Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yargıtaya Giden Tazminat Davası ne kadar zamanda sonuçlanır? [Hukuk]

zhaiyuki

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 12 eylül mağduru olan babam haksız yere 2 yıl hapis yattığı için devlete karşı bir tazminat davası açtı ilk önce ünye ağır ceza mahkemesine açıldı orası bir sonuca varamayınca dosyayı yargıtaya yolladı dosya yargıtaya gideli yaklaşık 2 ay olacak daha dosya numarası belli olmadı dosya numarası belli olduktan sonra bu davamızın sonuçlanması ortalama ne kadar sürer bilgilendirirseniz sevinirim.

onu kolay kolay kimse şu tarih diyemez. ama en az iki yıl

sıranın bize gelmesi okadar sürermi bi kaç hukukla uğraşan tanıdıklar yoğunluğa bağlı ama en geç 6 ayda sonuçlanır diyorlardı.

6 ay - 1 yıl arasında sonuçlanır.

anladım peki yargıtaydaki bir hakimin dosyayı öne alması mümkünmü aile dostumuzun arkadaşının kızı yargıtayda hakimmiş yeni öğrendik bizde kendisiylede konuşucaz ama burdan bi bilgi almak istedim mümkünmüdür ?

Mümkündür... Tetkik hakimi dosyayı ne kadar hızlı inceler ve raporunu yazarsa karar da o kadar erken çıkar. Yine de öncelikli olan dosyalar vardır, onları beklemesi lazım.

Yalnız ben dosyanın niye Yargıtay'a gittiğini anlamadım. Eğer uyuşmazlık için gittiyse fazla sürmez. 3-4 ayda karar çıkar. Yoksa tazminat davasının yerel mahkemede karar çıkmadan Yargıtay'a gitmesi pek akla uygun değil. Hukuka ne kadar uygun bilmiyorum.

MeTePe;

merak ettiniz madem bende davamızı size açıklayayım hem ne kadar sürebilir bu dava onunla ilgilide görüşünüzü alırım babamı 12 eylül darbesi zamanında haksız yere 2 yıl hapise attılar hapise atıldığı anda öğretmenlik ataması çıkmıştı hapise girdiği için mesleğe başlayamadı ve mesleği yandı 2 yıl sonra beraat etmiş fakat mahkemesinin sonuçlanması 7 yıl gibi bi süre tutmuş mahkemesi devam ettiği için öğretmenlik mesleğinede başlayamamış bu durumdan dolayı 9 yıllık bi maaş kaybını ve hapishanede gördüğü işkenceler için maddi ve manevi tazminat davası açıldı avukatımız ünye ağır ceza mahkemesine açtı davayı orda tam hatırlamıyorum 2 ay felan durdu avukatımıza vekalet vermiştik bizim yerimize o gidiyordu duruşmaya avukatın dedikleri tam aklımda yok ama orası bi sonuca varamamış ve bu yüzden dosyamızı yargıtaya yollamışlar durum bundan ibaret.

Anladığım kadarıyla davanız yanlış mahkemede açılmış. O yüzden uyuşmazlık kararı verilmiş olabilir.

MeTePe;

haklısınız öyle olabilir zaten şunuda öğrenmiştik babamla beraber aynı şekilde yargılanıp haksız yere hapse atılıp beraat eden arkadaşları bu tazminat davalarını açmışlar yattıkları yıl için ve hepside yargıtayda sonuç bulmuş tazminatı hak etmişler bizim geç haberimiz oldu bu olaydan zaman aşımı var deniyorlardı zaman aşımınında kalktığını öğrenince açtık davamızı 2 ay olacak nerdeyse dosya numarasının belli olmasını bekliyoruz belli olduktan sonra yargıtayda hakim arkadaşa vericez numaramızı o ilgilenicek artık sizce 3-4 ay gibi bi sürede sonuçlanabilirmi bu dava 300 bin tl maddi 100 bin tl de manevi olmak üzere 400 bin tl lik tazminat davası açtık.

Yargıtay tazminat kararı vermez! Yargıtay dosyayı inceleyip davanın hangi mahkemede ve ne şekilde kabul edileceğine karar verir. Yani dosyanız tekrar mahkemeye döner.

Yargıtay sadece yerel mahkemenin verdiği kararı onaylar veya bozar. Anladığım kadarıyla sizin için verilmiş bir karar yok. Yani daha sizin dava işi çok sürer.

bu durumda net surec vermek pek mumkun değil. halı hazırda 2.5 yıldır yargıtayda olan dosyamız da var, 4-5 ayda donebılen de olabulıyor

herkese slm yargıtayda doyam evrak noksan dıye gerı gonderılmıs evraklar tamamlanıp gerı gonderıldııgnde yargıtyda yıne uuzun bır sure beklermı sıra

Üst Alt