Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Yaşam] İşitme cihazı kullanma(ma)mın psikolojime ve günlük yaşamıma etkileri

mryuksel

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam..

selamlar herkese.
doğduktan kısa bir süre sonra ateşli bir hastalık geçirdiğimden dolayı sağ kulağım %90 kayıp ,sol kulak %30 veya 35 ağırlıklı ince veya tiz sesler kötü.
konuşmamda kötü.s ile ş harfini beceremiyorum.r yi diyorum ama ii değilmiş.
konuşmam birazda peltek gibi sanırım.ilkokul ortaokul lise üniversite böyle idare ettim.işitme cihazı yoktu kullanmak istemedim.yaş ilerledikçe hiç insan kullanamıyor.hele itü elektronik haberleşme mühendisliği bölümünü kazanınca..hiç kullanmak istemedim.bir tane aldık üniversitede okurken hazırlık.baktım ingilizce öğrenmekte baya zorlanıyorum.fakat kullanamadım psikolojik nedenlerden dolayı.oldukça stresli günler oldu sayılır.zaten ilk orta lise üniversite hep stresli sıkıntılı geçti.hele türkçe ve edebiyat derslerinden nefret ederdim..okuma sırası hele bana gelince bir de. malum konuşmada kötü.s yi t ş yi ç olarak söylüyorum.bir kaç harfide yutuyormuşum heralde.
okuldan kaytardığım günler hep türkçe ve edebiyat derslerinin olduğu günler olmuştur..herşeye rağmen üniversiteyi bitirdim ve elektronik haberleşme mühendisi oldum..dms sınavına girerek ptt başmüdürlüğünde elektronik mühendisi ve ilk günde servis sorumlusu olarak göreve başladım.ailem sevindi..demekki bir şeyler başarabiliyormuşum galiba..
fakat bir kaç sene sonra cihaz kullanmamanın verdiği sıkıntı iş hayatımı biraz etkilemeye başladı.yani kariyer açısından değilde daha fazla stresli olmaya başladım...işe başladıktan 5 sene sonra digital cic cihaz aldım..hatta hastanedeki doktor bir değil 2 kulağada alalım dedi..ben de yuh dedim..birine alışalım sonra bakarız...
işe cihazsız başladım...5 sene sonra işe cihazla geldim...hayatımın en zor günleriydi...sanki vebalı bir insanmışım gibi hissettim...insanlar tanıdıklarım şaşırdılar..şaşkınlık içindelerdi..hiç düşünemiyorlardı konuşmamın neden bozuk olduğunu...anladılar artık...biraz mesafe konulacak bir insan olduğumu farkettiler galiba...2 yıldır kullanıyorum...idare eder..haa bu arada 2. cihazada ihtiyacım yok dadeğil...
yalnız hissediyorum kendimi..burda neden olmasın tanışalım konuşalım...
aklıma başka ne geliyor...yaşım 33 ...artık evlenmek istiyorum diye düşünüyorum..3 4 tane kız baktık..ama bence cihaz kullanmam ve konuşmamın % 100 ii olmaması dezavantaj oldu diye kendime kızıyorum veya öyle mazeret buluyorum.
şimdilik aklıma gelenler bunlar ..aklıma geldikçe yazıcağım...

Aramıza hoş geldiniz ,bence konuşmada sorunun nedeni gibi türkçe ve edebiyat sevmemeniz, sesli okumayı sürdürmelisiniz cihazda çok yardımcı olacaktır size ,ben cihazdan sonra daha iyi şarkı söylemeye başladım (hala kızlarım annneeeeeeeeee diye kulaklarını tıkasalar da ) bende çok zor alıştım cihaza ama şimdi çok daha rahat bi insan oldum arkamda konuşulanları ,yüzüne bakmadan dinleme keyfini her yaşadığımda çok mutlu oluyorum ,kulakların ve konuşma sorunları değildir partner bulamamak aranınca bulunur bu dünyada her soruna bi çözüm ....

selamlar

semra hanım tşk ederim cevap için..
açıkçası evde kitaplar çok ve kitap okumayı seviyorum oldukça.
ama sesli okumayı bilmiyorum ki...
denemek lazım...
bir de arabada giderken sesleri algılamakta baya zorlandığımı farkediyorum..
heralde kafamda yavaşça beliriyor ki sağ kulağada kuvvetli bir cihaz lazım...
fazla oyalanmadan karar vermem lazım yoksa hayat ternini kaçırıyorum..

tşk ler..

hosgeldınız sıze cesaretle arastırarak duymanız ıcın ıyı olacagına ınanarak ıkı cıhaz kullanmanızı onerırım bakın sonuctan cok memnun olacaksınız arkadasım ben mesela analog cıhazlardan hıc faydalanamadım ımplant amelıyatı oldum maalesef ımplant alındı ısıtmem dahada kotuledı bıde seslı dunyaya alısınca epey mral bozuklugu
evdekıler cıhaz alalım dedıkce hep ıse yaramıyor bahanesıyle ne ınat ettım sonucta ınanmıya ınanmıya bır ne olursa olsun evdekılerın dedıgı olsun dıye bıkkınlıktan bır cıhaz aldık
aman dıjıtalı takınca dunyaya yenıden gelmıs bırı oldum
herne kadar ımplatın verdıgı duymayı saglamasada dudak okumama etraf seslerıne adapte olup dunyaya katıldım sızde hıc vakıt gecırmeyın boyle bır nımetı tepmeyın derım

Üst Alt