Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yapı Kredi World Card kredi kartına 142 TL haksız kart aidatı yansıdı

MESTAN

Üye
Konular
67
Reaksiyonlar
1
Uzun yıllardır kullandığım Worldkartıma geçen ay 142 tl kart aidatı yansıdı ,yansıyan ücretin iadesi için müşteri hizmetlerini aradım sonuç olumsuz.Şikayet var sitesine durumu yazdım sonuç yine olumsuz fakat aynı şikayetde bulunan biçok kişinin aidat iadesi yapılmış ..Sonuç olarak Yapıkredi istediğinden kart aidatı alıyor istediğinden almıyor.

Arayıp kartı kapatmalarını isteyin. İptal ederler.

Kartımı iptal ettirdim ,sorun aldıkları 142 tl de aslında daha büyük sorun olanı bu 142 tlyi kimisinden alıp kimisnden almamalarında ..

Bankalar, kredi kartı kullanan müşterilerinden, yasal olarak "Yıllık Üyelik Ücreti" adı altında bir talepte bulunabilirler. Yani ortada, başlıkta belirtmiş olduğunuz gibi haksız bir durum söz konusu değildir.

MESTAN

:) seni müşteri olarak beğenmemişler demekki.iptal ediyorum diyince uzlaşıyolar insiyatiflerini kullanabiliyolar.aidatı iptalde ediyolar yada 3 aylık 100 tl ilk harcama sözüne de iptal edbiliyolar.sende ECO kartı var yıllık aidatsız ondan iste.kafanda rahat olur.

@Taz
Yasallık işi biraz karışık ,birçok kullanıcı tüketici mahkemelerine başvurarak geçmişe dönük ödediği aidatları mahkeme kararıyla aldı.Tabi süreli değişen mahkeme kararları uygulamar da var.

@kutup yıldızı
Yansıyan aidatın iptali için müşteri hizmetlerini aradım onlar bir iki teklif sundu tabi ama ben koşulsuz iadesini talep ettim veya kartın 6 ay 1 yıl açık kalması koşuluyla ücretin tamamen iadesini.Geçmiş yıllarda hiçbir sorun olmuyordu 12 yıldır bir fiil kulllanıyordum kartı aylık en az 2-3 bin ödeme yaptığım kart..Senin demen gibi iade istemim geri cevrilince kapatın arkadaşım kartımı blöfünü yaptım ..kapattılar :p .Sorun değil tabi biraz zoruma gitti mağlup olmak zor geldi.

Bundan sonra bende kendi çapımda mikro milliyetçilik yapıp kurumla ilgili tüm kuruluşlarla ticari ilişiğimi kesme kararı aldım., çokta fifi benim için,olaki birgün bişekilde pazarlama için aranırsam nasıl posta koyacağımı düşünüyorum şuan:rolleyes:.

Son düzenleme:
MESTAN
Öncelikle kredi kartı yıllık aidatı tamamen yasal.
Benim de 15 bin TL limitli Yapı Kredi World Kartım var, 20 yılı aşkın bir süredir kullanıyorum.
Kesilen aidatın iadesi talebinde kredi kartının kullanım durumuna bakıyorlar. Sürekli ve yüksek tutarlı hareketlerle aktif ise hiç bir şart öne sürmeden iade ediyorlar.
Bana da geldi, sadece bir mail attım, ya hu insaf, kart hareketlerine bakin da öyle kesin bari dedim.
Hemen özür maili geldi ve aidat hesabıma iade edildi.

@MESTAN
Öncelikle kredi kartı yıllık aidatı tamamen yasal.
Bu yasallık olayına fazla takılmıyorum,bankalar evvelden beri bu tür ücretleri müşterilerinden alıyorlar daha düne kadar tüketici heyetine müracaat edince geçmiş 10 yıla kadar yansıyan ücretler iade ediliyordu,yasaldı madem neden iade ediliyordu ? şimdi durum nedir tam bilemiyorum.
Takıldığım konu yasalllık değil bankanın uyguladığı çifte standart .Limitim 9100 tl ydi ve her ay enaz 2500 -4000 aralığında ödeme yaptığım kart ve 12 yılda hiç geçikmeli ödemem dahi olmadı...Bu saatten sonra dediğim gibi bende bu şirkete ve kuruluşlarına ona göre muamele edeceğim.

dmekki 15000 limitle o limide yakin yarcayip patronsan karada olum yok:eek:limidi az tutup accuk harcadinmi hapi yutuyomussun:(

@MESTAN
@GRAHAM BELL
Her ay düzenli 2.500 - 4.000 tl arası ödeme yapılan bir kredi kartından kesinlikle bu ücretin alınmaması gerekirdi, benim ödemelerim de bu rakam aralığından çok fazla değil zaten.
Mestan kesinlikle haklısınız.
İptal ettirmemiş olsaydınız mail atmanızı önerirdim, ama olan olmuş artık.
Ben sizinle ilgilenen müşteri temsilcisinin bankanın müşteri yaklaşımını çok da önemsemeyen vurdumduymaz biri olduğunu düşünüyorum.

444 0 440 ı arayın...Hallederler....

Ufukalp

Ufuk Abinin de bahsettiği gibi kart aidatı yasaldır.
Eğer aidat vermek istemiyorsanız , Bankaların aidatsız kredi kartlarıda Mevcut Yapı Kredi de World Eco .
---

BDDK Şikayet maili atarak ücret iadesini söke söke geri aldım arkadaşlar (alalı 10 ay oldu şimdi yazmak aklıma geldi)

Üst Alt