Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yapay mesane ameliyatı olan var mı?

ozzy

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
4
arkadaşlar aranızda yapay mesane ameliyatı olan kimse varmı?yani doğal mesanenin alınıp yerine yapay mesane takılması

Yapay mesaneden kastın, barsaktan alınan parça ile mesane yapılması mı, yoksa başka bir şey mi?

ABD'li bilim adamları tıpta bir ilke imza atarak laboratuvar ortamında yapay mesane üretti. Hastaların vücuduna yerleştirilen mesaneler, nakledilen bünyeler tarafından reddedilmedi. Bu adımın organ naklinde çığır açması bekleniyor.
Mesanesinde doğuştan hasar bulunan yedi hastadan hücre örnekleri alan Wake Forest Üniversitesi doktorları, bu örnekleri kullanarak laboratuvar ortamında yapay mesaneler üretti.
Tıp dergisi 'Lancet'ta yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, üretim sırasında idrar keselerinin birebir kalıpları çıkarıldı ve yeni üretilen dokular bu kalıplara aktarıldı.
Uyum sorunu yaşanmadı
Kalıplar birkaç hafta boyunca kuluçka makinelerinde bekletildi ve yapay mesaneler elde edildi. Daha sonra yapay mesaneler hastaların vücutlarına nakledildi.
56940grpn2.jpg

Aradan geçen beş yıl sonrasında hiçbir hastada uyum sorunu yaşanmadı. Doktorlar başarıyı yapay organların üretiminde, hastaların kendi organlarından alınan hücrelerin kullanılmasına bağlıyor.
Hedef diğer organlar
Bilim adamları daha önce de deri, kemik ve kıkırdak gibi dokuları laboratuvar ortamında üretmeyi başarmıştı. Ancak yapay yollarla bir organın bütünüyle üretilmesi tıp tarihinde bir ilk.
Aynı ekip şimdi de damar, böbrek, karaciğer ve kalp üretmeyi hedefliyor. Ekibin bu konuda da başarılı olması durumunda, organ naklinde en büyük sorunlardan biri olan uygun organ bulma zorluğu da aşılacak.

Evet evet, bunu biliyorum. Yapay derken, medikal bir ürün mü diye düşündüm bi an.
Bu, kök hücre ile laboratuvar ortamında mesane üretilmesi 6-7 yıllık bir gelişme. Henüz pratik olarak tüm hastalara uygulanmaya başlanmadı. Uygulanan hastalarda ne tür sonuçlar ortaya çıkacağı test edliyor diye biliyorum. Ama çok çok kısa sürede bu uygulama yaygın olarak kullanılacak diye bekliyorum.
Mesanenin Türkiye'deki laboratuvarlarda yapılabilmesi için baya bi zaman geçecektir. Ama kişiden alınan kök hücrenin yurt dışına göndwrilmesi, orada mesanenin oluşturulması, sonra burada nakledilmesi daha bi kısa vadede gerçekleşecek diye düşünüyrum. Bekleyip göreceğiz...

yapay mesane

benim mesane ince bağırsakla büyütüldü.9 eylül üniversite hastanesinde feza miraç akgür sayesinde gerçekleştirildi. gayet başarılı bir operasyondur ben çok memnunum

bıraz ayrıntı verebilirmisin ameliyat kac saat sürdü hastanede ne kadar kaldın şuan masanen kac cc ilac kullanıyomusun karnından mı tak yapıyosun önceden nasıldın şimdı nasılsın...tşk birde yas kac acaba ssk lımısın?

ameliyat ayrıntıları

Ameliyat 9 saat sürdü ama doktorların dediklerine göre uzun süren ameliyat değildi ilk defa yaptıkları için programı yapmak o kadar zaman almış.. 5 tane doktor bulundu ameliyatımda hepside işinde uzmandı. çok düşüktü kapasite şuan daha fazla kaç cc olduğunu tam olarak bilmiyorum..
ilaç kullanmıyorum ancak dışardan tak yaptığım için enfeksiyon olayı çok fazla ama bana bir zararı dokunmuyor çok nadir senede 1 yada 2 senede bir ateş ve ağrım oluyor..önceden de tak yapıyordum ancak karnımda idrar torbası vardı şimdi onun yerine kasığımda küçük bi delik var. 3 hafta kadar kaldım hastanede ama kataterlerin mesaneden çıkması 1 ayı buldu ssk lıyım yaşım 24

uzak doğu cadısı;

Öncelikle merhaba bende aynı durum karşısındayım ve daha önce bu ameliyatı olan birine ihtiyacım var lütfen özel olarak ulaşabılceğim her hangi bir şey verebilirmisiniz çok zor durumdayım lütfen acil cevap bekliyorum..

Burada "yapay"dan kasıt nedir? Barsaklardan parça alıp mesane yapmak mı, yoksa kök hücre ile mesane yapacak parça üretmek mi?

Bağırsakdan Parca Alıp Mesane Yapcak Gibiler Ama Şuanda Kesin Bir Şey Yok Yani En Son Çözüm Yolu Bu Dediler.

Barsaktan parça alıp mesane yapma yöntemi çok işe yarar ve iyi bir çözüm. Eskiden daha zor bir ameliyatken şimdi bayağı bir kolay hale geldi. Başarılı olarak ameliyatı gerçekleştiren hekim sayısı da arttı. Bence operasyonel açıdan risk çok çok az. Zaten bu ameliyata karar verilmişse başka alternafif de kalmamış demektir...

Şurada da bilgi var: http://www.engelliler.biz/forum/sag...le-sistoplasti-ameliyati-olan-arkadaslar.html

Üst Alt