Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yarık damak dudak hastasıyım, konuşmamda bozukluk var. % kaç özürlülük raporu alınır?

hayat123

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sadece konusmam bozuk normalde yakınlarımla anlaşabiliyorum ama yabancı insanlarla tekrar ederek anca anlaşıyorum.Bunun dısında sorunum yok.

Lütfen acil bilgi verirmisiniz.

Sakatlık oranı cetveli'nde buna dair bir ibare göremedim. Ama Sakat statüsünde sayılmak için gerekli olan %40 ve üzeri oranda işgücü kaybına yol açacağını sanmıyorum.
Benzer durumda olan ya da bilgisi olan kimse var mı arkadaşlar?

delik damak dudak hastasıyım %kaç rapor verirler lütfen yardım

delik damak dudak hastasıyım yeni karşılaştığım insanlarla tam olarak anlaşamıyorum ameliyat oldum ama izleri hala var ayrıca 2 2.25 miyop gözlüğüm var toplam % kaç rapor alabilirim ....

Bu konuda hastanelerde görüştüm ama çok az yüzdelik dilimi veriyorlar.% 20 yi bile bulmuyor.Ama yeri geldigi zamanda iş imkanlarımız kısıtlanıyor gerçekten çok zor bir durum.

bende doğuştan damak yarığım var... 2002 de doktora gittim .. organik konuşma bozukluğundan % 25 rapor verdiler... ama tekrar gitmak istiyorum..

bence hiç uğraşmayın % 25 ten yukarı alamazsınız..çok örnekleri var..

Benim de damağımda yarık var. Protez damak kullanmaktayın. % 35 veriliyor. Ayrıca damağa bağlı olarak konuşmada da bozukluk oluyor. O zaman % 40 ı geçebilirsin.

Üst Alt