Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Yaşam] Söylemek isteyip de söyleyemediğiniz şeyler...

Konular
26
Reaksiyonlar
0
hepımızın basından gecmıstır.. Devlet daıresınde bır memura kızarız o an cok ofkelenırız ama agzımızı mecburen tutarız.. yada onumuzde yere çöp atan bırı vardır cok sınırlenırız ya cesaretsızlıkten yada mahcup yapılı oldugumuzdan konusamayız.. Yada cok sevdıgımız halde bunu karsı cınsımıze acamayız. PEKI ARKADASLAR SIZIN DE VARMI soylemek ısteyıp te soyleyemedıgınız seyler.. paylasmaya haızrmısınız ?

Ben söylemesem çatlarım.Hiç çekinmem söylerim.Bazen acıda olsa...İki hafta önce oğlumun idrar kültürü için,sonda ile idrar aldırmaya çapa tıp fak. diyali bölümüne gittik.Hemşireye rica ettim,(2 eldiven götürdümki daha steril olsun.)daha dikkatli işlemi yapması için.Dedimki eldivenlerin birini paketleri açarken,diğerinide işlem sırasında kullanın.Vay efendim bana işimimi öğretiyorsun,ıvır zıvır işte.Kadın çileden çıktı.Burayı hijyen bulmuyorsanız gidip başka yerde yaptırın filan.Bende dedim başka temiz yer olsa zaten oraya gönderirdi dr.Neyse dedim yavrumun canını yakar filan faza uzatmadım.Dedimki siz sağlıkçısınız bu konulara daha duyarlı olmanız ve bu şekilde tepki göstermemeniz gerekir.Ben temizlik konusunda çok çok titizim.Ben böyle dikkat edince bunlar başladılar iyice pipiriklenmeye.Ben deyince temizlik akıllarına geldi.Çok enteresandı.Ben söylemeden edemem. :lol:

slm

Bu konuda her ne kadar ılımlı bir hava estirsemde bazen çileden çıktıgım noktalarda sesimi yükseltiyorum...

Geçen gittigim özel dr.'a randevu alamama gibi bir talihsizligim oldu ve direkt konuyla ilgili yetkiliyle kavga ettim telefonda... ve ondan sonra alabildim randevuyu...

Yani eger hak kavga edilerek aranıyorsaki bizim yasam sartlarımız bunu götürüyor ben çekinmeden ederim... Her sabah metroda bir vukuatım var bu anlamda...Yaslı, çocuklu vs.. birilerii ayakta beklerken ve onlara ayrılmıs yerleri birileri gasp ederken susamam sanırım...

Sustukça hak verilmiyor malesef o yüzden kibarlıgı bırakıp arada birde olsa sesi yükseltmek gerekiyor...

dilimin ucuna geleni tutamayanlardanım ben de malesef. düşündüğüm neyse söylerim pat diye :oops:

benim hayatım çok şükür biraz daha kolay bu gibi sorun yada lüzumsuz durumlarla pek karşılaşmıyorum.çevremdeki insanlar köstek olmak yerine destek oluyorlar gerçekten şanslı olduğumu bu tür yazıları okudukça daha iyi anlıyorum :) :D :lol:

Bence kendimizi üzüp bunalıma sokucana haklı olduğumuz konularda susmamalıyız. Geçen ssk. kurumunu aradım karşıma çıkan yetkili bana bağırarak cevap verince niye bağırıyosunuz diye bende bağırınca bu sefer alttan almaya başladı bence susmamalıyız.

bağırmk hatta bigüzel Dövmek istiyorum ama yapamıyorum işte...
Özellikle Yere Tükürenlere ... ayyyy

ama söz gümüşse sükut altındır.. bazen susmak ta dogru davranıs olabılır... karsımızdakı anlayıssız ıse ve 40 kusur yasına oyle gırdıyse kendımızı uzmekten baska bırsey de olmaz o ınsana uymak

bu birazda kişinin mesleğiyle de alakalı bir durum. ben de açıksözlüyümdür. ama elbette karşıyı rencide etmeden fikirlerini söyleyenlerdenim. ama bankacıyım ve mesleğim insanlar üzerine kurulu olduğundan düşüncelerimizi biraz daha terbiye etmeye yönetti bizleri. bağırmak istediklerimiz azaldı-belki çokça hakettikleri halde- aklımızdaki kötü düşünceler azaldı. meslek gerçek anlamda etki ediyor.

