Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşadığım basit adli bir olay EKPSS güvenlik soruşturmasında soruna yol açar mı?

muhmdkaya

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
2
Ben 1.5 ay önce bir olay yaşadım şizofren hastasıyım akrabalarım arabalarını çizdim ve beni şikayet ettiler nezalatenede 1 gün yattım savcılık beni ruh sinire sevk etti 20 orda yattım
Ben güvenlik soruşturmasında bir sıkıntı yaşarmıyım yaptıgım şeyler hastalık nedeniyle yaptım ve burda ortada
E devletten ne dava dosyası nede adli sicil kaydında bir şey gözüküyor

@muhmdkaya, Geçmiş olsun daha çok yeni olduğu için bu kadar kısa sürede birşey göremezsiniz.

Şikayet sonucu dosyanız incelenir gerekli görülürse hakkınızda savcılık tarafından iddianame düzenlenir ve dava açılır.

Yargılama sonucunda bu olayla ilgili bir ceza alırsanız ondan sonra adli sicil kaydınıza bu ceza işlenir.

Mala Zarar Verme Suçu
Bu suçu işleyen kimseler adli para cezası veya 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Suçun basit hali şikayete ve uzlaşmaya tabidir.

Karşı taraf ile konuşup varsa maddi zararlarını karşılayıp şikayetlerinden vazgeçilmesini talep edebilirsiniz.

@BnymnYldz,

Tamam anladımda benim ekpss den atamama engel olurmu
Birde adliyede tanıdıgım var 1 yıl sürer dedi

@muhmdkaya, Doğru söylemiş dava açılması sonuçlanması senin karara itirazın falan derken 1 yıldan daha çok sürer.

Sen ekpss ile atanacağının garantisi var mı bununla ilgili bir tarih verebiliyor musun 🤔

Atanmadan önce herhangi bir ceza almamış olursan sorun olmaz.

Atandıktan sonra mahkemen devam eder ve ceza alırsan o süreç nasıl olur bilemem.

Puanım iyi ondan öyle dedim yüksek ihtimalle atanırım allahın izniyle
Teşekkür ederim

Büyük sıkıntı yaratabilir. karşı tarafın zararını karşıla geri çeksinler

Bildigin bir şey yoksa kafadan konuşma hastalık nedeniyle yaptım avukata sordum sana bir şey yapamazlar ne para nede ceza alırsın dedi

Ben 1.5 ay önce bir olay yaşadım şizofren hastasıyım akrabalarım arabalarını çizdim ve beni şikayet ettiler nezalatenede 1 gün yattım savcılık beni ruh sinire sevk etti 20 orda yattım
Ben güvenlik soruşturmasında bir sıkıntı yaşarmıyım yaptıgım şeyler hastalık nedeniyle yaptım ve burda ortada
Ekpss güvenlik soruşturmasından geçermiyim sorum bu şekilde

Sanmıyorum hocam. Güvenlik soruşturmasında suça karışmaya bakarlar. Hastaneye yatmış olman güvenlik soruşturmasıni etkilemez

bende önceleri atipik psikoz hastasıydım. Bende özel sebebler den ötürü bir suç işledim.5 yıl denetimli serbestik cezası verildi. Ceza verilirken hastaneden suç işlediğim esnada hastalığımdan ötürü suç işleme sorumluluğumun azaldığına sebeb kararı verildi sizce benim önümde de bu sorun teşkil eder mi ? şayet atanırsak.

bir şey olmaz kardeşim. inşallah sınavı geçersin atanırsın.

Ekpss güvenlik soruşturmasından geçermiyim sorum bu şekilde

Karşı tarafla anlaşmaya bak sorun tamamen ortadan kalksın. Eğer bunu psikoz dayken yaptınsa çalışırken psikoza girdiğinde başka şeylerde yaparsın. Şikayetten vazgeçsinler.

@Şamil676767,
Bir şey olmaz diyorlar hastalık nedeniyle cezai işlem yapılmaz deniyor ondan anlaşmaya gitmeyecem

Ha bide anlaşmaya varsan bile devlet kamu davası açıyor gine ceza alırsın

Ceza almama işlemi bilindiği gibi değil adli tıptan ne çıkacağı belli olmaz ceza ehliyeti vardır çıkarsa pişman olursun karşı tarafla anlaşmaya bak veya sen ne yaparsan yap

@Şamil676767,

Vallahi haklılık payın var ama yazımı iyice okumadın yüzde 40 rapor ve bu olaydan dolayı hastanede 20 gün yattım hastalık tanımım var psikoz diye saglam çıkması yüzde 10 falan

Üst Alt