Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Yaşam] İçimizdeki duvarlar

Sehribanu

Aktif Üye
Konular
152
Reaksiyonlar
0
İÇİMİZDEKİ DUVARLAR

İçimizdeki duvarları yıkmak için hiç çaba harcıyor muyuz?
Hayatımızın her tarafı duvarlarla çevrili,bu duvarlar bizim insanca,özgürce nefes almamızı engelliyor. Kocaman bir örümcek ağı gibi tüm hayatımızı çepeçevre sarıyor. Zor olan yaşamımıza daha da zorluklar katarak önümüzü görmemizi engelliyor.

Bu duvarları yıkmak için neler yapabiliriz? Kolay mı bu duvarları yıkmak ? Bilmiyorum, herkesin bir yöntemi vardır mutlaka…….

Bu yazıyı yazmama neden olan şey, kız ya da erkek arkadaşlarımın kendi etrafımda bir duvar ördüğümü ve bu duvardan kimsenin içeri girmesine izin vermediğimi belirtmeleri oldu. Gerçekten de hayatım boyunca kocaman bir duvar örmüştüm ve o duvarın için de kimsenin içeri girmesini istemiyordum. Sanki birileri içeri girdiğinde ben savunmasız kalacaktım da insanlar bana zarar vereceklerdi….. Ama insanın kendisinden daha çok hiç kimse zarar veremez bunu gördüm… Bunu nedeni de engellenmiş olan bedenimde kendimi hiçbir şeye layık görmeyişim olabilir diye düşünüyorum. Ama artık öyle düşünmüyorum, ben hayatımın merkezindeyim ve her şeyi hak ediyorum….

İnsan yaşadığı süre içinde bir sürü dönemeçten geçiyor. Sımsıkıya sarıldığımız şeylerin aslında çok da sağlam olmadığını görüyoruz. Bunları gördükten sonra hayata başka gözle de bakılacağını, mutlak doğruların olmadığını, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını, görünenin ardında farklı şeylerin olduğunu fark ediyor insan. Ve yeni arayışlar başlıyor, hayatın anlamsız olduğunu, her şeyin bomboş olduğunu, hayatın yaşanmaya değmez olduğu düşüncesi sarıyor her yanını. Sonra bir aydınlanma yaşanıyor….. Hayatın boş olmadığını her şeye rağmen yaşamın çok güzel olduğunu,yaşamın bize verilmiş en güzel hediye olduğunu, bu hediyeyi alıp-Pandora’nın kutusundan ne çıkarsa çıksın -yaşamamız gerektiğini düşünüyor insan. Ve o zaman bütün duvarların yıkılması gerektiğini, kocaman bir hayatın bunca sınırlarla, bunca kurallarla ve bunca yasaklarla yaşanamayacağını fark edip yaşama duvarsız bir hayattan bakılabileceğini,o duvarlar olmadan da insanın güvende olabileceğini,tehlikenin hep dışarıdan gelmeyeceğini öğrenip ,yeni bir hayata başlamak hiç de zor değil…..

Duvarları yıkmak için bundan daha iyi bir neden olamayacağını düşünüyorum.Bize sunulmuş bu yaşamda etrafımızı çevirmiş bunca duvarın ne işi olabilir ki… hayat bize sunulmuş bir armağan bu armağana haksızlık olmaz mı duvarlarla birlikte yaşamak………

Sınırlanmamış bir hayat için sevgilerimle….

Yıktığım her duvarın arkasında bir yenisiyle karşılaştım.
Ben mi örüyorum onları yoksa başkaları mı bilmem, bilemem...
(karamsar mıyım neyim-değilim aslında-)

Çiğdem hanım merhaba
size hiç yakıştıramadım.siz engelliler.biz de çok özel kişilerden birisiniz.Sizin yazılarınızdan çok dersler çıkarmışımdır ben ,hayata dair.Bu karamsarlık neden,anlamadım.

Hiç bir konuda karamsar olmaya gerek yok.

Gezin, eğlenin, dolaşın, arkadaş toplantılarına katılın veya hoşunuz giden şeyleri yapın.

Yaşama karamsar bir gözle baktığınız sürece karamsarlık sizin peşinizi bırakmaz. İyimser gözlerle bakalım.
Gülelim, güldükçe içimiz açılsın. :lol: :lol:

İnsanın yaşamında zaman zaman karamsarlıklara kapıldığı, sorunlar yaşadığı dönemler olabilir ama bunları kafaya takmamak, uzun süreli olmasına izin vermemek sizin elinizdedir.

