Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Yaşam] Hayatın güzel olduğunu o gün farketmiştim :)

ozlem57

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm ben bu siteye yeni üye oldum ama cok hosuma gitti cok güsel bi yer!! ben 18 yasındayım ve 18 yıldır bedensel özürlüyüm.. Hayatın güzel olduğunu 7 yasımdan sonra anladım bi olay geçmişti başımdan onu sizinle paylaşmak istedim.
7 yasımda düzgün oturabilmem için doktorum bana korse yapılmasını önermişti ve korse yaptırmak için Ankarada özel bi rehabilitasyon merkezine gitmiştim.Ben sadece yürüyemediğim için ne kadar kendim kendime farklı gelsemde oraya gittiğimde daha cok etkilenmiştim cunku orda engelli adı altında o kadar cok insan wardı ki ve ben sadece sasırmıştım.belki bu şaşkınlığında werdiği heyecanla dewamlı konusuyodum hiç susmadan oturduğum masanın üstünde :)
o anda arkamdan bana bi kadının daha doğrusu hıçkırarak ağlayan bi kadının bana sarıdığını farkettim..evet bi kadın bana sarılmış ve ağlıyodu hemde hıçkırırcasına cocuk heyecanıyla ağlıyordu.işte o zman ona yüzümü döndüm ve şaşırarak yüzüne baktım ve bana böle olduğun için üzülüyomusun ? dedi.
çok şaşırmıştım hiç bişe diyemedim o sırada dewam etti sözlerine we sakın üzülme dedi ve elini arkada sedyede yatan oğluna uzattı.
Çocuk kalbim onu görünce burkulmuştu ona acımıştım bi engelli olarak ilk kez o gün kendimde nefret ettim başka birine acımıştım...
daha sonra kadın tekrar bana döndü ve hayatta hiçbişeye üzülme çünkü dua et sen konuşabiliyosun ...
ben oğlumu 2 snee önce giydiridm okuluna yolladım ve geri ewe bu halde geldi dedi oğlu trafik kazası gecirmiş ve felçli kalmıştı..konuşamıyor,göremiyor,duyamıyor ve hiç ama hiç hareket edemiyordu...Sadece kalbi atıyo ve tuvalet ihtaycını yardımcı oldukları sürece karşılayabiliodu:(
kadın ; oğlum koşmasın yürümesin hareket etmesin yalnız bana ' anne bana bi bardak su werir misin?' diyebilsin istiyorum..
o anne ne kadar üzgünde ve perişandı kim cocuğunu o halde olmasını isterki ama kadın sadece bu kadar küçük şeylerle sadece konuşabilmesiyle mutlu olmayı beklıodu:(
şu an 18 yasındayım ve o günden sonra engelli olduğum için hiç bi zaman isyan etmedim yada baska birilerini suclamadım sanırm ben erken yasta buyudum :) bunun farkına şimdi cok iyi varabiliorum yasıtlarımdan cok olgun dusunebiliorum buda benim farklı olduuğumu gösteriyoo efet ben herkesten farklıyımm her konuda .... hayatı sewıorum cunku yasama asi değilim , mutluyum aile ve arkadas cewrem var .... 2 bacağım olmaması bu kadar güsel seylere engel olmadı bundan sonrada hiç olmayacak... :)

Erken yaşta büyümek sanırım sakat olmanın en güzel kazancı. Hep gül Özlemcim...

merhaba özlem durumunu bundan daha güzel bir olgunlukla başkası sanırım anlatamazdı.sen gerçekten yüreğinden öpülecek insansın kutluyorum .

Yaşanan olay güzel olmasada yaşanmış olayda anlatılanlar öğüt verici ve yaşama bu şeklimizle bile bağlanmamızı çok güzel anlatmış
yanı kendimizi bir şeylerle kıyasladığımız zaman önümüzden gidenlere değil arkamızdan gelenlere bakmalıyız.

Yaşamın hep seinçlı güzel mutluluklarla dolu olsun,
bu azım ve yaşam şefkını hiç bir zaman kaybetmemen dileğimle;

Özlem ne güzel yazmıssın.. Evet hayat bizleri biraz erken olgunlastırıyor.. Hep böyle hayata tutunman dileğiyle..

sevgili Özlem umarım hep gülersin hayatın seni üzmesine hiç izin verme hep hayatı sev...

Özlem bende 19 yaşındayım ben 11 yaşındayken hastalığım çıktı ortalığı ve 2 senedir yürüyemiyorum özlem sonradan engelli olmak daha zor canım ben buöyle yaşama daha adapte olamadım mesela
Özlemcim şu herzaman bir gerçek acı insanı olgunlaştırır sende bunu çok güzel açıklamışsın...
Bize acı bakanlar için biz kızıyoruz ama şuda bir gerçek kimse kötü niyetle acımıyo bize...
Mesela ben allaha şükür yürüyemiyorum ama aklım yerimde zeka özürlüleri yada benden kötüleri veya benim durumumdakileri görünce üzülüyorum :cry:
Ama şu bir gerçek bu bir sınav dünyası ve allah bizi bu şartlarda sınava sokmuş bunu uygun görmüş herşeyde bir hayır vardır :wink:

merhaba özlem bende bu siteye yeni üye olduğumda aynısını hissetmiştim bu siteyi yapanlardan allah bin kere razı olsun çok şey hakkında bilgi sahibi oldum bende önceden kendime çok üzülürdüm birde baktımki benden daha fazla olanlar varmış hemde benden daha mutlular örnekteki sengibi hayatı banada sevmeyi öğrettiğiniz için sizlere teşekkür ederim ama bu teşekkürü canı gönüldden ederim sağolun çok karamsarım galiba sizlerden allah razı olsun daima gülebilmeniz :lol: dileğiyle noktalıyorum bu arada btün arkadaşlara geçmiş olsun

