Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşama tutunma nedenleriniz..?

zaferdağ

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yaşamanın bir amacı olup geleceğe doğru biriktirilerek mi yaşamalı, yoksa geçmişin anılarını yad ederek mi ya da herşeyi boşverip bugünü mü yaşamalı ne yapmalı?

Çok güzel bi soruya deginilmiş hiçbir insan kötü yaşamak istemez. Hepimiz her herşeyin en güzeliyle yaşamak isteriz tabiki fakat; çogunlukla yaşam felsefeni sen belirliyemiyorsun seni şartlar yönlendiriyor.:)
İnsan kendine yetebilmek için yaşamalı bence. Yalnız, sessiz, sakin ve düşünceler içinde..

ben sadece yaşıyorum yarın sabah uyanıp uyanmamak hiç bir anlam ifade etmiyor benim için son 4 yıldır felsefem bu

Her insan belli bir alandan sınava tabı tutulmustur...Yaşamak,yasamamak elımızde degıl.Allah ne,nasıl buyurursa oyle olacaktır..Bu süreyi ister guzel yaşarsın,ister kötu senın elınde...Madem yasamaya mecbursak o zaman neden guzel yasamayalım...
Kısaca,Yaşamaya mecbur oldugumuz ıcın,hayata sımsıkı tutunmalıyız....
İlla bir sebep mi arıyoruz.En guzelli Havayı solmak kadar guzel bir sey yok...

Dün dünde kaldı yarın ne olacak belli değil en iyisi yaşadığımız anın tadını çıkarmak.Yaşamak için nedenim geleceğe dönük umutlarımın olması kötü şeyleri düşünmemeye çalışıyorum yaşadıklarımla gücüm yettiğince başetmeye çalışıyorum hayat bir mücadele mücadele gücüm ve umutlarım beni hayata bağlıyor.Birde belki en önemlisi beni bu hayatta yalnız bırakmayan sevdiklerim.

tek bir şey...çocuğum için.önceden sakatlanmadan önce yani hayatın farklı taraflarından tat alırken şimdi başka bir tarafından tat almaya çalışıyorum.yaşamı bir elma şekerine benzetirsek önceden ısırdığım yerden değilde başka tarafından kemiriyorum.hayat aynı hayat aslında sadece yaşama şeklim değişti.

Ne mutlu tutunma sebebi olanlara.
Şanslı insanların bir sebebi oluyor.bu çok güzelde.Tutunmaya sebebi olmayanlar onlar için durum vahim.Bu gibi durumda olanlar sadece seyretmekle geçiyor ömürleri .Şanslıysa bir insan bir sebep bile hayatını mutlu bir şekilde geçirmesine neden olabiliyor.

Herkesin kanayan yarası farklı, herkes bir sebeple tutunur hayat...
Acı olan şeyse tuttuğun sebep seni ne kadar hayata tutuyor...

benim hayatta kalmamın tek nedeni intihar etmenin günah olması bana dini açıdan bu hak verilseydi bir saniye bile yaşamazdım hergün türlü türlü ve gün geçtikçe artan ağrılarla bir odaya mahkum yaşamaktansa huzurla toprağın altında kalmak benim için çok daha iyi aşk sevgi aile para bunların hiç biri bedenen çektiğim acıyı dindirmiyor beden bunca acıyı çekerken ruhunda sağlam kalmasını beklemek hayalden öte gitmez

Allah c.c. günahlarımızı affetsin.Bu dünyadan ceketimi alırım giderim o derece yani, unu eleyip eleği duvara asamadıkki ,çoluk cocuğumuz için yaşayalım :)

bazen hayatın beni çok yorucanı bilsem de hayatı seviyorum.bunu da bencilliğime bağlıyorum.

herkes bır somurtmus bu kadarda ıce kapanık ve umutsuz olmayın..umut her zaman vardır bende sızler gıbıyım yurumuyorum o bu su ama umutsuz degılım krıselesmıs bır laf olacak ama hayatı paylasmanın engelı yokdur:eek:

Dün bugün ve yarın, bunları ayrı ayrı ele almak mümkün değildir. Bugünümüz bize dünden kalmıştır. Yarınımızıda şekillendirecek olan dün ve bu günümüzdür.

ben bir çok şey için yaşıyorum bu hayatta. mutlu olmak için, çalışmak için, hayatı anlamak için...vs. aslında insan isterse bir çok sebep sunabilir kendine. küçük büyük bir çok neden bulabilir. en çok ne için yaıyorsun? derseniz en çok eşim için yaşıyorum bu hayatı.

