Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yanlış ameliyat sonrası doktora tazminat davası açtım. Karar neye göre verilecek?

BlueBlue

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
5
Ben yıllar önce özelde medyatik bir ortopedi doktoruna ameliyat olmuştum. Ameliyat sonrası düzelmedim, daha kötü oldu ayağım. Sonra şikayet edicem vs deyince bir ameliyat daha edeyim ücret de istemiyorum dedi ameliyat etti yine düzelmedim. Ben bu doktoru avukatım aracılığıyla tüketici hakları mahkemesine dava ettim.
Ama bu adamı dava ettikten sonra başka bir doktora ameliyat oldum. Zaten bu doktor da ayağın kötü durumda, ameliyat esnasında eski ameliyatında yapılan işlemler bizi aşırı zorladı, düzeltmeye çalıştık vb şeyler dedi.
Şimdi eskiye göre daha iyiyim. Fakat merak ettiğim konu şu..
Yanlış ameliyatın üzerine başka doktora ameliyat olmuşken, mahkemenin beni sevk ettiği Hacettepe ortopedi nasıl neye göre bir karar verecek?

@OturanBoğa @OğuzHan112 Hocam konuyla ilgili bilginiz varsa paylaşır mısınız? Yada tahmin, düşünce

bir çin atasözü derki eger davada ikiside zenginse hakim karar veremez istifa eder biri zenginse zengin kazanır ikiside fakirse adalet yerini bulur

@BlueBlue,
Kardeşim hacettepe ilk ameliyat önce ve sonrasını değerlendirecektir.Bunu değerlendirebilmesi için sizin ilk ameliyat öncesi ve sonrası durumunuzun film rapor vs gibi belgeleri temin edip götürmeniz lazım.
Hacettepenin ortapedi servisi içinde kendi sağlık kurulu olup,bu durumunuzu raporlayarak mahkemeye gönderecektir.
Sizin yapmanız gereken hacettepeye giderken yukarıda bahsettiğim evrakları film vs gibi temin edip doktora durumunuzu anlatmaktır,değerlendirmeyi kurul kendi içinde yapacaktır.
Mahkeme sevk yazısını aldıysanız Hacettepenin başhekimlik sekreterliğine o belge ile başvurun onlar senin yönlendirirler.
Geçmiş olsun tekrar.

Ben genelde özel hastaneleri önermem..bu benim kişisel düşüncem..

Şikayetiniz neydi peki?
Ameliyat olmanızı gerektiren bir durum var mıydı gerçekten?

Basit bir sivilce ameliyatı bile olsa her ameliyatta mutlaka riskler ve gelişebilecek komplikasyonlar olabilir..illa olur diye bir şey de yok..olabilir diyorum.

Ameliyat öncesi size bazı evraklar imzalatılmıştır, imzaladığınız evraklar sizi biraz uğraştırcak gibi..

Her hekimin kendine göre savunduğu doğruları vardır..sevk olunduğun ortopedi kendince doğru ve yalnış olan işlemleri rapor eder..

@BlueBlue,

@Mehmet005,
Abi teşekkür ederim ama ben onları avukatıma vermiştim ilk dava açılırken. Avukatım da onları mahkemeye sunmuştu. Son ameliyatimda doktor şu sorunlar vardı giderdik, bu vardı düzelttik gibisinden bişeyler yazmıştı. Onları da avukatıma vermiştim 2 sene önce. Avukatım dediğim gibi mahkemeye sundu abi

@OğuzHan112,
Abi her iki ayağımda nasır vardı ama ne yapsam da geçmiyordu. Ayrıca parmaklarim da çekiç parmak vardı. Basarken çok sorun yaşıyordum. O yüzden ayak ve ayak bileği üzerine uzmanlaşmış bir cerraha ameliyat olmam gerekiyordu. Devlet Hastanesi'nde ki doktorum da zaten bunu önermişti.

Bu kişi beni üst üste iki ameliyat etti ama daha kötü oldum sorunum da çözülmedi. Bayağı param gitti, maddi manevi yıprandım. Yani benim ameliyat öncesi evrak imzalamş olmam daha sonra duzelmesem de hiçbir hak iddiasinda bulunamama sebep olmamalı diye düşünüyorum Oğuzhan abi.

Evrak imzalamak hakkını arayamazsın anlamına gelmez tabiki,ortada bir kusur,bir hata varsa sonuna kadar tabii ki hakkınızı aramalısınız.

Alanında uzmanlaşmış bir hekimden söz ediyorsun.. bayağı bir uzmanmış ki sizi tedavi edememiş üstelik daha kötü etmiş.

Umarım sağlığına kavuşur, ortada bir ihmal bir hata varsa buna sebep olan hekim cezasını çeker/Geçmiş olsun.

@BlueBlue,

Avukat işleri yürüttüyse sende olmasa bile onda öne sürülebilecek raporlar vs. vardır.
Şu an iyi olduğunu ve yaptırım olamayacağını düşünme. Bu zamana kadar çektiğin sıkıntıyı mahkeme dikkate alır.
Geçmiş olsun.
---
Başka bir başlıkta doktorlara neden güvenilmiyor diye soru sormuştu biri. Cevabını almıştır umarım.

Başımdan geçen süreci sizlerle paylaşmak istiyorum. Dün mahkemenin bana vermiş olduğu sevk kağıdı ile beraber Hacettepe üniversitesi ortopedi ve travmatoloji bölümüne gittim babamla birlikte.

Doktora önce başımdan geçenleri anlattım, oda bilgisayara notlar aldı bununla ilgili. Daha sonra yurumemi istedi. Yürüdükten sonra parmaklarımı hareket ettirmemi istedi. Aşağı dogro kapatmamı ve kendime doğru çekmemi istedi. Ben bu hareketleri yaparken o bilgisayara yine birşeyler yazdı.

Daha sonra sol ayağında 2. Ve 3. parmağın kendine doğru çektiğin zaman oynamıyor hiç dedi. En son röntgene gönderdi, oradan CD şeklinde görüntü aldım ve başhekimlik doktorun yazacağı yazı ile beraber o belgeleri doğrudan mahkemeye gönderecek dediler. İnşallah hakkımda hayırlısı olur adaletli bir karar verilir

Üst Alt