SEVGİLİ ÖZLEM VE PELİN BEN İKİNİZİNDE İKİ KATI YAŞTAYIM SAYILIR SİZLERİN BU KADAR OLGUN DÜŞÜNCENİZ VE KARARLILIĞINIZ HAYATTAN ZEVK ALMA ÖZELLİĞİNİZ VERDİĞİ VE VERMEDİĞİ HERŞEY İÇİN YARADANA ŞÜKRETMENİZ BENİ AYRICA ÇOK SEVİNDİRDİ
UMARIM BUNDAN SONRAKİ HAYTLARINIZDA ÜZÜNTÜ KEDER OLMASIN
YÜZÜNÜZDEN GÜLÜCÜKLER GÖZÜNÜZDEN IŞIK EKSİK OLMAMASI DİLEĞİYLE

Ama şu bir gerçek bu bir sınav dünyası ve allah bizi bu şartlarda sınava sokmuş bunu uygun görmüş herşeyde bir hayır vardır

BİZEDE HEP KAZIK SORULAR ÇIKMIŞ YAWWWW

slm

Buna benzer birseyde bende geçen hafta içinde yasadım...

İsyeri ve kendi hayatımla ile ilgili sıkıntılarımın olduğu bir günki.. Hatta isi bırakmaya kadar ilerlemisken sıkıntılar...

Sirketimizin bir müsterisi geldi sair.. 80 yasını asmıs bir sair...Son birkaç aydır rahatsız...

Ve geçenlerde kanser olduğunu tesadüfen öğrenmis...Çocukları sakladığı için kendi tesadüfen öğrenmis...

Dr'lar ne dedi hocam dedim geçenlerde onlar dedi iyi de kötü de dese ben yinede Yasayacağım.. deyince hayıflandım böyle küçük seyleri dert ettiğime...

Gerçekten küçük seyler mutlu ettigi kadardamutsuz ediyor bu bir gerçek ama...yinede allahım herseyin beterinden saklasın...

Sevgili Özlem; senin gibi bir çok arkadaşımızın bu sonuca varması dilegiyle mutlu yarınlar...

özlem çok güzel yazmışsın ALLAH seni her daim mutlu etsin.bu site gerçekten çok güzel çok güzel insanlar var.

öslemmmm çok cici hayat dolu bi arkadaşımızsın. gülümsemen hiç eksik olmasın canımm :)

yasadığın sıkıntılara ragmen hayata olumlu bakmayı kendine misyon edinmişsin.seni kutlarım Allah herseyi gönlüne göre versin. :)

slm

ÖZLEM HEP MUTLU VE POZİTİF OLMAN DİLEĞİ İLE.YÜREĞİNE PARMAKLARINA SAĞLIK ÇOK GÜZEL YAZMIŞSIN

Evet sanırım biz hiç bir zaman cocuk olmadık olamadık gercekten cabuk olgunlastık dediğin gibi ÖZLEM cünki biz farklıydık bunun cocukta olsa farkındaydık zaten yanımızda cocukluk yapacak kişler azdı veya hut hiç yoktu cocuk arkadasın bile yoktu. veya cocuktuk ama bize cogu insan engelimizden dolayı cocuk gibi davranmadı bizi sanıyorum yalnızlık olgunlaştırdı. biz cocukca sorular soramadık sorduk kendimiz cevapladık elimizde olanlarla mutlu olmayı basardık evet zaman zaman bulundgumuz halden şikayetci olsakda dahi durumu bizden iyi olmyanlara bakarak halimize şükretttik

NEFES ALABİLİYORSAK şükretmeliyizde. biz elimizde olanların yahut sahipolduklarımızın kiymetini biliriz ve bundan mutlu oluruz. çünki bizler kazandıklarımızı azimle,sevinçle,özlemle,sevgiyle en onemli sabırla kazanırız. bilirizki bunlara sahip olmayanlarda vardır ve biz bunların ne ifade ettğini bildiğimizden elimizde bulunan paylaşilabilen her şeyi de paylasmayı seven kişileriz.

Peki bunlar bizi niye mutllu eder bilirmisiniz? o yasayamadığmız cocuklumuz varya aslında nekadar olgunlassakda o içimizdeki cocuk hiç büyümemiştir. işte o cocuk sevgiyi bilir.paylasmayı cok küçük şeylerden mutlu olmayı bilir. olgunluk denen olay bizim maskemizdir ve bu maskeyide cok iyi tasırız fakat maskemizin ardında hiç ama hiç büyümeyen cocuklugumuz vardır içimizdeki bu çocuğu hiç ama hiç buyutmeyelim güzel olan herseydende hiç vazgeçmeyelim.

rehabilitasyon hakkında

slm özlem hayata herzaman sıkı sıkıya bağlı kalman dileyiyle bende distrofi kas hastasıyım izmirdr oturuyorum sana bişey sorcam ankarada bir rehabilitasyon merkezi hakkında yazmışsın bende böle bir rehabilitasyon merkezinde yatılı tedavi görmek istiyorum kilo problemimde var bana bu konuda bilgi verirsen sevinirim kendine ii bak msn yorgun35xx@hotmail.com sevgiyle kal umutla kal.

Üst Alt