Öncelikle çoğu zaman ya da kimi zamanlar taşıdığımız yük ağır gelip bunalıma düşebiliyoruz (Hele ki havalar bu kadar karanlık ise,kış ayı gerçekten ideal depresyona girmek için) bunalımın nedenleri değişebiliyor hastalığımızdaki ilerlemeler,hayatımızdan çıkıp giden destek noktalarımız,dostlarımız sevgilerini daha az hissettiğimiz aile üyelerimiz moralimizin pamuk ipliğine bağlı olduğu zamanlarki alınganlıklarımız,yanlış anlamalırımız,üstümüze sorunları,sıkıntıları mıknatıs gibi çekmelerimiz evet evet(anlaşılmadığımız hissettiğimiz zamanları da unutmayalım;)) ya da anlamaya çalıştıklarını düşünen ama gerçekte sadece lafta kalan bu sahte anlaşılma durumları yani o kadar çok şey sayabilirim ki bizim yaşama enerjimizi aşağıya çekebilecek o yüzden haklı olduğunu düşündüğüm tüm bu nedenleri saymaya bir nokta koyarak başlıktaki gibi yaşama bağlayanlara odaklanalım istiyorum(ki anahtar kelimede bu değil mi zaten niçin yaşamalıyızın içini doldurabilmek,odaklanmak:confused: ve neden odaklanmak zorundayız :confused:)

Öncelikle bu kaderi bizim için yazan yüce Rabbimiz bizim imtihanımız olarak bize bir engel vermiş(tıbbi,maddi ve manevi olarak ne kadar bu hastalıkla yaşayabiliyorsak bunu yaptıktan sonrasına razı olmak,kabullenmek onunla yaşamayı öğrenmek) bu imtihanamız cepte mi cepte biz birebir yaşıyorsak ailemizde elinden geleni yapıyor gelmediği noktada bizim için üzülüyor mu evet o halde önce inancımız sonrada sevdiklerimiz için hayata bağlı kalmamız gerekiyor.Neler bizi hayata bağlar (Bucket list diye harika bir film vardır kanser tanısı konduktan sonra ölmeden önce yapması gerekenleri listeleyen (iki ayrı dünyaya ait ama bir hastane odasında yolları kesişen) iki kanser hastası adamın bu listeyi gerçekleştirme çabalarına şahit oluruz.Listemiz olmalı bizi hayattan koparan şeyler ki(onlardan olabildiğince yani en azından elimizden gelen noktalarda uzak durmak için) ve bizi hayata bağlayan,keyif aldığımız yaşam amaçlarımıza ilişkin:cool:

Ben hemen Hatice's list den basit ama yaşam amacıma destek veren bir kaç madde söylemek istiyorum;

Maddi manevi elzem maddeleri saymayacağım hepimiz bunların neler olduğunu biliyoruz,

Daha çok film izlemek,kitap okumak,görebileceğim kadar tiyatro oyunu seyretmek bir kaç defa bari olsun opera bale izlemek(bu noktada istekli arkadaş bulmak daha zor malum) daha çok sevdiğim dizi izlemek, tanışmaya değer insanlar tanımak,dostlar edinmek,dostlarımla daha çok vakit geçirmek birlikte eğlenmek yeri gelince birlikte ağlamak için, daha çok ayran içmek(tuhaf ama sigara bağımlılığı gibi bir şey benim için) lezis ama masum daha çok yeni tat ile tanışmak ve tat demişken daha çok yeni mekanlar görmek,mekanlar demişken görebileceğimiz kadar yeni yer görmek şimdilik bir hayal bile olsa yurt dışındada bir kaç yer görmek yani pencereyi araladıkça daha çok neden bulabilirim ben bunlara odaklanmak istiyorum e şu an max fm çalıyor herkesin sevdiği bir radyo vardır diğer keşfe değer müzikleri,radyoları keşfetmek de olabilir neden olmasın :)

Yaşamak için yaşamaktan daha güzel neden olur mu?
Ortim muhteşemsin..Angaraya gelemde hemen beni tiyatroya ve baleye götür:)

En büyük zaaflarımdan birisi de hayata tutunmak. Ben de hayatın tüm tutamaklarından tutmaya çalışıyorum.

annem-babam.
Özellikle annemi ergenlik dönemlerinde çok üzdüm gelgitlerimden en cok o zarar gördü, ne kadar kıymetli olduğunu şehirdısında üniversitemin ilk senesinde anladım, hasta olup gece kanter içinde kalkmak, kendi yemegini kendin hazırlayıp kendi doktorun kendi olmak cok zormus.
Suanki tek amacım okulumu en iyi şekilde bitirip onu mutlu ve rahat ettirmek

Üst Alt