Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaralanmalı trafik kazası geçirdik. Bununla ilgili sorular..?

bilgin35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Geçen ay trafik kazası geçirdik karşı taraf tutaklarda ve savcılık dosyasında bilirkişi raporunda tam ve asli kusurlu ben ise kusursuz ve hatam yok.
Kazada eşimin sağ kolunda bilekle dirsek arasında iki kemikte ve bilekte parçalı 5-6 kırık var bileğine 2 tel kemiklere de iki plak 12 vida konuldu ve ayrıca anlında yarılma oldu iz kaldı. Ameliyat devlet hastanesinde yapıldı 4 gün yattıktan sonra çıktı tedavi aynı yerde devam ediyor ama bu hastane kesin ne olacak ne olabilir birşey söylemiyor sadece röntgenlere bakıp iyi diyorlar
kendimiz dışarıda özel bir hastanenin doktoruna gittik filmlerde gösterdiler plak takılan kemiklerden biri için tekrar ameliyat gerekebilir diğeri içinde zaman dedi o daha kötü çünkü onda 4-5 küçük parçalı kırık var baş ve işaret parmağı kısıtlı hareket ediyor kısmı sakatlık olabilir ve 1,5 -2 yıl sonrada plakların çıkartılması gerekir dedi

bu muayenede kazadan sonraki rapordan bir fotokopi ve benim plakamı aldılar ve sadece röntgen parası 20lira aldılar (SSK ilede anlaşmalı bir hastane).

Eşim ev hanımı ve sağ elini kullandığı için şuan iş yapamıyor hatta bazı ihtiyaçlarını yardımımızla yapabiliyor. 4 yaşında oğlum var kaza sırasında oda araçtaydı onun ihtiyaçlarınıda tam olarak karşılayamıyor kreşten almaya genelde işten çıkıp ben almaya gitmeye çalışıyorum çünkü servisi yok ve çocuk genelde uyuduğu için taşıyamıyor bazen de annemler gelip alıyor fakat farklı semtlerde oturduğumuz ve babam yaşlı ve bir de kardeşim olduğundan onunda gelmesi sorun oluyor.

Çocuğumda kazadan dolayı psikolojik sorunlar olmaya başladı gece uykusunda sürekli 3-4 ağlıyarak uyanmaya başladı benim de psikolojim çok iyi değil çocuğumun ve eşimin halini gördükçe (raporlu tansiyon hastasıyım) işde çalışırken zorlanmaya başladım.

şimdi sorularıma gelince cuma günü uzlaşma bilgilendirme toplantısına çağrıldı uzlaşma için çağrılacakmışız bu sırada karşı tarafla karşılaştık raporlara rağmen kendinin haklı ve mağdur olduğunu söylüyor ve 3,000 lira teklif ediyor tazminat olarak
bence bu tutar sadece ameliyat sonrası bileğindeki tellerin pansumanı sırasında eşimin çektiği acılar için (ben onun çektiği acıyı ve feryatlarını duyunca baygınlık geçirdim) bile manevi tazminat olamaz ki daha belki bir belki iki ameliyat daha olacak anlında iz kaldı tabiki kolunda da iki ayrı yerde yaklaşık 10-15 cm kesikler ve dikiş izleri var ve kalıcak

1) ben şu aşamada eşimin tedavisini başka özel bir hastanede devam ettirmek istiyorum (ssk ile anlaşması olan veya olmayan) bu hastaneler benden ücret talep edicekler mi (mesela izmirde el mikro cerrahi konusunda uzman olan fakat ssk ile anlaşması olmayan bir hastane var onu düşünüyorum) ücret ödersem karşı taraftan mı sigortasından mı ücretleri alıcam ne zaman ve nasıl hangi yolla tahsil edicem? örneğin dışarda bir ameliyat için 5-10000 isterlerse o fiyatı karşılayamam ve devlet hastanesinde eşimin tedavisinde şüphelerim olduğundan başka özel hastaneyi istiyorum

2) işim ev işlerini yapamadığı için ve üstelik kemikler iyileştikten sonra oğlumu alırken taşırken zorlanıcağı için yardımcı tutmayı düşünüyorum bunu ücretini karşı taraftan alabilir miyim

3) aracım pert olucak sigorta şirketim mutabakatname gönderdi sovtaj ihalesine çıkarmaya gerek duymadan 40000 lira fiyat biçmişler aracın pert olmasını istediğim için pert olduğunu aslında yapılabileceğini yazmışlar servisin çıkardığı şuan ki tamit tutarı 21000 lira aracın kasko rayiç bedeli 42,500 lira aracı ben 45 önce 39000 liraya aldım fakat bugün sahibinden com sitesinde benim ki gibi kazasız boyasız değişensiz aynı model yakın km de araçlara 44000 lira civarı fiyat yazmışlar
sizce kabul etmeli miyim yoksa itiraz edeyim mi
ve birde çocuk olduğu ve işe gidip gelirken eşimi hastaneye dötürüp getiriken mesafe uzak olduğu için araç kiralamayı düşünüyorum çünkü hala sigortada kesin bir karar çıkmadı ve ne zaman paramı alırım bilmiyorum bunu ücretini alabilir miyim?

