Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yanlış ameliyat sonucu barsak kontrolümü yitirdim. Rapor alabilir miyim?

Aylin1980

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2014 agustos ayında kendi çalıştığım klinikte kist ameliyatî olurken bağırsağımı yırttılar ve Rektovajinal fistül gerçekleşti, 5 kere ameliyat oldum düzelemiyorum ve sürekli ishalim ve altıma kaçırıyorum, vajen bölgesinden dışkı geliyor ve insanlarîn yanında gazımı tutamıyorum, bu işi ben yaparım düzeltirim diyen bir doktorda bulamadım, bulduklarımda beni daha beter hale getirdi. 3.5 senedir calisamiyorum süreli veya süresiz rapor alabiliyormuyum ben?

İL sağlık müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

Aylin1980
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun,
Rahatsızliklarınızla ilgili olarak rapor alacağınizi düşünüyorum.
Bunun içinde öncelikle bulunduğunuz ildeki sağlik kurulu raporu vermeye yetkili hastanelerden birine şahsi başvuru yaparak sağlık kurulu raporu talabinde bulunmalısınız.
Tekrar geçmiş olsun.

bir avukatla görüşsün mutlaka tazminat alma hakkı vardır 100 150 bin tl civarı bi para

kendi işyerimdi muayenehane, jinekologd. ben kistini alırım deyip bagirsagimi kesmiş ve sonra apar topar beni özel hastaneye götürüp bagirsagimi diktirmiş, ama ben ertesi gün tuvalete çıkınca dikişler patlıyor ve dışkı vajenden geliyor. Benimle Sonrasında hiç ilgilenmedi ve işime geri dònerim umuduyla şikayetçi olmadım.

Ama o beni raporlu olduğum halde evime ihtarname yolladı ve sonradan işten çıkardı. Beş kuruşsuz ortada kaldığım için avukat tutamadım, yinede gittim sordum soruşturdum ama gittigim avukatlarda ispat istediler. Kendi işyerim olduğu için orada calisan arkadaslarim bana destek olmadılar. Velhasıl hiç birşey beceremedim bu hastalikla sürünüyorum

Çok geçmiş olsun her doktor doktor olamıyo:(sağlam genel cerrah yada kadın doğum bulmanız lazım kadın doğum doktoru var türkiyede önemli doktorlardan biri başkent hastanede prof ali ayhana görünün

Bu doktora gireymişin başında keşke işlh iyi olursun

flora19

Bu benim başıma gelen rektovajinal fistul olayı genelde dogum yapan kadınların başına geliyormuş ve o anda dikip kurtarıyorlarmış ama benim doğum olmadığı için işin uzmanı birini bulamadım, ben daha önce bu ameliyatı yaptim diyenlerede 5 kere ameliyat oldum ama dedigim gibi daha beter oldum, internetten bakıyorum araştırıyorum 3veya5 dr. Var özelde ama onlarda ücretli ve yüksek rakamlar istiyorlar okadar para bulamıyorum, millet kredi çek deyip kolay cevap buluyor ama ben calisamiyorum bile kim verir krediyi. Yani kısaca yolumu kaybetmiş durumdayım

Ayrıca beni bu hale getirende bir kadın doğum uzmanı ve maalesef prof.

Mehmet005
Allah razı olsun, cok teşekkür ederim cevabınız için

Dediğim doktora bigörünün siz

flora19

Canım çok teşekkür ederim ama bağırsak dikimi ve kolostomi olmasi gerektiği söylendi o yüzden bana gastro cerrahisi uzmanı bakması gerekiyor, kadın doğum uzmanı yapmıyor bu ameliyatı maalesef

Başınıza gelenler gerçekten kötü birşey geçmiş olsun...sizi özel hastaneye götürdüler demişsiniz..burada yaptıkları işlem kayıt altına almak zorundalar.sizede yaptıkları işlem hakkında bilği vermek zorundalar..bimere hastane hakkında şikayette bulununuz..

sizin izniniz olmadan özel hastaneler bir igne bile vuramaz..özel hastane bilği vermezse yapılan işLem hakkında bimere şikayette bulunun...tarih..yapılan işlem...sizin izniniz olup olmadığına karşılık şikayetinizle sağlık bakanlığı ilginecektir...