ne yaparsa yapsın. ne kadar hakederse haketsin.insan kırmak hiç kulağa hoş gelmiyor yinede...

herkese selamlarla başliyim. abi ben dayanamam nerde olursa olsun kim olursa olsun konuşurum mevkii ve makamı beni hiç etkilemez. geçen hafta eşimi doktora götürdüm kartal ssk aciline ukala doktorun biri niye acile geldiniz gündüz neden gelmediniz kıl,tüy konuşmalar yaptı verdim cevabını ani hastalık kardeşim illahaki ölüm tehlikesimi olacak yani neyse sağlık bakanlığı 184 hattına ve hasta haklarına yazdımm şikayetimi,bu gün aradılar haftaya komisyon toplanıyomuş benide çağırdılar reçeteyle gidicez bakalım. ve bunun gibi bir sürü olay yaşadım dişlerimi göeteririm panter olurum . ben sünniyim herkese saygımvar size hz:ali'nin bi sözünü hatırlatayım haksızlıkların karşısında eğilmeyin çünki hakkınızla birlikte şerefinizide kaybedersiniz. bende böyle düşünüyorum

BENIM SOYLEYEMEDIGIM SEY BERABER OLDUGUM KISIYE SENI SEVIYORUM DIYEMEDIM DIYEMEMDE :lol:

bir dostum.... ise girdin ve sirtini saglam bi kuruma yasladin... beni ariyosun soruyosun iyi güzel hos.. sana yakistirabiliyorum.. ama lütfen artik bana ise girisinin heyacanini ve ne kadar basit girdigini.. alin terinle girmedigini.. torpille bu isi aldigini anlatip durma artik... senin ise gireli epey zaman gecti.. bunu benim issiz olmama baglayip ballandira ballandira kendi yaptiklarini anlatma artik.. cünkü cok sıkıldım... özellikle bu tür insanlari sevmedigimi bildigin halde neden hala anlatiyorsun bilmiyorum.. bir gün agzimdan kacicak seni kiracagim diye korkuyorum.. bana okumadan is sahibi oldum deyip böbürlenmen bile sana senin ne durumda oldugunu gösteriyor iken hala bunlari sayip dökmenin saygisizliga kactiginin farkinda degilsin... etrafina bir bak.. ve bunca insanin seninle ayni seyleri paylastigini hatirla... dostum diyorum sana simdi.. lütfen bunu arkadasim hitabina cevirtme bana...

YAPABİLEN ARKADAŞLARIMI KUTLUYORUM.
BEN YAPAMIYORUM NE YAZIKKİ ÇOK ZAMAN.
SÖYLEMEM GEREKENİ ÇOK İYİ BİLİYORUM, AMA KIRICI ŞEKİLDE SÖYLEYECEĞİMİ BİLDİĞİMDEN
SÖYLEMİYOR TUTUYORUM KENDİMİ.
SONRA NE Mİ OLUYOR. NİYE DEMEDİM DİE KENDİ KENDİMİ YİYİP BİTİRİYORUM.

GEÇENLERDE ŞİDDETLİ BİR GRİP GEÇİRDİM. iŞYERİMDE TİRTİR TİTRİYORUM, BAŞ AĞRISI , ATEŞ V.S. SEVK ALIP DOKTORA GİTTİM . ÖZEL TIP MERKEZİYA ON TANE TAHLİL YAZDI DOKTOR . MERKEZ ASANSÖRSÜZ (NASIL DENK GELDİM ŞAŞIYORUM) KOLLAR BACAKLAR KOPARCASINA AĞRIYOR. BİR ALTA İN TAHLİL VER İKİ ÜSTE ÇIK TATLİL VER. KAN TER İÇİNDE VE ÜŞÜYEREK, DONARAK.

ADAM ONCA TAHLİLDEN SONRA Bİ KAÇ İLAÇ YAZDI.
VE BAKIN NE OLDU.
HOCAM İSTİRAAT DEDİM.
İSTİRAATLİK BİR DURUMUNUZ YOK DEDİ.
KOLLARIM BACAKLARIM KIRILIYOR DEDİM (ki soğuk algınlığı belirtisidir bu, herkes bilir)
ADAM DEDİKİ;
SENİN BACAKLARIN ZATEN RAHATSIZ, BİZİM ALANIMIZLA ALAKALI DEĞİL ONUN İÇİN ORTOPEDİYE GİTMEN GEREKKKKK

ALLAHIM TEPEMDEN KAYNAR SULAK DÖKÜLDÜ. ADAM BANA BENİM UNUTMUŞ OLDUĞUM BİR GERÇEĞİ HATIRLATTI. MEĞER BEN ENGELLİYMİŞİM.

