Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Yaşam] Oğlumun rapor oranı düşürülünce artık engelli olmuyor mu yani!

cedoyk

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
işitme engelli 6 yaşında oğlum için işitme derecesi belli olan heyet raporu aldık,arkasından, tasdik edilmiş 2 senelik okul öncesi eğitim alabilir raporu da alınmıştı..herşey buraya kadar güzel..ancak bu iki senelik süre bitince bizi,rehberlik merkezine yönlendirdiler,mükemmel diye düşünüp ,işin daha disiplinli vede insana yatırım olabileceği kanısı uyanmışken bende!! ,sonuçta bu kurumunda sadece sıradan bir bürakrasi olduğu gördüm..
raporu eğitimine devam edebilmesi için ,eğitim kurumunun yönlendirmesiyle ve isteğimizle başlattık.
yararı oldu ,bu sene normal okula vericem bununla beraber destek olarak ,bu eğitimide almasını istiyordum.

sonuç olarak sizlerinde forumlardan okuduğum gibi ,engelli olabilme oranının %40 olması şartı çıktı...
eski raporda %35,5 olarak yazılmış..ve bana yeniden kurula girsin dediler
sanırım bu kuruldan %40 çıkmayacağı açıkça belli ..
bu çocuk 6 yaşında doğru bir eğitim almassa,bu oranın büyüyünce emin olun %90 lara çıkacağı kesin,ne topluma kazandırabilirsiniz,nede kandine olan güvenini kazandırabilirsiniz.
umarım yanılırım ,umarım yanlış anlamışımdır,onun için tekrar gidip raporu alıcam ama bu ümitsizliğimi paylaşmak istedim.
saygılarımla.

İki Amerikalı Adana'da dolaşırken birinin eli kesiliyor ve pansuman için hemen yakındaki hastaneye gidiyorlar. Eli kesik olan diğer arkadaşına "sen bekle, ben hemen pansuman yaptırıp dönerim" diyor ve hastane kapısından içeri giriyor.
İçeri girer girmez önüne bir tabela çıkıyor:
Hastanın durumunun ağır olduğunu düşünüyorsanız sağ, hafif olduğunu düşünüyorsanız sol koridoru takip edin.
Durumu ağır olmadığı için sol koridoru takip ediyor bizimkisi. Koridorun sonunda bir tabela daha çıkıyor karşısına:
Hastanın kanaması varsa sağ, yoksa sol koridoru takip edin.
Bizimki kanaması olduğu için sağ koridoru takip ediyor. Koridorun sonunda bir tabela daha çıkıyor karşısına:
Hastanın kanaması ağırsa sol, hafifse sağ koridoru takip edin
Bizimki eline bakıyor, kanamasının çok olmadığına kanaat getirerek sağa dönüyor. Koridorun sonunda bir tabela daha çıkıyor karşısına:
Hastanın kanaması şu anda devam ediyorsa sol, etmiyorsa sağ koridoru takip edin.
Bizimki bakıyoır, kanama durmuş. Tabii sağdaki koridoru takip ediyor. Sağa dönüyor, bir de bakıyor ki hastanenin dışında!
Kapıda bekleyen arkadaşı merakla soruyor:
- Ne güzel, hemencecik halletmişsin işini. Bir de Türkiye'de sağlık hizmetleri iyi değildir derler!?
Bizimki cevap veriyor:
- Valla sağlık hizmetlerini bilmem ama, sistemi süper oturtmuşlar! ):):)

Bizimki hep bu misal...

milli eğitimin tereddüde düşen hususları açıklaması

MİLLİ EĞİTİM BAK.LIĞI ÖZEL EĞİTİM.REHB.ve DANIŞMA hiz. GEN. MÜD.Lüğünün tereddüde düşen hususları valiliklere sunduğu duyurusundan alıntı..

• a) İlgi (c) de kayıtlı Yönetmeliğe göre; Özürlü Sağlık Kurulu Raporunda tüm vücut fonksiyonları kaybı % 40 ve üstünde olan çocuklar için “Özürlü Sağlık Kurulu Raporunda özürlü olduğu tespit edilmiş olup destek eğitim alması uygundur.” ifadesinin,
    b) Özürlü Sağlık Kurulu Raporunda tüm vücut fonksiyonları kaybı % 40 ın altında olan ve özel eğitim değerlendirme kurulunca destek eğitim alması uygun görülen çocuklar için ise yalnızca “destek eğitim alması uygundur.” ifadesinin,
    bulunması, ayırt edici olması ve özürlü bireyler için eğitim giderlerinin ödenmesinde karşılaşılabilecek sorunların önlenmesi bakımından gerekli görülmektedir.

devamını buradan okuyabilirsiniz
bu arada heyet raporunu yarın alıyorum,işlemleri tamamladım,ama hala engelli oranının kaç olduğunu bilmiyorum yarın belli olacak..sizlere sonucu bildiririm..

uzulebılırsın cocugun ıcın kaygı duyabılırsın arkadas ama lutfen sabırlı ol panık yapma hepımız o yollardan gectık en cok sız gayret edecek cocugunuza yardım ıcın cırpınacaksınız anne baba olmak oyle bırsey
ben derımkı konusmayı ogrendıkten sonra okumayı ogrendıkten sonra cocugunuz sızlerın yardımıyla cok guzel anlayabılır ogrenebılır ne olur uzulmeyın panık kırgınlık havasını kucuge hıssettıemeden sogukkanlılıkla cocugunuza cesaret verın

bu gün raporu almaya gittim ,perşembeye kuruldan verilecekmiş...bu gün alacağımı umdum ,ama bu günki görevin SSK da sadece uzman doktorlar tarafından onaylanmış raporu iki kat aşağıdaki sağlık servisine vermekti....düzelecek ama inanıyorum ümidim var...herneyse raporu verirken gözattım gerçek engellilik oranı %52 olmuş ...hala nasıl hesapladıklarını anlamadım ama seviniyimmi üzülüliyimmi onuda bilemedim.verdim servise raporu ve çıktım ..

SHUKUFE arkadaşımızın duygusal yaklaşımı için ve OTURANBOĞA arkadaşımın muhteşem esprili yazısı içinde çok teşeşkürler.

Üst Alt