Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yapay Zeka işitme cihazına giriyor

Aslı*

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Widex, Kasım ayında yapay zekalı işitme cihazıyla ilgili lansman yapacak. Geçen hafta widex işitme cihazım arızalandı. Tamir için, aldığım yere götürdüm. Ordaki tanıdıkla sohbet ettim. Kasım ayında Barcelona ya davetliyiz lansman için dedi. Henüz nasıl olacağı hakkında bilgimiz yok, orda öğreneceğiz dedi. "Yapay zeka işitme cihazına da girdi.. Black Mirror gerçekleşiyor" dedik, güldük..

Kasım da detayları yazarım tekrar.. Bu konuda daha fazla bilgisi olan varsa, burayı yeşillendirsin

İşitme cihazı teknolojisi nereye gidiyor ?

Selamlar işitme cihazı forum üyeleri nasılsınız? öğrencilik dönemimde aranızda çoook aktif bulunarak siz cihaz kullanıcılarına olabildiğince yardımcı olmaya çalışıp bir çok tecrübe edindim sizlerle birlikte bir çoğunuz yabancı değildir bana artık...

tanımayanlar için de şöyle bir kaç yazı bırakalım .)

https://www.engelliler.biz/forum/is...zi-satin-alirken-nelere-dikkat-etmeliyim.html

https://www.engelliler.biz/forum/is...amami-implante-edilebilen-isitme-sistemi.html

https://www.engelliler.biz/forum/is...-durumlarda-cozum-hangi-durumlarda-degil.html

https://www.engelliler.biz/forum/sa...i-bu-konuda-paylasip-yorum-alabilirsiniz.html

Öğrenciliğimde okulda öğrendiklerimden çok daha fazlasını bu forumda siz cihaz kullanıcıları ile geçirdiğim zaman içerisinde öğrenebildiğimi tecrübe edinebildiğimi çok rahatlıkla söylemek isterim.Şimdi ise istanbul bahçeşehir de 1 yıldır bir işitme merkezini işletiyor ve mesul müdürlüğünü yapıyorum işitme merkezimde 3 tane hastenenin kliniğini yapıyor iken ayrıca widex marka işitme cihazı uygulaması ve satışını gerçekleştiriyorum...

Anolog işitme cihazları değil mi ? neydi öyle cihazının arkasından her girdiğiniz ortama göre ses ayarı yapmak..."Çevre seslerinin konuşma sesinin önünde kalıp bir türlü konuşma sesini alamamak" lakin bir çoğunuzun ise "yıllar önce bir analog işitme cihazım vardı o çok güzeldi artık ömrü bitti" diye başlayan cümleleriniz hala analog cihazlara vazgeçilmez olarak bakan bir kitlede yok değil :))

Sonra bir anda dijital işitme cihazları diye bir furya çıktı ülkemizde "siz cihaza dokunmadan o bütün sesleri uygun şekilde ayarlayıp kulağınıza gönderiyor" diyerekten...böyle bir furyaydı...

Analog olarak başladığımız serüven Dijital olarak devam etti şimdi sıra YAPAY ZEKALI İŞİTME CİHAZLARINDA !

Nedir bu yapay zeka ... telefon kamerasındada artık bir yapay zeka televizyon kumandasındada kullanılan lenslerde de...
Yapay zeka adından da belli olduğu üzere insan eli ile yapılan makinelere ve robotlara yüklenen, doğal biçimde gelişmeyen sayısal bir akıl örneğidir. Bilgisayar biliminde akıllı üstlenicilerin konusu olan yapay zeka, çevresini tanımlayan ve hedefe ulaşmada başarı şansını azami seviyeye çıkarmak için harekete geçen her cihaz olarak da tanımlanır.

Yapay zeka amiyane tabirle, sorun çözme ve öğrenme gibi insanların diğer insanlar ile bağdaştırdığı kavramsal özellikleri taşıyan akıllı makineler olarak belirtilebilir.

Yapay zeka dedik dedik de işitme cihazında bu yapay zeka ne işe yarayacak diye aklınızda soru işareti oluştuğunun farkındayım...

Googleın geliştirme ekibi, insan seslerini tanımak için bir sinir ağı modeli eğitti. Daha sonra bu çoklu insan seslerinin yazılımsal olarak ayrıştılması yapıldı. Böylelikle yapay zeka, yoğun gürültü altında seslerin kontrol edilmek istenilen elektronik cihazlar için ayırt edilmesini sağladı.
Birçok elektronik cihazın akıllı hale geldiği ve ses ile kontrolün mümkün olduğu son dönemde, arka plan gürültüleri kontrol için sorun yaratabiliyor. Cihazlar, kullanıcının sesini gürültü içinden seçemiyor ve verilen komutu algılayamıyor. Ancak Google, yeni yapay zekası ile bu sorunun önüne geçecek gibi görünüyor.

