Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaralanmalı trafik kazası sonucu yapmam gerekenler nelerdir? Haklarımı nasıl alırım?

parantez

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yaklaşık üç hafta önce bisikletle seyir halindeyken arkadan bir araba çarpıp kaçtı. Bir süre sonra araç sürücüsü bulunmuş ve sürücünün önceden ehliyetine el konulmuş ve ehliyeti yokmuş. Bu süre içerisinde bir süre hastanede kaldım. Olay yerinde polisin tuttuğu tutanakta yaralamalı ve maddi hasarlı kazada bisiklet sürücüsünün kusuru yoktur diyor. İfade verip adli tıptan rapor aldım. Bundan sonra takip etmem gerekenler veya almam gereken belgeler nedir? Nasıl bir süreç izler?

geçmiş olsun parantez ciddi anlamda sakatlığın varsa araçta arkadan gelip çarptıysa haklı olduğunun kanıtıdır.kaza gece olmadıysa ışık donanımı yoksa .araç bulunsun yada bulunmasın sakatlığın varsa kazanın oluşumunda hakliysan tazminat hakkın vardır.önce tedavin bitecek tedavinin bitiminde sağlık kurulundan rapor aldıktan sonra işlem yapabilirsin. yada şimdiden ilgili birime dava açabilirsin selamlar acil şifalar

Sağ olun İbrahim Bey. Kaza gece yaşandı ama bisiklette aydınlatma vardı. Çok şükür benim için ciddi bir durum yok şu anda. Kalıcı bir sakatlık yok yine de sağlık kurulundan veya heyetten rapor almam gerekir mi? Ehliyetsiz sürücünün trafik sigortası bu olaya dahil olur mu?

trafik sigortası belgeleyebildiğin hasarını karşılar hastane masrafları vesaire. kalıcı bi hasarınız olmadığına göre tazminat alamazsınız

geçmiş olsun saglık durumunuz nasıl kalıcı hayatınızın bundan sonrasını etkilecek kalıcı bir rahatsızlık vucdunuzda oluştumu bu çok önemli

Sayın parantez alıcagınız heyet raporu sonucu sigorta şirketine tazmınat başvurusu yapabılırsınız.

Biraz geç oldu ama cevaplarınız için teşekkürler. Emniyet karşı tarafın sigorta poliçesinin fotokopisini almamış bu yüzden hangi sigortaya gideceğimi bilmiyorum. Bir sigortacıya danıştığımda ise belge olmadan işlem yapılamayacağını söyledi.

ne alaka herhangi bir sigortacıya gidin ve ARAÇIN PLAKASINDAN hangi tarite kaza olmuşssa o tarihte hangi siğotrtadan aracın siğorta şirketini ve poliçe numarasını ögrenin herhangı bir siğorta aracı kurumu bu bilgiyi verir o sizi baışndan savmış kalıcı bir rahatsızlığınız yoksa heyete girmenize raporadagerek yok ayrıca

parantez

Sayın parantez,

Kaza tespit tutanağınızdaki bir takım bilgilerle Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin internet sitesinde sorgulama yapabilirsiniz. Karşı tarafın trafik poliçesini görüntüleyebilmek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
İyi günler dileriz.
Trafik Poliçe Sorgula

Üst Alt