Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yan komşum bakıcım olabilir mi?

2kadir

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
kalem hanım sizden beni aydınlatmanızı rica ediyorum sorum şu ben eşim ile beraber ailemizden uzak oturuyoruz yan komşumu bakıcı olarak gösterebilirmiyim komşum ile aynı apartmanda oturuyorum bende çocuk yok ve kardeşlerim bana çok uzak yerde oturuyorlar cevabınız için şimdiden çok teşekkürler

Hayır komşunuz bakıcınız olamaz. eşiniz olabilir. eşinizi niçin bakıcı olarak düşünmüyorsunuz?

size bakamayacak durumda mı? komşunuz ancak vasiniz olursa bakıcınız olabilir ve bu duurmda komşunuzun ailesi de gelir hesabına katılır.
ve ben komşuyu vasi tayin etmenizi öneremem,sıcak bakmıorum buna.

herhangi bir akrabanız yok mu kaldıgınız yerde? Yeni Torba tasarısı şu an Meclis'te ve gündemde. eger yasalaşırsa bu da 1 ay içinde olur aşağı yukarı. bu durumda herhangi bir akrabanız da ikametini size aldırırsa hanedeki gelir hesaplanır sadece.
yani bakmakla yukumlu birey şartı aranmayacak. hanede ikamet edenler sayılacak. kuzen hala teyze vs kim olursa olsun sizle kalıorsa hanedeki gelir hesabına dahil edilecek.
o yüzden komşunuzu düşünmeyin biraz sabredin. bu arada evinize bir akrabanızı alın.
eşiniz de mi bakıma muhtaç derecede engelli?

şurayı da okuyun:http://www.engelliler.biz/forum/evd...klarinda-neleri-degistirecek.html#post1382900

kaldığım ilçede yakınım yok eşim yüzde 60 normal engelli

maalesef komşunuz ancak vasiniz olduğunda bakıcı olabilir başka yolu yok. bunu da tavsiye etmem. eşinizin akrabalarından da olabilir sizin akrabalarınız şart değil.
bir de geliriniz ne kadar ki?
2 kişi kalıyorsunuz bu durumda geliriniz 1020,90 lirayı geçiyor mu? ancak bu miktara eşit ya da bu miktarı geçerse evde bakım aylığı alamazsınız.

eşimin akrabalarıda uzak biz bu ilçede yanlız kalıyoruz gelirimiz 1600 lira komşuyu vasi yapmaktan başka çare yok gibi görünüyor
verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim

Kadir, torba tasarı 1 ay içinde yasalaşır en geç. Bu durumda sana yukarıda bahsettiğim gibi gelir hesabında hane geliri esas alınacak. Sen komşunu vasi yapacaksın ama bunda da hane bazlı gelir hesaba katılacagı için komşun vasin olsa bile (vasin bakıcı olabilir ama gelir hesabına katılmaz) bunda da gelir hesabından dolayı evde bakım aylığı alamazsın.

Kanun değişikliği olacak yani. Bu durumda gelir engeline takılacaksın. vesayet işleri de öyle bir ayda çıkmaz. yeni kanun değişikliği olursa ne olursa olsun hanede yaşayanların geliri dikkate alınacak artık. bu durumda hanedeki gelirin fazla çıkacak. Komşunun vasi olması da işe yaramayacak. yine aylık alamayacaksın.

ayrıca oy da kullanamayacaksın vasin olduğunda.
senin durumun çok karışık yani. bu karışıklıkla vesayet için ugraşıp sonra da evde bakım aylığı alamamak da var işin içinde.

bence bu konuyu gidip vasilik düşünmeden önce Aile ve sosyal politikalar il
müdürlüğü ile görüşmen. vasilik işin içine girdiğinde evde bakım aylığı alamayacaksan boşuna hiç komşunu vasi tayin etme. gerçi yeni kanun hükümleri yasalaşmadan bilgi verirler mi sana bilmiorum.
Alo 183 aracıılığıyla da rehberlik al.

ama tekrar ediyorum, yeni kanun değişikliği oldugunda vasin de olsa bunda da gelirin yuksek oldugu için aylık talebin reddedilecek.
Kısacası boşuna vasilik için ugraşmayın.

NOT: Dünkü ikinci mesajımda vasin bakıcı olursa gelir hesabına vasin ve ailesi katılacak demiştim. ama aklım dalmış... Yeni kanun değişikliğini burada dikkate almayı unutmuşum. şimdi bu hatamı düzelttim. vasin bakıcın olabilir ama kanun değişikliği oldugunda senin hanenin geliri dikkate alınır. Vasinin geliri dikkate alınmaz.
Daha sonra yeni yönetmelik de çıkartırlar ve bu hukmun bu şekilde uygulanacagını düşünüyorum.

Üst Alt