4) maddi manevi tazminat davası düşünüyorum bunun için ne yapmam lazım
şuan eşimin yazdığım gibi parmaklarının ne oranda iyileşeceğini bilmiyoruz ama geçirdiği ameliyat var ve geçireceği 1 veya daha fazla ameliyat var ve her ameliyattan sonra çekiceği acı ve belli bir süre kolunu kulanamayacak, alnında ve kolunda kalan izler var ve yukarı yazdığım bazı işleri yapamaması, yazdığım nedenlerden dolayı maddi ve manevi ne kadar tazminat alabilirim ne kadar talep etmeliyiz

5) kendim ve oğlum için manevi tazminat açabilir miyim

şimdiden cevap yazan herkese teşekkürler

geçmiş olsun

tüm bu yazdıklarını dava açarsan alma imkanın olabilir,
kolunda kırık olan birisi için yardımcı bakıcı parası alma durumun bence biraz zor,
kaza tarihinden itibaren tedaviyle ilgili ne harcama yaptıysan ve yapacağın harcamaları faturalandır.

aracın pert olduysa belli bir parada anlaşıp paranı alabilirsin veya bunun içinde sigorta şirketini dava edebilirsin.
eşini özel hastanede tedavi ettirirsen ücretini ödersin ve bu ödediğin ücretleri dava yolıyla karşı arabanın sigortasından talep edebilirsin.

karşı tarafa maddi ve manevi tazminat davası açabilirsin,
evet kendin ve oğlun içinde manevi tazminat isteyebilirsin, manevi tazminat trafik sigortasını ilgilendirmez,manevi tazminatı karşı arabanın ruhsat sahibine veya şöföre açabilirsin.

cevabınız için teşekkürler peki sizce burda gördüğünüz emsal olabilecek benzer olaylarıda göz önüne alırsak sizce ne kadar bir tazminat istemeliyiz yada hak edebiliriz

Sayın Bilgin35,
Öncelikle geçmiş olsun.
Farklı türden (tedavi gideri, araç mahrumiyeti, bakıcı gideri, maluliyet vb.) zararlarınız olduğu aşikar. Sorunuzda belirttiğiniz tüm zararlarınızı tazmin etme hakkınız bulunmaktadır. Ancak, türlerine göre zarar taleplerinizin yöneltileceği kişi ve kurumlar ile uygulnaması gereken prosedür ve kullanılacak belgeler farklılık arzetmektedir.

geçmiş olsun dileğiniz için teşekkürler. kaza ile ilgili karşı tarafın şoföründen şikayetçi ve davacı olduğumuz için öncelikle savcılık tarafından uzlaşma teklifinde bulunuldu uzlaşmacı tarafından arandık ne istediğimiz soruldu uzlaşma bilgilendirme toplantısında karşı tarafla karşı karşıya geldiğimizdeki tutumu ve kaza ve kaza sonrası tutumundan dolayı ve tabiki eşimin kolundaki belirsizlik tedavi süreci devam ettiği için ve çocuğumun psikolojik olarak yaşadığı ve hale sorunlar olduğu için 50000 lira gibi bir rakam telaffuz ettik karşı tarafın teklifi 3000 liraydı bizim söylediğimiz rakamın çok yüksek olduğu söylendi genelde 6000 lira gibi rakamlarla sonuç alındığı söyleniyor fakat eşimin kolundaki kırık kağıt üzerinde yazan gibi basit bir kırık değil bahsettiğim gibi parçalı 6 parçalı kaynama olup olmayacağı tam net değil ameliyattan dolayı kolda izlerde kalıcak yüzünde alnında 5-6 cm lik kalıcı bir iz meydana geldi (yüzde kaşında sadece iz kalıp manevi 6000 lira gibi tutarlarda tazminat alanları duydum) sizce nasıl bir rakam olmalı manevi tazminat? karşı tarafın şoföründen şuan sadece manevi tazminat mı isteyebilirim çünkü tedavi masrafları üniversite hastanesinde devam eetiği için bir ücret ödemiyoruz? karşı tarafla uzlaşırsam ve eşimin tedavisi hala devam ettiği için kesin sonucun ne olduğu söylenemiyor tedavi sonunda kolda herhangi sorun kalırsa özürlülük oranı çıkarsa maddi tazminat isteme hakkım kaybolur mu yoksa uzlaşmada sadece karşı tarafla anlaştığım için tedavi sonunda bu tazminatı sigortadan talep edebilirmiyim yoksa bu hakkımdanda mı vazgeçmiş oluyorum?

