Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yanlış oranlı engelli raporu ile EKPSS'ye başvuru yaparken problem olur mu?

Mcan96

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar engelli raporu için muayene oldum organik olmayan psikoz %45 konuldu ama yeni yönetmeliğe göre oran yanlış olabilirmiş ekpss ye başvururken bir sıkıntı yaşamıyım acaba ? Bilgilendirirseniz sevinirim

Mcan96
Başvuru aşamasında sorun yaşacağını düşünmüyorum ancak yine de yeni yönetmeliğe göre güncel bir rapor almanı tavsiye ederim. Hem sonrası için için rahat olur.

MusaT. raporu çıkarma sebebim tamamen ekpss ilk etapta ondan bir sıkıntı çıkmasında başka bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum zaten

Benimde rapor var yeni aldım %65 aynı tanı baktım yeni oranlara öyle birşey yok doktor verdiyse sorun olmaz bence kafana takma

Ersin aydin

Doktor sanırsam benim hastalığa %40 oran vereceği yerde eski yönetmeliğe baktığı için %45 vermiş olay bu

Mcan96

sınava girersin kazanırsın ataman yapılır senin raporu inceleyip tutarsız bulurlarsa sağlık il müdürlüğü hakem hastaneye gönderir eğer oran %40 a düşmüşse yine sorun olmaz raporun düzeltilir yine hakkın tercihin yanmaz ayrıca rapor süresiz ise hiçbişey de olmaz zaten atanınca mesala meb van sakarya falan memur olabilir durum raporu istedi onuda devlet hastanesinden alabiliyorsun oran olmuyor ben ankara meb atandım ankara meb istemedi rapor yeterliydi

erdogan666
Teşekkür ederim benim raporda bide dikkat gerektiren ve gece vardiyası işlerinde çalışması uygun değildir ibaresi var o sıkıntı yaratır mı acaba ?

Mcan96 atandığınız zaman atandığınız kurum sizin raporlarınızı ilgili hastaneye gönderiyor sahte mi değil mi gibisinden ilgili hastene de resmi yazıyor rapor da herhangi bir problem yoktur diye vs

eğer o hastane sizin raporunda yanlışlık vardır vs derse sizi tekrar bir devlet hastanesine yönlendirirler
aslında direk raporu aldığınız hastane ile görüşseniz tekrar heyete girmeden o oranları düzeltmek için evrakı sadece heyete sokup düzeltseler iyi olur diye düşünüyorum yine de ne desek boş siz bilirsiniz

Skolyoz23

Uğraşmaya değmez ya zaten ÷45 den ÷40 a düşecek ÷40in altında oran olsaydı uğraşırdım

Mcan96 belki de hastane direk herhangi bir problem yoktur diyecek çünkü bir problem olduğunu düşünselerdi onay vermezlerdi zaten :))

yani beklemek daha mantıklı gibi görünüyor

Yönetmelik karar vermeye yardımcıdır. KESİN değildir.
Rapor size göre yanlış değerlendirme yanlış olabilir ama rapor HUKUKSAL açıdan geçerlidir ve DOĞRU'dur.

yönetmelik neyse ona göre verilir. olabilir miş, duyumunu kimden aldınız? oranı düşük verselerdi, bu defa da bu oran yanlış diyecektiniz.
Ekpss başvurunuzda sıkıntı olmasa da ,atandığınız kurumun yeniden rapor isteme hakkı var.

Özürlülük ölçütünün ilk cümlesi şöyledir "Özür oranları cetveli ile özür durumunun değerlendirilmesinde ve belgelenmesinde uzman hekimler için standart, objektif bir yaklaşım sağlar."
diye geçer...Kesin bir ifade kullanılmaz. İşi objektifliğe doktorun bakış açısına bırakıyor...Bu yüzden çıkan raporlar doktordan doktora heyetten heyete farklılık gösterebilir.

Üst Alt