ferah tutun , Allahım inşallah gonlunuze göre versin

Sende ALLAHI SEV ... sonra bir bakmssn mutluluk kapıları acılmıs kendine guvenini yitirme sabret sabırdır köleyi kral yapan sabırdır karanlgn icindeki aydınlık ....sabret sonbahardaki kuru yapraklar yerini cicekleere bırakacak... yeterki dua et kendine cici bak :)))

Senin psikolojini anlayabiliyorum aynı durumun benzerini yaşadım bir kaç yıl...Genellikle Güzel olup da özgürlükçü ve maddi yönden destekleri vardır bu tiplerin onların makyaj ürünlerinin tanesinin fiyatını bizim aklımız almaz bu tarz insanlar genelde kendine güvenen özgüveni yüksek insanların istediği erkek tipi güçlü karakterler ve yakışıklı tipler oluyor genelde tespitiniz doğru size yakışanı bence yapmalısınız siz daha duygusal daha sessiz biraz daha çekingen tiplere yönelmelisiniz... karakter uyuşmazlığı tamamen başka birşey değil bu dışarda özgürüm diye herkesin ortasına öpüşen tip istemem açıkçası...zaman gelecek kendinizi biraz daha tanıyacaksınız belki o insanlara özeniyorsunuz ama malesef sizin yapınız bu kendinizi kabullenin. Yetersiz erkek anlamına gelmez bu .Dediğim çekingen sessiz tipleri bulmak biraz zor ve zaman ister genelde gelenekselcidirler otantik mekanlarda denk gelebilirsin.....Starbucksta değil tabiki...

Hepiniz çok güzel yazılar yazmışsınız geçenlerde 6 yıllık yakın arkadaşımla bağlarımı kopardım sorun beni küçümsemesiydi ağırıma giden laflar söyledi bazen insanlar sizlere birsey söyleyince sizler söylenenleri düşünür ve değiştiremeyeceğiniz şeyleri de düşünürsünüz ve sonra sinirlenirsiniz küçüklüğümden beri insanlar beni hep küçümsediler iyi futbol oynamayı çok istedim oynayamadım bir kız beğendim hep başka erkekleri tercih ettiler ve artık bu duruma isyan etme noktasına geldim isyanım hayata aslında şu olmadı bu olmadı değil neyi istediysem olmadı insanlara güvenimi kaybettim.eskiden konuşkandım artık eski neşemi de kaybettim allaha dua etsem bile hayatımda hiçbirşey değişmiyor ben bu hayatta var olamıyorum artık agzımı açıp tek kelime bile etmek istemiyorum hEp umut edip hep olmamasından cok sıkıldım suan hiç arkadaşım yok sonum ne olacak bilmiyorum ölümü bekliyorum bitse de gitsek inanın ben artık çok yoruldum çok da sıkıldım

Üst Alt