Bu yapay zekayı şu video ile daha detaylı inceleyebilirsiniz https://www.youtube.com/watch?v=NzZDnRni-8A

Şimdi şu yapay zeka olayını tam olarak bi işitme cihazları ile bağdaştıralım......

Columbia Üniversitesinden araştırmacılar; yapay zekâ ve beyin dalgalarını kullanarak, işitme engelli insanların kalabalık bir ortamda yalnızca ilgilerini çekebilecekleri seslere odaklanmalarını sağlayan bir işitme cihazı geliştirdiler.

Son yıllarda işitme engelli insanların hayatlarını kolaylaştırmak için çok fazla çalışma gerçekleştiriliyor. Fakat Columbia Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden araştırmacılar, bugüne kadar yapılanlardan biraz daha farklı bir çalışmayla işitme engellilerin hayatını çok daha etkili bir şekilde kolaylaştırmayı hedefliyorlar. Yapay zekâ içeren bu işitme cihazı, kullanıcısının hangi seslerle daha çok ilgili olduğunu anlayabilmek için beyin aktivitelerini okuyor ve onun üzerine odaklanıyor. Bu bilişsel işitme cihazı, kullanıcı birçok kişinin aynı anda konuştuğu kalabalık bir ortama girdiğinde, ayarlarında dönüştürmeler yaparak kişiye çok daha sağlıklı bir duyma deneyimi sunabilir.

Hızlı Resim Yükle - Resimag

Cihaz, belirli sonuçlara ulaşabilmek için kullanıcının beyin aktivitelerini okuyor. Bunu yapabilmek için de otomatik olarak arka plandaki gürültünün içerisinden konuşmacıların hepsini birbirinden ayıran ve bu konuşmacıları kullanıcının beynindeki nöral veriden faydalanarak karşılaştıran derin nöral ağı kullanıyor. Nöral veriyle en iyi şekilde eşleşen konuşmacı, kullanıcıyı asiste etmek üzere güçlendiriliyor.

Konsept olarak harika olsa da ürünün kullanıma hazır olabilmesi için biraz daha zamana ihtiyacı olduğun belirtelim. Takım, ürünün bütün olabilecek durumlar içerisinde düzgün bir şekilde çalışabilmesi daha iyi algoritmalar geliştirebilmek üstüne çalışmaya devam ediyorlar.

Kaynak: DigitalTrends

2019 Yılında bir çok firma yapay zeka teknolojisi içeren cihazlarının tanıtımını yapmaya başlayacak bizde detaylarını çoook meraklıca bekliyoruz.

Sizlerin yorumları nedir bu teknolojiye tartışmak isterim ?

iyi güzelde fiyatlar çok uçuk olmaz umarım

merhabaa bizi unutmadin fatih bey:eek:gene bizimlesin.
analog cihazlari kim begenmis, kucukten az sopalar yememisimdir o kadar paralar verdik duysun diye neden takmiyor cihazi bi kiz diye derlerdi evdekiler. kac tane cohaz aldilar analig hic kullanamadim. baya buyuyunce sagirlik tak edince bu sefer kendim o kadar diretmisimdir illa takayimda bende duyayim diye:(hic bisey anlamaz bikar sinirle cikarir atardim. kim analog cihazlara isitme cihazi diyorsa yanlis. hicte cihaz yerine gecmedi bana. dijitaller bollasinca iste cihazmis bu deyip hic cikarmadan taliyirom cihazi.

bence yapay zekali cihazlari kullaniyoruz simdiki halde, ee gelistirirler iste bu daha akilli yapay zeka deriz.:eek:

anlattiginiz yapilacak
cihazlar koklear implant gibi ameliyatsiz olmaz bence. onada ben yokum:)

Daha önce bu ve benzeri şirketlerin lansmanlarını çok duyduk.Bir zamanlar "Nano Teknoloji" revaçta idi şimdilerde modaya uyup yapay zekalı cihaz geliştirdiler demek.Sadece gülüyorum.

teknoloji gelişiyor umudumuzu kaybetmeyelim eğer anlatıkları gibi bi cihazsa hemen alırım gerçi şuan kullandığım cihaz en son teknoloji ve alalı 8 ay oldu ama herzaman daha iyisini bekliyoruz

Üst Alt