merhaba yukarıda yazdığım gibi bir kaza geçirmiştik geçen sürede eşimin tedavisi yapıldı kolunda şuan güç kaybı var. şimdi sorum şu etrafta bu işleri takip eden kişiler eşimin tedavisi bittiğini hastaneden alacağımız belgeyle ispatlarsak 1 seneyi dolmamasına rağmen karşı tarafın sigortasından tazminat talebinde bulunabileceğimizi söylediler acaba bu doğrumudur ?

Öncelikle geçmiş olsun,

Sorularınızın cevabına gelirsek

1) Özel hastaneler SSK ile anlaşmalı olunsa bile ücret almaktadırlar. Eşinizin tedavisi için gerekliyse Özel Hastaneye gidiniz ve ödeme makbuzlarını saklayınız. Tedaviye ilişkin bu giderler 6111 sayılı kanun dışında kaldığından sigorta şirketi ve karşı taraf sürücü ve işleteninden talep edebilirsiniz.

2)Eşinizin maluliyet oranı ve asgari ücret(eşiniz çalışmıyorsa) üzerinden yapılacak hesaplama sonucunda tazminat alma hakkınız vardır. Bunun dışında çocuğunuza tuttuğunuz bakıcının ücretini ve ekonomik geleceğin sarsılması tazminatı talep etmeniz mümkündür.

3) Araç hasarının ve hurda bedeli tespiti teknik konudur. Ancak bilirkişi aracılığıyla tam tespit yapılabilir. Bunun dışında ikame araç kasko poliçenizde şart varsa talep edebilirsiniz . Yoksa karşı araç sürücüsü ve işleteninden bu zararınızı talep etmeniz mümkün.

4)Eşinizin maluliyeti dolayısıyla eşiniz, siz ve çocuğunuz manevi tazminat talep edebilir. Hakimin takdirine göre miktarlar değişir ancak ortalama kişi başı 30.000-TL talep etmenizi öneririm. İlerde yapılacak ameliyatların da varsayımsal zarar olarak almanız mümkündür.

cevabınız için teşekkürler bahsettiğim rapor almak için 1 sene beklemek gerekir mi konusunda bilginiz var mı?

1. kasko şirketinin teklifini kabul etmeyın
2.çocugunuza bakıcı tutacaksanız veya tutmayacaksanızda bır yakınızın hesabına bakıcı ucretıdır dıye 750 tl yatırın (dekoonta bakıcı ucretıdır açıklamasını mutlaka yazdırın)
uzlaşma teklifine kabul etmeyin
3. kaza uzerınden bır yıl gecmısı gerekıyor çunku sigorta mevzuatı 1 yıl yaralılarda ıyılesme surecinın beklenmesını ıstıyor.Ayrıoca mahkeme 18 ay sonra adli tıptan rapor isteyebilir.

4.eşinizle ilgili yaptıgınız tum masrefları belgeleyin

Şuanda davanıza bakan kımse varmı yoksa irtibatlaşalım SAYGILAR

cevabınız için teşekkürler bahsettiğim rapor almak için 1 sene beklemek gerekir mi konusunda bilginiz var mı?

Mevzuatta 1 yıl beklemenize iliskin duzenleme yoktur. Ancak bazı maluliyetlerde iyileşme süreci göz önünde bulundurularak maluliyet hesabı yapılmaktadır. Zaman zaman davalarda Adli Tıp da bu yönde kararlar vermektedir.

Avkat oldugunu yazmıssın sen hangi baroya kayıtlısın yanlış bılgilendirme yapıyosun, yada avkat degilsin sen ben mersin barosuna kayıtlıyım ayrıcada barodada görevlıyım

Mevzutı aç bak birdahada bilmediğin veya anlamadığın konularda yorum yapma HASO

Borçlar kanunun 60'ıncı maddesi (eski kanuna gore) yenı kanuna gore 72 maddes) olayla ilgili zaman asmım surelerını içeren madde kesin rapordan bahseder kesin rapor bir yıldan önce alınamayacağı için bir yıl sure vardır.Avkat efendi

reel;

İbrahim Bey,

Ben ahlakımı bozmadan size cevabınızı veriyim. Şuana kadar attığınız mesajlardan anladığım tek şey hukuka dair hiçbir şey bilmediğiniz. İstanbul barosuna kayıtlıyım burada baro sicil numaramı veremem etik olmaz ama isterseniz özelden talep etmeniz halinde verebilirim.

