Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşadığım sağlık sorunlarıyla ilgili olarak askerde durumum ne olur?

se_vimli25

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Boyun MR sonucu:

-Servikal lordoz üst bölümde düzleşmeşmiştir.
-C6 vertabra korpusunda T1 ve T2 ağırlıklı serilerde hiperintes görümümde alan izlenmektedir.

Bel MR sonucu:

-Torakolomber aksta hafif düzeyli sağ skalyoz mevcuttur.
-T11-L11 vertabra korpusları endlatelerinde schmorl nodül formasyonları izlenmiştir.

Diz MR sonucları:

Her iki dizde Menüsküs yırtığı ek olarak ameliyatlı sağ dizde Ön çapraz bağ kopması(sol dize göre aşırı gevşek, hareket kısıtlılığı, ufal ufak yırtıklar)

Psikolojik olarak:

Anksiyete bozukluğu mevcut.

Özet olarak Boyun ve bel ile ilgili olarak her hareketsiz kaldığım durumlarda özellikle geceleri ağrı artmakta ayrıca Dizlerimle ilgili her iki dizimden ameliyat olmamı tavsiye edenler de var.Olmamam gerektiğini ve riskli olduğunu söyleyenlerde var.

Kısacası beni yıpratan durum boyunda, belde ve dizlerde sürekli "ağrı, çıtırdama ve hareket kısıtlılığı" olmasıdır.Bunlara ek olarak birde Aksiyete bozukluğu teşhisi koyuldu.Hareket kısıtlılığı varken psikiyatrik ilaçları kullandığımda daha bitki ve güçsüz oluyorum.Bitkisel ilaçları kullanmaya gayret ediyorum.

Yaş 25 Nasipse bu yıl içinde okulu bitirip Tecil hakkımı kullanmadan Kasımda kısa dönem askere gitmek istiyorum.

Sağlık sorunlarım askerde daha da artış gösterir mi?Bel ve boynumda da problem varken çapraz bağ ameliyatı olmak istemesem de yapılır mıyım?Askere gittiğimde nasıl bir yol izlemeliyim.

Kardeşim senin askerde ne işin var. Tabi ki sorun olur askerde sorduğun soru mantıksız bi kere. Askerlik öyle kolay bişey değil. Sen git askerlik şubesine, seni bi asker hastanesine sevk etsinler. Büyük ihtimal muaf olursun. Bu kadar rahatsızken sakın askere gitme. Askerde revire çıkmak için bile kaç gün bekliyosun. Sakın milletin sözlerine inanıp bu kadar rahatsızlığına rağmen askere gitme....

se_vimli25

Askerlik yapmak sağlığını iyice zora sokar. Bence askerlik yapmamayı düşünmelisin. Şubeye gittiğinde hastaneye sevk al, durumunu değerlendirsinler. Böyle kısıtlılık ve ağrı durumunda muafiyet vereceklerdir.

Okulu uzatıp uzatmamakda kararsız kaldım.29 yaşına kadar uzatma hakkım var.Şimdi mezun olup 2 yıl tecil hakkımı kullanmayıp tecilimi bozdurduğumda askeri hastaneye sevk edildiğimde erteleme verme ihtimalleri de olabilir.Belirsizlik olacağından keşke tecil hakkımı kullansaydım diyebilirim.Bu yakında da gelir testi yaptırmıştım sonuc g1 çıktı ve her ay 66TL ödemem gerekiyormuşum.Ya şimdi yapabileceğim bir işe girip 29 yaşında askere gidecem ya da mezun olup tecli bozdurduğumda askeri hastane elverişli raporu verirse kasımda kısa dönem askere gidecem.Askeri hastane elverişsiz raporu veya erteleme kararı verirse işe girişlerde sıkıntı çıkartır mı?Ayrıca askere alınıp sağlık sorunlarım ilerledikten sonra elverişsiz raporu verilmesi benim açımdan üzücü olabileceğinden endişe ediyorum Sizce nasıl bir karar vermeliyim yardımcı olurmusunuz.Ayrıca vermiş olduğunuz ve verecek olduğunuz cevaplar için teşekkürler

mr sonuçlarından doktorlar anlar, askeri hastane derdine derman olur inşallah...

Her Türk asker doğar, yaşasn Türk ordusu

özledim o günleri ...

se_vimli25

Askerlik yapmamak özel sektörde iş bulmakta bazen sorun olabiliyor. Ama askerlik yapmak da sağlığını çok kötü etkileyebilir. Ben olsam yapmamayı tercih ederdim gibi geliyor. Ama çok da kişisel bir karar tabii.

Başta değil de gittikten sonra muafiyet verilmesi.. Bu konuda daha en baştan "ben muaf olmaya gidiyorum" derseniz, çevrenize bu şekilde söylerseniz, bence sonrasında canınız sıkılmaz.

Askerlik durumunuz ne oldu peki muaf mı oldunuz yoksa gittiniz mi?

Üst Alt