E DEVLET TE BİMERE ŞİKAYET EDİNİZ...BU ARADA DOKTORUN İSMİNİDE YAZIN SİZDEN SONRAKİ İNSANLAR ZARAR GÖRMESİN...

doktor sikayetiyle sonuc pek kolay alinmaz. hepsi meslekdasinin yanindadir.
deneyin istanbul40in dediklerini ama gec kalmayin. her gecen gun aleyhinize.

Aylin1980 anladım cnm yüksek ihtisasın iyi gastrosu orayada bigörünün siz

istanbul40

Ben şöyle anlatayım, ben bir muayenehanede (kadın doğum) çalışıyordum sene 2014de bu olay başıma geldi, muayenehanede kist ameliyatimi yapiyorken bagirsagimi kesiyor ve beni apar topar en yakında olan özel hastaneye kaldırıyor, orada tesadüfen bulunan bir genel cerrahi doktoruna bagirsagimi diktiriyor ama ertesi gün wcye çıktığım için dikişler açılıyor ve dışkı vajen bolgesinden gelmeye başlıyor, ben özel hastane olayını ispat ederim ama muayenehanede kestigi için ben yapmadim diyebilirdi çünki kayıt yoktu. sonrasinda beni işten çıkardı hakkımı hasta hasta aramaya çalıştım ama devlet (sgk) benim yanımda degil dr. Yanında oldu ve sadece işsizlik maaşı alabildim o dònem. arkamda durmadı ve benimle işi bitti.

Bir kaç Avukata danistim ama onlarda yaptığın maaraflarin faturasini falan istediler ve insan hastalık olunca şaşkinlik oluyor ve fatura falan aklına gelmiyor. Velhasıl tüm kapılar yüzüme kapandı, hatta beni yüksek ihtisasa yònlendirdi bunu başıma getiren dr yani patronum olan doktor ama oradada kendi eşi çalıştığı için oradaki doktorlar beni ameliyat etmek istemediler çünki eşi gidip doktorları ayarlamış yapmayın diye. Maalesef düşersen arkanda kimse olmuyor

Hastane kayıtları yaptığı işlemleri sgk ya birdirmek zorundadır..
o yılki kayıtları hastaneden isteyin ..hakem heyetleri var şikayet edin..saglık bakanlığı gerçekten bu şikayetler üzerinde duruyor..
ama diyorsanız iş işten geçti ..iyi bir uzman doktor bulup tedavinizi olun yoksa bağırsak konusu çok hassastır....
Bakın haklı olduğunuz konuda zarar gördüyseniz mutlaka şikayetinizi bimer'e yapın....
ACİL ŞİFALAR DİLERİM YENİDEN....

@Aylin1980
Kardeşim sana yapilan bu haksızlığa sesiz kalma ve hakkını ara,
Öncelikle bağlı bulunduğun yerdeki adliyeye git ve,adli yardım alarak işyerine tazminat davası aç.

Adli yardım aldığınız davalarda,gerek avukata gerekse mahkemeye harç parası haricinde birşey ödemiyorsunuz.Mahkeme sonrası kazanırsanız tazminatın %5'ini veriyosunuz.

Mahkemeye delil olarak göstere bileceğin evrak sgk'dan alacağın sgk kayıt dökümündeki işe giriş ve çıkış tarihin,

Varsa seni işten çıkartmalarına dair gerekçe vs belgeler, Ayrıca seni ameliyat için götürdükleri hastanenin arşivinden alacağın ameliyt tarıhi ve ameliyatla ilgili belgeler, Ki'bu belgelerde zaten senin acil birşekilde ameliyat yırtılması ile getiridiğin yazar.

Daha sonraki ameliyatlarınla ilgili belgeler Mahkeme tarafına şahit olarak göstereceğin arkadaşların, Sen isimlerini bildirirsen mahkeme onları çağırır ve yeminli ifadelerini alır.

Sana tavsiyem,kaybedecek hiç bir şeyin yok Allah mazlumun yanındadır bir şekilde haklılığın ispatlanacaktır.

Bu kendi davanın peşini bırakma,o günden bu güne tazminatın faizi ile hesaplanır sana odenir.

Tekrar geçmiş olsun.

Üst Alt