Bahsettiğiniz BK m. 60 ve TBK m. 72' inci maddeleri zaman aşımını düzenlemiştir. Maddenin amacına detaylı olarak değinmek gerekirse;

"Tazminat istemi, zarar görenin zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten başlayarak iki yılın ve her hâlde fiilin işlendiği tarihten başlayarak on yılın geçmesiyle zamanaşımına uğrar. Ancak, tazminat ceza kanunlarının daha uzun bir zamanaşımı öngördüğü cezayı gerektiren bir fiilden doğmuşsa, bu zamanaşımı uygulanır.

Haksız fiil dolayısıyla zarar gören bakımından bir borç doğmuşsa zarar gören, haksız fiilden doğan tazminat istemi zamanaşımına uğramış olsa bile, her zaman bu borcu ifadan kaçınabilir."

Anılan düzenleme, haksız fiil halinde zarara uğrayan kişinin tazminat talep etme süresini düzenlemiştir. Düzenlemedeki zamanaşımı süresinin geçmesinden sonra zarar talep edebilir niteliğini kaybetmez ancak haksız fiile sebebiyet veren kişinin zamanaşımı defisini ileri sürmesi durumunda zarar veren artık tazminat ödemeye zorlanamaz.

Ancak zamanaşımı konusunda trafik kazaları için Kara Yolları Trafik Kanununda özel düzenlemeye yer verilmiştir. KTK m. 109'a göre;

"Motorlu araç kazalarından doğan maddi zararların tazminine ilişkin talepler, zarar görenin, zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten başlayarak iki yıl ve herhalde, kaza gününden başlayarak on yıl içinde zamanaşımına uğrar.

Dava, cezayı gerektiren bir fiilden doğar ve ceza kanunu bu fiil için daha uzun bir zaman aşımı süresi öngörmüş bulunursa, bu süre, maddi tazminat talepleri için de geçerlidir."

İlgili düzenlemeye göre kazadan itibaren 2 yıl içinde tazminat talebinde bulunulabilecektir. Ancak maluliyet ve ölümlü trafik kazalarında ceza zamanaşımı olan 8 ve 15 yıllık süreler uygulanacaktır.

Daha fazla bilgi için HABERLER | MEF Hasar Danışmanlık / Trafik Kazası Sigorta Tazminatı linkteki makalemizden yararlanabilirsiniz.

Kısacası maluliyetin tespiti için bekleme süresi ile zamanaşımı konusunun uzaktan yakından alakası yoktur.

BAHSETTİĞİM KONU SIRADAN AVUKATIN BİLE BİLDİĞİ BİR KONUDUR. SİZİN YAZDIĞINIZ CEVAPLARDAN SADECE ZAMAN GEÇİRMEK VE EĞLENMEK İÇİN FORUMDA OLDUĞUNUZU DÜŞÜNÜYORUM.

FORUMDA CEVAP BEKLEYEN KİŞİLER CİDDİ KAZA GEÇİRMİŞ KİŞİLERDİR. KİŞİSEL EĞLENCE ALANINIZ OLARAK BURAYI KULLANMANIZI VE YARDIM İHTİYACI OLAN KİŞİLERE YANLIŞ BİLGİ VERMENİZ ETİK DEĞİLDİR.

reel
ben avukat olduğunuzu düşünmüyorum ama gerçekten avukatsanız ve bu uslupla konuşuyorsanız hemde meslektaşınıza böyle hitap ediyorsanız boşuna okumuşsunuz.
eğer gerçekten ikinizde avukatsanız lütfen isim ve soyisimlerinizi açık şekilde yazın ve buradaki arkadaşlar size ulaşmak istediklerinde kafalarında tereddüt oluşmasın,sizi araştırabilsinler.

Mustafa Bey

Söylediğim gibi burada ismimi ve sicilimi vererek reklam yapmam etik olmaz ayrıca avukatın reklam yasağı olması nedeniyle yasal da değildir. Zaten davasını vermek isteyen arkadaşlarla görüşüyoruz kendileri beni tanırlar. Bu sebeple kafasında soru işaret olan arkadaşlar mesaj atarlarsa memnuniyetle sorularını cevaplarım.

