Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yarın sağlık kuruluna gidicem. Neler yapmalıyım?

polynom

Aktif Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
1
Merhaba;

neler yapmam gerektiği konusunda yardım rica ediyorum.
toplum ruh sağlığındaki doktoruma gittim Ekpss için engelli raporu istediğimi belirttim ve toplam üç defa psikiyatri kliniğinde (2 si bakırköy) yattığımı söyledim (elimde raporları var ,gösterdim) tamam dedi sana bi engelli raporu çıkaralım dedi ekpss için olduğunu yineledim tamam biliyorum dedi.sosyal hizmete gönderdi , oraya gittim en son bize geliceksin dedi yarın sağlık kuruluna çıkacaksın dedi.

şimdi dilekçe hazırlayacak mıyım dediğime orda hazır matbu dilekçe var dedi.bu durumda yapacağım bişey kalmadı heralde ben sadece ekspss için istiyorum bilmiyorum ne yapmalıyım varsa eksik bişey anlatır mısınız? (not: epikriz raporlarımda hastalık şizofreni diye geçiyo ,doktor reçeteye şizoid kişilik bozukluğu vs giriyor)

Dilekçeyi memura vereceksin sana doktor muayene listesi verecek tüm heyet doktorlarını gezip yazdıracaksın. Heyetten de bu sonuçlara göre engelli olup olamayacağın sonucu çıkacak. Başka bir işlem yok.

vetbat

hımm yani toplu bir kurul yok öyle mi doktorları tek tek gezicem?

ahmet22

Önce doktorları gezeceksin sonra tüm doktorların olduğu heyete gireceksin. Başhekim itiraz olmazsa yazılan oranları onaylıyor zaten.

vetbat

Gezdim tüm doktorları bi oran yazılmadıç sadece psikiyatride şizoaffetif bozukluk psikotik bozukluk ilaç tedavisi görüyor yazıyordu. yalnız ben pişman olduğum bişi yaptım da, benim önceki raporları ekledim ama bir rapor hataen yazılmıştı yani rapor metni hatalıydı. (doğru değildi)

metinde;

hastanın 21.10.2008 tarih ve **** protokolde yapılan psikiyatrk muayenesinde affekt uygunsuz konuşma ve davranış,kendi kendine konuşma,öz bakımda ytersizlik,perseküsyon hezeyanları ile psikotik bozukluk tanısıı ile hastanemizde yatırıldı. klinik düzelme neticesinde 17.11.2008 tarihinde taburcu edildi. taburcu tarihinden itibaren 3 ay istirahatının uygun olduğu kanaatine varılmıştır.

şimdi bu metindeki kendi kendne konuşma filan bunlar bende hiçbi zaman olmadı bunu ben başka bir uzman hekime anlattığımda bana " onu yazmasa sana 3 ay rapor veremezdi o yüzden" dedi.

pişman oldum bunu eklediğime. 5 aralıkta heyete gireceksin denildi. acaba 5 aralıktan önce gidip bu kısmı alabiliyormuyum,alsam mı?

Üst Alt