Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yaşa takılanlar hakkında yapılacak düzenlemenin engellilere etkisi olur mu?
Benim de lise yıllarından kalma staj günlerim var bununla ilgili bir şey olursa emeklilik yaşı düşerse staj günleriyle çok sevinirim umarım olur buna benzer bir haber gördüm .
benim çıraklık girişi 1988 de yapılmıştı , vergi indirimi ile emekli oldum 1992 yılından hesaplama yapıldı ! çıraklık sayılmadı , Aylık bağlama oranı ne olacak acaba ? 99 öncesi %70-75 ile hesaplanıyordu ?
düzenleme olursa normal emekli sayılacağız , raporları süreli olan , kontrol şerhi olan kişiler normal emekli olacaklarından rapor eziyetinden kurtulacaklar , emekliliğim iptal olurmu endişesi bir çok EYT li için ortadan kalkacak .
benim merakım eyt kapsmına giren engelli raporu ile emekli olan kişi , kanun çıkarsa eski oran ile maaş bağlama olacak mı ? öyle olursa benim gibi kişilerin emekli bağlama oranı yeniden hesaplanması gerekir !
şu an mhp dahil tüm muhalefet partileri bu yasayı destekliyor.akp herzaman ki gibi köstek oluyor.belki bu kez seçim ayağına oyunbozanlık etmez de destek verir.gerçi muhalefet oyları yeterli yasayı geçirmek için ama ben genede umutlu değilim.
yasa çıkmazsa neyle uğraşman gerekecek anlamadım..hemen emekli olacağına göre 25 yılı doldurmuş olmalısın.buna rağmen engelli olarakta emekli olamıyorsan daha ne yapmayı düşünüyorsun
ay sonunda heyete gireceğim uyku apnesi ve tansiyonum var vergi indiriminden yararlanıp emekli olmayı düşünüyorum 1990 sigorta girişliyim yaklaşık 8000 günüm var yasa çıkarsa normal yollarla emekli olurum o anlamda söylemiştim
erdincerdinc72
o zaman çıkan karar EYT olmaz o zamanki şartlar neyse o şartlardan olması gerekiyor nasıl verilen hak geri alınamazsa buda öyle hiç bir iş veren 6000 tl maaş verip sigortalı gösteriyorsa sonra işler kötü maaşını 5000 tl yaptım sigorta bunu kabul etmiyorsa bu da aynı hesap veya bankaya gittin ev kredisi aldın faiz 1,05 sonra faizler yükseldi 1,50 yapalım diyorlar mı o dönem işe girenlerde büyük haksızlıklar oldu gerçi eyt diye diye çoğununda yaşı geldiya emekliliye neyse
Arkadaşlar EYT her türlü 1999 öncesi işe başlayanlarla ilgili bir durum.prim gün sayısı ne yaparlar onu tam olarak bilmek zor ama zaten bizlere soran da yok )
fakat ilk tercik erkeklerde 9000 gün kadınlarda 7200 günmüş