Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yarı otomatik peugeot 208 sorunu..?

exelans

Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
2015 model peugeot 208 1,2 acces modeli sıfır aracımı 2015 ağustos ayında aldım 29000 km de uzun yol(700km) yaptıktan sonra araçta kalkışta titreme oldu servise gittiğimde baskı balatadan kaynaklı deyip baskı balata,volant değişimi oldu garanti bitmeden önce tekrar uzun yol sonrası aynı titreme yine başladı ve servise gittiğimde problem olmadığı söylendi servis kayıtlarında mevcuttur.

Garanti bittikten sonra servi dışında bir ustaya gösterdiğimde 60000 deki aracın 2.kez baskı balata yemesi saçma dedi tekrar servise götür dedi servise gittiğimde garantinin garantisi olmaz gibi saçma bir cevap aldım sizi mahkemeye verecem dediğimde garantideki kişi peugeot la görüşeceğini söyledi fiyat sorduğumda 1400 tl gibi bir masraf söylediler. Genel müdürlükleri ile görüştükten sonra beni arayıp 450tl ye yapacaklarını söylediler bende gidip yaptırdım.

Sizlere sormak istediğim sıfır aldığım araç ve tüm servis bakımları serviste yaptırdım tek kullanıcısı da benim ve araç bu kadar tamirden sonra değer kaybedecektir benim suçum nedir. Mahkemeye mi gitmeliyim bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz ne olur ne olmaz diye tüm servis kayıtlarını aldım

1. volantı neden değiştirdiler. dişli kırılması olmasa değiştirmezler..aracınız düz vites değilmi...30 bin km de kullanıcı hatası olmassa baskı balatası yemez ve bozulmaz, araçta hatalı üretim vardır..

Düz vitesli araçlarda debriyajın yanlış kullanılması sonucu baskı balatası kullanıcı hatasından çabuk bozulur..debriyajın kavrama ayarının düzgün yapılması gerekir...ayar düzğün yapılmamışsa vites geçisleri düzğün olmayacağından baskı balatası çabuk bozulur...
fabrika hatası yok ise yanlış kullanıcı hatasıdır...
volantta kolay kolay dişli kırmaz...volantta bir arıza olduysa motor kaynaklıdır...

istanbul40

Merhaba
aracım otomatik vites (robotize edilmiş şanzıman ) yani kullanıcı hatası olması zor nasıl zorlayabilirim arabayı fabrika hatası olup olmadığını nasıl anlayabilirim

@exelans Abi bu soruyu sanayide ustalara sorsanız daha iyi olacak. Servis konusuna değinecek olursak mahkemeye vermeden hiç bir hak hukuk iddia edemezsiniz. Benim araçta da sıfır aldım 500km olmadan araçta 90 üzerine çıkıldığında titreme vardı.

Aracı servise götürdüm problemi yok dediler sonra araç ileri viteste (D) hareket etmiyordu ama geri geri gidiyordu aracı gelip aldılar ve Ön disk,Fren beyni, balata, yağ ve Frenin altında bir vida varmış onu değişeceklerini söylediler 1700 lira da masraf çıkardılar Garantisi vs. hepsi vardı araçta 2000-3000 km arasında idi.

Bende neden ücret vereceğimi sordum ön disk kullanıcı hatasındanmış yok sıcakken suya girersem bozulurmuş vs. balata ve yağda garantiye girmiyormuş falan filan dediler telefonu kapadım direk mahkemeye gittim şikayette bulundum. araç için beni bir kaç defa daha aradılar ama ne kadar zaman zarfı geçti hatırlamıyorum. araçsız da kaldım bir süre. Beni servisten müdürleri aradı aracı yaptıklarını ve şikayeti çekmemi söylediler. Gidip şikayetimden vazgeçtim aracada 5 kuruş ödemeden alıp bindim.

Yapacağınız tek şey arabayı satıp kurtulmak,
hiçbir firma hatasını kabul etmez, parça kaynaklı bir hatadır, onuda kabul etmezler...otomatik arabada kullanıcı hatası olamayacağına göre fabrika hatasıdır, tamire gittiğinizde ilk çıkan arızalı parçayı alıp inceleme yaptıracaktınız, tabii siz nasıl bilebilirsiniz.
Kanıtınız elinde olmadığı için hiçbirşey yapamazsınız...otomatik vitesli araçlar hassastır, ufacık bir hata sürekli tekrarlayacaktır..
Size tavsiyem satmanız yönündedir.
1.2 araçlar güç yönünden düşük araçlardır.size tavsiyem 1.4 üstü araçlardır.
1.2 araçlar....aşırı yüke gelemezler.aşırı yükte araç zorlanacağı için sürekli arıza yapma olasığı çoktur..

OTOMATİK ARAÇTAKİ SORUN FABRİKA HATASI VEYA PARÇA HATASIDIR.
Marş moturu baglantısı ve volan baglantı dişlilerinde kırılma olur, ancak ozaman volan değişir.yani motorda fabrika kaynaklı bir arıza vardır..

Öncelikle geçmiş olsun.
Keşke almadan önce araştırsaydınız biraz.
Çünkü çift kavrama olsun (DSG,EDC, Powershift vb.), tek kavrama olsun (MMT,EasyTronic vb.) hepsi otomatikleştirilmiş şanzımanlar ve hepsinde baskı balata vardır. Kimi 40 bin kimi 80 bin de değişebiliyor. Yani kullanıma baglıdır.
Eğer garanti devam ediyorsa , değilse iyi niyet garantisi altında belli bir ücret karşılıgında yine yetkili serviste değiştiriliyor.
Tabi garanti sonra yetkili servise gitmeye devam ettiyseniz. Bu arada volan neden değişir bilemiyorum.

Arabayı satıp kurtulmak demek biraz kolaycı yaklaşım, çünkü arabayı satıp yeni araç almaya kalksanız fiyatlar ateş pahası, yine üzerine bir sürü para vereceksiniz.

Bence servisle konuşup, şikayet vs nasıl yapacaksanız, sadece işçilik ödeyerek kurtulabilirsiniz.

Bu tip şanzımanlı bütün araçlarda bu ve benzeri sorunlar hep mevcuttur.

Bu zamanda alınacak en mantıklı araba, yeni nesil tam otomatik şanzımanlı araçlar.

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim
en iyisi satıp kurtulmak demişsiniz ama biliyorsunuz engelli araçları nikahlı 2020 ye kadar nikahımız var araçla satmak çözüm değil
benim öğrenmek istediğim hakkımı arayacağım bir yol var mı

2012 model Peugeot 3008 0 aldığım araçta 30000 de aynı problemi yaşadım kullanıcı hatası dediler.Sesi biraz yükseltince 5 kuruş vermeden değiştirdiler Volant dahil. Tüketici mahkemesine ver kesin kazanırsın.

Üst Alt