Öncelikle çoğu zaman ya da kimi zamanlar taşıdığımız yük ağır gelip bunalıma düşebiliyoruz (Hele ki havalar bu kadar karanlık ise,kış ayı gerçekten ideal depresyona girmek için) bunalımın nedenleri değişebiliyor hastalığımızdaki ilerlemeler,hayatımızdan çıkıp giden destek noktalarımız,dostlarımız sevgilerini daha az hissettiğimiz aile üyelerimiz moralimizin pamuk ipliğine bağlı olduğu zamanlarki alınganlıklarımız,yanlış anlamalırımız,üstümüze sorunları,sıkıntıları mıknatıs gibi çekmelerimiz evet evet(anlaşılmadığımız hissettiğimiz zamanları da unutmayalım
) ya da anlamaya çalıştıklarını düşünen ama gerçekte sadece lafta kalan bu sahte anlaşılma durumları yani o kadar çok şey sayabilirim ki bizim yaşama enerjimizi aşağıya çekebilecek o yüzden haklı olduğunu düşündüğüm tüm bu nedenleri saymaya bir nokta koyarak başlıktaki gibi yaşama bağlayanlara odaklanalım istiyorum(ki anahtar kelimede bu değil mi zaten niçin yaşamalıyızın içini doldurabilmek,odaklanmak
ve neden odaklanmak zorundayız
)
Öncelikle bu kaderi bizim için yazan yüce Rabbimiz bizim imtihanımız olarak bize bir engel vermiş(tıbbi,maddi ve manevi olarak ne kadar bu hastalıkla yaşayabiliyorsak bunu yaptıktan sonrasına razı olmak,kabullenmek onunla yaşamayı öğrenmek) bu imtihanamız cepte mi cepte biz birebir yaşıyorsak ailemizde elinden geleni yapıyor gelmediği noktada bizim için üzülüyor mu evet o halde önce inancımız sonrada sevdiklerimiz için hayata bağlı kalmamız gerekiyor.Neler bizi hayata bağlar (Bucket list diye harika bir film vardır kanser tanısı konduktan sonra ölmeden önce yapması gerekenleri listeleyen (iki ayrı dünyaya ait ama bir hastane odasında yolları kesişen) iki kanser hastası adamın bu listeyi gerçekleştirme çabalarına şahit oluruz.Listemiz olmalı bizi hayattan koparan şeyler ki(onlardan olabildiğince yani en azından elimizden gelen noktalarda uzak durmak için) ve bizi hayata bağlayan,keyif aldığımız yaşam amaçlarımıza ilişkin
Ben hemen Hatice's list den basit ama yaşam amacıma destek veren bir kaç madde söylemek istiyorum;
Maddi manevi elzem maddeleri saymayacağım hepimiz bunların neler olduğunu biliyoruz,
Daha çok film izlemek,kitap okumak,görebileceğim kadar tiyatro oyunu seyretmek bir kaç defa bari olsun opera bale izlemek(bu noktada istekli arkadaş bulmak daha zor malum) daha çok sevdiğim dizi izlemek, tanışmaya değer insanlar tanımak,dostlar edinmek,dostlarımla daha çok vakit geçirmek birlikte eğlenmek yeri gelince birlikte ağlamak için, daha çok ayran içmek(tuhaf ama sigara bağımlılığı gibi bir şey benim için) lezis ama masum daha çok yeni tat ile tanışmak ve tat demişken daha çok yeni mekanlar görmek,mekanlar demişken görebileceğimiz kadar yeni yer görmek şimdilik bir hayal bile olsa yurt dışındada bir kaç yer görmek yani pencereyi araladıkça daha çok neden bulabilirim ben bunlara odaklanmak istiyorum e şu an max fm çalıyor herkesin sevdiği bir radyo vardır diğer keşfe değer müzikleri,radyoları keşfetmek de olabilir neden olmasın