Saygılarımla

kazazede;
Durum anlaşılmıştır;

birilerini rahatsız etmişiz. Benım buradaki insanlardan maddi ve manevi bi çıkarım yok.bu siteyede tesadufen girdim, hukuki konuları görünce nıyetım, acaba bilgi ve tecrübemden bişeyler aktarabilirmiyim idi.demekki çomak soktuk.benden birdaha paylaşım yok.meydan sizin dilediğinizi gibi avlanın.....pardon dilediğinizi yazın, zaten bu ülkede bi tane avkat var oda sizsiniz, zaten ikinci bi avkatada gerek yok.

sayın reel;
kişilerle bir sıkıntımız yok ,burada arkadaşlara faydalı olan herkese açıktır forum ama uslüb çok önemli, avukatım demişsiniz ama avukat meslektaşınıza "avkat efendi" diye hitap ederseniz sıkıntı olur.ayrıca burası sizin tabirinizle avlanma sahası değildir.
işin gücün rastgelsin

geçen hafta tekrar Dr. gittik kontrol için koldaki platinler rahatsızlık verdiği için ilk ameliyattan 1,5-2 sene sonra alınması gerekiyormuş. karşı tarafa manevi tazminat davası açıcaz ileride olunacak ameliyatı davaya konu edebilirmiyiz ve birde avukatım eşim ve benim adıma tek dava açacak bunun için her ikimizdende vekalet ücreti alacağını söyledi yani avukatlık tarifesine göre alınacak tazminatın %12 si eğer bu oran 1500 TL nin altında ise benden 1500 TL ve eşimden de 1500 TL toplam 3000 TL alacağını söyledi normalde böylemidir? çünkü tek dava açılacak ve benim için 10000 tl eşim için 20000 tl lik dava açıcaz eşim için bile o kadar çektiği acılara ameliyata vs göre emsal davalarda 5000-10000 tl arasında tazminat çıktığı söyleniyor buna göre bana zaten çok cüzzi miktar ya çıkar ya çıkmaz gibi geliyor 1500 tl vermek çokta akıl karı değil gibi.

Cok geçmiş olsun. Dava açmadan tazminat alma hakkınız var. Benim yakınım trafik kazası gecirmişti. Bi firma ile görüştük. İnanın 5 kuruş para vermedik. vekalette vermedik. 45 günde bizim hesabımıza yatırdı tazminatı . sonra biz %10 hizmet bedeli ödedik. Eger sizde tazminat hakkınızı almak isterseniz özelden mesaj atın yardımcı olmaya çalısırım.

cevabınız için teşekkürler ama anladığım kadarıyla bahsettiğiniz özürlülük oranına göre alınan sigortadan alınan maddi tazminat benim sormak istediğim karşı tarafın sürücüsüne açmak istediğimiz manevi tazminat siz böyle bir dava açmadınız mı?

Öncelikle geçmiş olsun

Manevi Tazminat miktarını hakim takdir eder. Sizin ve karşı tarafın ekonomik durumu ve mağduriyetin ağırlığına göre değişir. En fazla yapabileceği toplam tazminat üzerinden %12 almaktır.Bu da tazminatın yüksek çıkmaması durumunda hizmet bedelinin düşük çıkmasına neden olabilir. Bir de dosya icra aşamasıyla düşünüldüğünde en az 2 sene süreceğinden miktarın çok olmadığını düşünüyorum.

Yapılacak ameliyat giderlerini SGK yı taraf göstererek davaya konu edebilirsiniz bilirkişinin takdirine göre rakam değişecektir. Ancak acele etmemenizi tavsiye derim tedavi tamamlanınca SGK nın karşılamadığı tedavi giderlerini davaya konu edebilirsiniz.

merhaba sigorta şirketinden maddi tazminat ile ilgili ibraname geldi bunda aynen aşağıdaki gibi yazıyor sizce uygunmudur. ben tam olarak ne yazdığını anlayamadım. sizde yanlış olan biryer varmı

yukarıda yazılı olay tarihinde geçirdiği kaza neticesinde ........... maluliyeti dolayısıyla bedeni-maddi zarar tutarı olarak hesaplanan .......... TL tutarındaki tazminatı nakden ve tamamen bugün MAFRE ... SİGORTAdan aldığımı tazminat miktarı üzerinde mutabık olduğumuzu ve bu miktara hiçbir itirazım bulunmadığı, işbu tazminatı almakla gerek MAFRE SİGORTA nın , kazaya sebebiyet veren sürücü ile araç işletmeninin iş bu olaydan mütevellit zimmetini kayıtsız şartsız ve rücuu kabil olmamak üzere tamamen ibra eylediğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.

Sayın bilgin35,

Eğer size teklif edilen tutarı kabul ediyorsanız, belgeyi imzalayabilirsiniz.

İyi günler

Üst Alt