işitme engelli 6 yaşında oğlum için işitme derecesi belli olan heyet raporu aldık,arkasından, tasdik edilmiş 2 senelik okul öncesi eğitim alabilir raporu da alınmıştı..herşey buraya kadar güzel..ancak bu iki senelik süre bitince bizi,rehberlik merkezine yönlendirdiler,mükemmel diye düşünüp ,işin daha disiplinli vede insana yatırım olabileceği kanısı uyanmışken bende!! ,sonuçta bu kurumunda sadece sıradan bir bürakrasi olduğu gördüm..
raporu eğitimine devam edebilmesi için ,eğitim kurumunun yönlendirmesiyle ve isteğimizle başlattık.
yararı oldu ,bu sene normal okula vericem bununla beraber destek olarak ,bu eğitimide almasını istiyordum.
sonuç olarak sizlerinde forumlardan okuduğum gibi ,engelli olabilme oranının %40 olması şartı çıktı...
eski raporda %35,5 olarak yazılmış..ve bana yeniden kurula girsin dediler
sanırım bu kuruldan %40 çıkmayacağı açıkça belli ..
bu çocuk 6 yaşında doğru bir eğitim almassa,bu oranın büyüyünce emin olun %90 lara çıkacağı kesin,ne topluma kazandırabilirsiniz,nede kandine olan güvenini kazandırabilirsiniz.
umarım yanılırım ,umarım yanlış anlamışımdır,onun için tekrar gidip raporu alıcam ama bu ümitsizliğimi paylaşmak istedim.
saygılarımla.
raporu eğitimine devam edebilmesi için ,eğitim kurumunun yönlendirmesiyle ve isteğimizle başlattık.
yararı oldu ,bu sene normal okula vericem bununla beraber destek olarak ,bu eğitimide almasını istiyordum.
sonuç olarak sizlerinde forumlardan okuduğum gibi ,engelli olabilme oranının %40 olması şartı çıktı...
eski raporda %35,5 olarak yazılmış..ve bana yeniden kurula girsin dediler
sanırım bu kuruldan %40 çıkmayacağı açıkça belli ..
bu çocuk 6 yaşında doğru bir eğitim almassa,bu oranın büyüyünce emin olun %90 lara çıkacağı kesin,ne topluma kazandırabilirsiniz,nede kandine olan güvenini kazandırabilirsiniz.
umarım yanılırım ,umarım yanlış anlamışımdır,onun için tekrar gidip raporu alıcam ama bu ümitsizliğimi paylaşmak istedim.
saygılarımla.