Hayat her zaman yaşamaya değer ve güzeldir. Hayatın keyfini çıkarın.

duvar dediğimiz şeyler bizim yaşantımızdaki olumsuzluklarsa...
ben bu duvarları balyozla kırarım olmadı, merdiven bulup üstünden atlarım :lol: bacağımın kırılacağını bile bile :shock: ...

msgye katılıyorum..aynı benim babam gb konuşmuş ye, iç, gül, eğlen, keyfine bak sorunları dert etme der hep...

Yazar: Üstün DÖKMEN'in şöyle bir sözü vardır;

''Çare-siz olmayın, Çare-siz olun'' bu çok hoşuma gitmişti...

Oooy oy... :) Çin seddi mübarek.
Yalnız güzel bir yanı var , ben izin verdiğim ölçüde insanlar bana yaklaşabiliyor. İstediğime açıyorum kapıyı ; özel insanlara.
Hiiç kafam ağrımıyor böylece :D

İnsan, "kendine yol açmaya mahkûm bir mahlûktur" demiş Dostoyevski.
Yaşama böyle bakmak gerek bence de.
Bazen "savunma" için duvar öreriz, bazen başkalarının ördüğü duvarları yıkarız, bazen güçlü oluruz, bazen güçsüz...
Sonuçta yaşam emsalsiz bir bilinmezlik. Galiba önemli olan şey mücadeleden ve yarınlardan vazgeçmemek.

Harcı bende tuglalar birilerinde onlar veriyor ben örüyorum onlar veriyor ben örüyorum,
sonra an geliyor alıyorum elime balyozu yıkıyorum,
ve yine aynı kısır döngü
herşeyin bir nedeni vardır...
Bana da sonradan çok yakın olduğum dostlarım çok soğuk ve uzak olduğumu (ilk izlenim) söylerler.
Neden acaba...
Evet hepimiz dönem dönem umutsuzluğa kapılıyoruz, önemli olan kısa zamanda silkinip kendine gelebilmek.
Ben bunu yapabiliyor muyum
Evet yapıyorum(sanırım-üf ne kararsız olmuşum : )-)

Sevgiler.

Merhabalar
Teşekkür ederim hepinize ,dostlar.Hayat,hep bir şeyler yapma ve yıkma teleşı içinde akıp gidiyor.Bu teleş içinde kendimize açacağımız yolda iniş çıkışlar olacak mutlaka,ama o yolda mücadeleden vazgeçmemeli insan.Kapımız umuda hep açık olmalı....Umut hayatımızın ışığı olmalı.
Yeditepe ben teşekkür ediyorum.Yazacağın yazıyı merakla bekliyorum.Çok güzel şeyler çıkacağından eminim.
sevgilerimle....

İçimizdeki yaşam sevgisi bitmediği sürece önümüze gelen
en zor duvarları bile aşarız.
Hayata hiç bir zaman karamsar bakmamalıyız baktığımız an
önümüze cıkacak en küçük engeli bile aşmaya güzümüz yetmez.
Yaşadığımız şu hayatta tadacağımız bir çok güzellikler varken
onlara ulaşmak için önümüze çıkacak olan cin setti bile engel
olamaz diye düşünüyorum.çünkü geçen günler geri gelmeyeceğine
göre her şeyin en güzelini yaşamaya çalışalım.

Bütün güzellikler sizlerin olsun.

DUVARLAR

Düşünmeden, acımadan, utanmadan
Kocaman yüksek duvarlar ördüler dört yanıma.

Ve şimdi oturuyorum böyle yoksun her umuttan.
Beynimi kemiriyor bu yazgı, hep bu var aklımda;

Oysa yapacak bunca şey vardı dışarda.
Ah, önceden farketmedim örülürken duvarlar.

Ama ne duvarcının gürültüsü, ne başka ses.
Sezdirmeden, beni dünyanın dışında bıraktılar.

