Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaptığım 6 aylık askerliği borçlanabilir miyim?

Sardonyx35

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
6
arkadaşlar merhaba, ben askerdeyken kalp rahatsızlığı yaşadım 6 aylık askerlik dönemimin 2 ayını yaptım sonra elverişsizdir raporu verdiler. geri döndüm bu süreçte tabi ki de sigorta kaybım oldu gün olarak. Engelli raporu aldım kalbime pil takıldı. Askerlikte geçirdiğim süre bana sigorta primi olarak döner mi ? dönerse ne tür işlem yapmam gerek ? teşekkürler

Sardonyx35

Evet, 6 aylık süreyi askerlik borçlanması yaparak prim gün sayınıza ekletebilirsiniz

Bunun için SGK müdürlüğüne gidip başvuru yapmalısınız.
Orda borçlanma talep dilekçesi doldurup nüfus cüzdanınızla başvuru yapacaksınız.

Evet, 6 aylık süreyi askerlik borçlanması yağarak prim gün sayınıza ekletebilirsiniz

Bende de aynı durum var kısa dönem gittim 25 gün sonra elverissizdir raporu alıp çıktım askerî yerden sorum borçlanma yapsam hepsini satın alabilirmiyim 6 ay

fasfor

Bildiğim kadarıyla ne kadar yaptı iseniz o kadar borçlanabilirsiniz. Farklı görüşü olan varsa söylesin. Zaten askerlik borçlanması yapacağınız zaman askerlik şubesinede gitmeniz gerekecektir. (Ben askerlik şubesine gitmiştim SGK dan yazı alıp gitmiştim 2016 yılında)

Sanırım askerlik şubesinden aldığım "TERHİS BELGESİ" idi.SGK YA VERDİM BU EVRAĞI

Üst Alt