Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yasal koruma kararı ne zaman kalkar? [Hukuk]

Descartes

Aktif Üye
Konular
100
Reaksiyonlar
357
Kredi borcuna girdiğim için babam önlem olarak yasal koruma kararı çıkardı. Bu vasi tayini gibi değil ama ona benzer bir şey... Babamın onayı olmadan tek başıma kredi kartı vs alamıyorum. Peki diyelim babam ***Allah gecinden versin*** vefat ederse bu yasal koruma kendiliğinden kalkar mı ? Yoksa erkek kardeşime veya anneme mi geçer ? Bir de bu yasal koruma beni miras hakkımdan alıkoyar mı ? Bu kararı kaldırmak için hukuki olarak ne yapmam lazım. Bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

@perseküsyon Senin bahsettiğin koruma Yasal Müşavirlik olarak tanımlanır yani yasal danışman . Vasiliğe göre daha iyidir .

Allah geçimden versin vefat durumunda ise , sulh hukuk mahkemesine müracaat ederek yeni kişi atanmasını isteyebilirsin veya hiç kurcalamazsın atanma yapılmaz . Mahkeme yasal danışman atanması için senin seçeceğin kişiyi atama yapar . Vasilikte olduğu gibi gelir gider defteri tutulmaz . Miras konusunda için rahat olsun , her birey gibi verasetten düşen payını alıp istediğin gibi değerlendirirsin .

Kısa bir açıklama yapayım , vasilik kısıtlılık hali getirirken yasal danışmanlık hukuki konular da seni korumaya alır . Medeni kanunun bireylere vermiş olduğu tüm haklardan kısıtlılık olmadan faydalanırsın. Evet bu kişi engellidir fakat koruma kapsamındadır diye hukuki kalkan olur . Örneğin , Vasilik altında olan kişi evlenemezken , yasal danışman atanan kişi evlilik yapabilir . Hukuki konular da ise danışmanının bilgim var demesi yeterlidir .

Üst Alt