KONSTANTINOS KAVAFIS
1896

merhabalar
İçimizdeki ve dışımızdaki duvarları yıkmak için nedenlerimiz varsa mutlaka bir de yöntemi vardır,menekşe.Siz yeter ki isteyin içimizdeki güç tüm duvarları yıkacaktır.Sadist olduğumuzu düşünmüyorum.Korkular genellikle öğrenilen bir şeydir.Ben genelde ailemin korkularını yaşıyorum,onların korkuları gelip benim korkularımız oluyor.Örneğin ben 34 yaşındayım ailem araba ile uzak bir yerlere gittiğim zaman hep tedirgin olurlar,onlar tedirgin olduğu için ben de tedirgin oluyorum.Bu kısır döngü birbirini tamamlayarak devam eder.O nedenle de kendimizi bir kenara çekip elimizde ne kadar çimento,ne kadar kum,ne kadar kiremit varsa onlardan kendimize kocaman duvarlar örüyoruz. Ve o duvarın içinde hapsediyoruz kendimizi,böylece hem ailemiz rahat hem biz güvende yaşayıp gidiyoruz.Taki bu kocaman kocaman duvarları farkedene kadar.İçimizdeki duvarları yıkmak için balyoza ihtiyacımız yok,yaptığımız yanlışlıkları farkedip adım atmak da bir yöntem olabilir....

sevgilerimle.....

her yanımda duvar yoksa banamı öyle geliyor haykırıyorum sesimi duyan yokmu elimi kanatırcasına vuruyorum bu duvarlara hep yıkıldıkça yenisi çıkıyor ne dir bu.biliyorum koca haytta binlerce duvarlar cıkacak daha ve ben hiç bıkmadan yorulmadan o duvarları yumruklayacağım.

Her yanım zindan ha!
Her tarafım duvar ha!
...

Yumruğumu kan denizlerine batırıp iyice buladım. Her şeyden geçtim. Aldım “ah”ı ellerime alnıma sürdüm. Dilimden o “son çığlık” dökülürken toprağa indireceğim bu eller… Kahrolası bu tüm her şeyin üstüne kanlı yumruğumu…

“Yetti” diyorum gökyüzüne, yeryüzüne… “yetti”!
Anneme haber iletiyorum yürekten… Duyar o…
Dil lal, gözlerim buğulu ve donuk, buz kesilmiş… Dönüyorum anne!
Umarsızca, korkusuzca, o deli damarım uyanık, yumruklarım havada yine…

Anne ölüme hazırım!

Bıktım o bildik şeylerden!
Yetiş ya rab!
Lal olan dillerime bir çare!
Ülkeme götür!
Bu ülkenin ve insanının adı batsın!
Ölmeye hazırım!
Can adaktır!
Cam kırıkları kanatsın! İşte ellerim!
Vallahi can hazırdır!
Öfke kana karışacak korkarım ellerim!
Öfke kusacak!
Ah bu çığlık!
Yüreğime dayanmayı seçtim!
Yüreğimle yol almayı yani!
Ölümüne “ben”!
Ölümüne yüreğim!
Başka yolu yok!
Bu kavgada ya “ben” ya ölüm
Gerisi olmayacak vallahi olmayacak!!
Bir yaşam diledim…
Bir tutamlık yaşam…
Bir gıdım…
Dünyalıktan da geçerim…
Ama “ben” den geçemem!
Karar benim…
Bikarar değil yani…

Beni koru!
Ey yaradan!
Benim tek sahibim sensin!
Sadece sana köleyim ben!
Tek sahibim sensin!
Benim bir bir yaratıcım olduğu unutuldu , ya rabb!
Benim senin kulun olduğum unutuldu!
Yetiş!
Ey tek sahibim!
Senin yerine de göz koyanlar var!
Ey tek ve biricik yetiş!
Benim adıma konuşanlar var!
İrademe göz koyanlar!
Tercihime karışanlar!
...
Yollar yollar düşüyor kalbime...
Ölümün kolları daha güzel!
Ve hayat senin olsun sus!
Ey kahır!
Ve etrafımı çeviren duvar!
yeter!!!!

yeditepe, şiirini beğendim,
''ben ''kazanır hep.
kaybetti şiirindeki ölüm.
iyi niiyetleri bir bir yargılayıp as.
sende vur ölsünler,
ör duvarlarını,çok yüksek ,atlayıp bile giremesinler.
sevgiler..

I don’t need no arms around me
And I don’t need no drugs to calm me.
I have seen the writing on the wall.
Don’t think I need anything at all.
No! don’t think I’ll need anything at all.

All in all it was all just bricks in the wall.
All in all you were all just bricks in the wall.

pink floyd_the wall

bende sürekli mutsuzluk yaşayan kişilerdenim ve üstelik ileri derecede kekeleme sorunum var..bu duvarları kendimin ördüğünü ve başkalarının ördüğünü biliyorum ama nerden başlayacağımı bilemiyorum:(

Üst Alt