Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yarım gün mazeret izni olur mu?

Konular
62
Reaksiyonlar
0
ücretsiz otobüs kartım kırıldı yenisini çıkartmak için yarım gün mazeret izni verirlermi çünkü ilçe mili eğitimle evrak akışını otobüsle sağlamaktayım..izin içinde çekiniyorum

Yarım gün Mazeret izni olmaz...
Müdürünüze rica ederseniz ve gerekçenizi de açıklarsanız yarım gün izin alırsın ve işleminizi halledersin...

Bu izin konusu neden bu kadar kastırılıyor. Hnaki kurumdasınız merak ettim

slm iktisatcı kardeşim bende milli eğitimde çalısıyorum yani okulda ,bende sürekli ilçe milli eğitime yazı getirip götürüyorum ama kendi imkanları dahilince önce kendi cebimden ödüyorum daha sonra birbir zorlukla okul aile birliğin kasasından yani idarenin kestiği makbuz karşığı paramı geri alıyorum.senin ücretsiz kartın sahsına mı ait yoksa çalıştığın kurum tarafından sana temin edilen bir kart mıdır

Yarım günlük resmi belgeye dayalı izin olmaz , Amirinin kanaatince yarım gün veya daha fazla veya daha az izin kullanabilirsin -resmiyete dayanmadan-

Yarım gün idari izin kullandığım zamanlar oldu (Resmi belgeye dayanan yani matbu izin kağıdı ve amir imzalı)
Hatta bize Ramazan'da saatlik idari izin kullandırmışlardı. 8 saat=1 gün sayılıp idari iznimizden düşmüşlerdi, karşılığında izin kağıdı imzalamıştık :)

Yarım gün manzeret izini,bizde idari izin diyorlar,olur çünkü,müdürüne söyledin izin aldın çıktın, ya dışarı da başına bir iş gelirse,mesai saatin dışın da sokaktasın ne diyeceksin ozaman elinde belgen de yok, bu tamamen iş yerinin sorumluluğu içine girer, özellikle de sana izin veren müdür çok suçlu duruma düşer ve işinden olmasına sebep olabilir.Büyük bir şirkette çalışıyorsan mutlaka idari izin kağıtı istiyorlar.Ben müdürüme söyleyip direk çıktığım zamanlar da oldu idari izin kağıdı yazdığım zamanlar da oldu,fakat müdürüm bu durumu bana böyle anlatınca ona hak veriyorum ve onu da zor durumda bırakmak istemiyorum,yoksa izin konusunda hiç sıkıntım olmaz.bir iş yerin çalışıyorsak prosedür ne ise ona uymak zorundayız..

matbu kağıda yarım gün idari izin tabiki alabilirsiniz...
matbu kağıdı 1/2 gün mazeret izni olarak doldurun ve amirinize imzalatın...
ben yıllardır matbu kağıda 1/2 gün mazeret izni kullanıyorum...

mazeret izinleri yıllık iznin dışındadır...
yılda toplam 10 gün kullanabilirsiniz...

Üst Alt