NE DENİR ŞİMDİ BU ADAMA, NE ANLATILABİLİR Kİ!!!
SUSUP KALDIM. :?

slm

Ben bu ugurda çok kavgalar etmisimdir... Sadece devlet dairesi degil... Yasamın her alanında...

Hatta her sabah metroda bu konuyla ilgili bir vukatım vardır ama haklı yere...

Haklıysam kimse asla beni susturamaz... Geçenlerde hatta oğlumun okulunda görevlinin bitanesi oğluma vurmus... Okulu birbirine kattım nerdeyse daha 8 yasındaki bir çocuğa hangi hakla vurdugunu, bu hakkı nerden aldığını sordum...Sonra özür dilemek zorunda kaldı çünkü haklıyım... Sorarımda kimse bu konuda beni susturamaz...

İsinizi görmeyecek diye susmayın....En üst mercilere kadar gerekirse çıkabiliyorsunuz...

Susmanın kimseye faydası olmuyor malesef...

bu sekil uzucu seyler yasaniyor ama bu bizim turkiyede in adilce deyil ama bu sekil soylemesi dr. un madem ki engelli oldugumuzu goruyo ilk on pilanda dusunmesi lazim engelli bi kisi engelsizden iki kat aci cekiyo her rahatsizliginda o kisi doktor olmaz :evil:
SORSAYDIN DIPLOMANI NERDEN ALDIN DIYE :roll:
BEN BILE SUAN COK KIZDIM BU ADAMA BENIMDE GIDECEGIM BI YER OLSA SIMDI GIDECEGIM HASTAYIM DIYE SONRA ALIRDI CEVABINI YAPTIGINI YANINA BIRAKMAZDIM
susma icine atma sole sozunu o seni kiracagina sen onu kir her kim olursa olsun yap bunu bende bazen sen gibi yapiyorum ama yapmiyacagiz bize kimsenin bu sekil davranmasina izin vermeyecez islerine gelmiyosa biraksinlar bos konusmasini :!:

ben hep dertlerimi anlatmak istemişşimdir anneme ama anlatamadım çünkü üzülsün istemedigim içindir ama şunu biliyorumki insanın en yakın dostu arkadaşı her şeyi ailedir üzülselerde bence onlarla paylaşın onlar sizi korur eller korumaz unutmayın

günler gelip geçiyor, zaman akıp gidiyor. hayata barışık bir kişiyimdir ama nedense bazı durumlarda söyleyeceklerimi söyleyemiyorum bunu içime atıyorum nedenmi belki ailemi düşünüyorum belki zarar gelmesinden korkuyorum aslındaamacım dürüstçe yaşamak kimseye zararım dokunmasın istiyorum bir vatandaş olarak sorumluluklarımı bilerek hareket etmek istiyorum borçlu isem borcumu zamanında ödemek kimseye maddi manevi zarar vermeden mutlu huzurlu sağlıklı bir şekilde yaşayabilmek istiyorum.

3 gün önce gittiğim dr beni çok üzdü orda bişey demedim ama dışarı çıktım hüngür hüngür ağladım...rahatsızlığımdan dolayı fikir almak için gittik bana hep böyle kalcaksın uzatma işlemi olmaz kalça protezide çok ileriki yaşlarda ağrıların sızıların çekilemez hale gelirse o zaman yapılır kalça protezi dedi....ki uzatma işlemi yapılıyo önceden gittiğim dr lar kemiklerin büyümesi durunca protez takılır demişti...bu dr niye böyle dedi bilmiyorum çoooooooook üzüldüm...ki ben rabbimin izniyle büyümemin durmasını ve iyileşeceğim günü bekliyorum sabırla....ben iyileşmiyecekmiyim diye hastane bahçesinde ağlamamı unutamıyorum....allahım ne olur bana ve arkadaşlarıma şifa ver :):):)

Üst Alt