Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşamaktan çok ölümü beklemek

CCM

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
2
Ben 14 yaşında geçirdiğim kaza sonucu felç kaldım, C3-C4 omurilik felçlisiyim ve şu anda 23 yaşındayım. Bu durum her birey için zor, konuşmak istediğim bu değil. Ötenaziye' kesin gözüyle bakıyorum... Kendime ve aileme fikrimin değişebilmesi için bir süre tanıdım. Tavsiyelerinizi dinlemek isterim,, buyurun...

Neden böyle düşünüyorsun ki, inan bana hayat herşeye rağmen güzel

Bu düşünce ile 8 yıl geçirdim, bu düşünce klişe bir yalandan başka hiçbir şey değil.

Benimde hayatımda her şey yolunda gitmiyor bunu bir eli yağda bir eli balda biri olarak söylemedim zaten, ama yapacak başka birşey yok ki. Hepimiz iyi ya da kötü bir şekilde yaşamaya mahkumuz.ölmek birşeyler çözmez.. Bunları inan bende çok düşündüm.

CCM

Asıl mutluluk, yaptığınız mücadelenin sonunda elde ettiğiniz kazanımlardır. Fani mutluluklar bir kenara asıl ve ebedi mutluluk budur.

Şuan ben geriye dönüp baktığımda nereden nereye geldim ve neler neler kazandım, amaçlarımı gerçekleştirdim diyorum ve tüm dünya bana toz pembe geliyor.

Kendinize amaç koyun, yapabileceklerinizi yapın sonrada mutlu olun...

Get up, stand up, don't give up the fight.

Öteneazi büyük aptallık olur .

Neden mi ?

Kendini sınıflandırırsan ,sınıf buhranı yaşamaya başlarsın .

Mesela kendine engelli gözüyle bakarsan ,artık engelli sınıfında olduğunu düşünmeye başlar ve bu durumunu kimlik edinirsin .

Önemli olan insanın hayata nasıl baktığıdır .

Seni seven ve seninle ilgilenen ,sorunlarını çözmeye çalışan bir ailen varsa neden mutsuz olasın .

Sokakta yaşayan engelli olupta dilencilik yapmak zorunda kalan insanlar var , onlar neden ötenazi yapmıyorlar ?

Nefes almak ,

Bir gün daha nefes almak istiyorlar .

Peki ya sen ne yapıyorsun

Bu dünya hayatı çok ama çok kısa ve de geçici .

Ben 43 yaşımdayım ve 43 yılın nasıl gelip geçtiğini bile anlamadım .

Hayatı kendine zehretmek yerine ,kendin için iyi bir şeyler yapmayı denersen hem kendini hem de aileni çok mutlu etmiş olursun

Ya ötenaziyi seçip aileni eşe dosta rezil edersin ya da mutlu olmayı seçip ailenin gururlanacağını bir evlat olursun

Aldığın kararların sadece seni değil ailenide etkileyeceğini unutma lütfen

İnsanların seni saygıyla anmasını istiyorsan hayata tutunmak için mücadele etmeye devam etmelisin

Benim eski oturduğum mahalleden tanıdığım görme engelli bir genç var .

O kadar azimliki ailesine ekonomik yardımda bulunabilmek için metro önlerinde kağıt mendil ,çakmak vs satıyor .

Bir gün ona sordum ; ne için çalışıyorsun dedim

Bana dedi ki aileme yardım edip onları mutlu ettiğimde ben de dünyanın en mutlu insanı oluyorum .

İnsanın anne babasına evlat acısı yaşatmaya asla hakkı yok .

Engelin için kendinimi öldürcen

CCM...neden o kadar basit öleyimki,benimki de doğal yollardan havalı bir ölüm olacak...tenkinlerinle kolay gelsin:)

Ben bu durumu inanç ile bağdaştırıyorum sizler ne düşünürsünüz bilemem ama örneğin ben de çok inançlı biri değilim ve zamanında ben de düşündüm çok ayrıntılı olmasa da araştırdım ötenazi meselesini. İnanç ile kastettiğim şu, öncelikle ötenazi bir nevi intihar olarak kabul ediliyor ve ülkemizde intihar fikri günah olarak bilindiği için kimse bu fikre yanaşmıyor veya korkuyor tabi bu da başka bir sebep. Biraz karışık oldu belki de ama şöyle özetleyebilirim kendimce, bu hayattan ne beklediğimizle doğru orantılı, eğer beni bu hayatta bir daha asla hiçbir şey mutlu edemez ,ben kendime de aileme de eziyet ettiğimi düşünüyorum,günahsa eğer vebali benim boynuma diyebiliyorsa bir insan, kesinlikle ben de aynı şekilde düşünüyorum. Hayat herşeye rağmen güzel falan da değil aslında, aşıksanız veya sevip sevilmenin sizi hayata bağlayacağına hala pembe gözlüklerle çaresizce inanıyorsanız, sorumluluklarınız veya hedefleriniz varsa,sevdiklerinizi bırakmak istemeyecek kadar seviyorsanız eğer sizler için hayat güzel ama herşeye rağmen ve herkes için güzel değil.

Sadece engelliler için zor değil hayat ve sadece engelliler yük olmuyor ailelerine. Mesela sağlıklı olup ailemin başına bin türlü bela getirerekte onları üzebilirdim. Ve bu benim seçimim, onları bile isteye üzmem olurdu. Ama kaza sonucu veya bir hastalık sonucu başkasına muhtaç hale geldiysek bu bizim isteyerek yaptığımız bir durum değil. Ben kadere inanırım. 13 yaşından beri yürüyemiyorum ve sorunum sadece bu da değil. Elbette ümitsizliğe kapılıp bu sefer atlatamayacağım galiba dediğim zamanlar oldu. Ama hiç bir zaman ötenazi düşünmedim. Aksine dua ettim. Zaten dünya kaç günlük? Ben 14 yaşımı göremem derken 34'ü bitirmek üzereyim. Ömür dediğin üç gündür; dün geldi geçti, yarın meçhuldür. O halde ömür dediğin bir gündür; o da bugündür. / Can Yücel

Tabi ki bile isteye yaptığımız birşey değil ve tabi ki engelli olmadan da bile isteye üzebilirdik o zaman daha kötü de olurdu evet ama şuan konu bu değil, konu; bütün bunları bildiğimiz ve ailemiz bizim yük olmadığımızı bize tekrar tekrar hatırlattığı halde bizim bu hayatı yaşamayı ne kadar istediğimiz. Yaşanmaya değer görmüyorsa birileri ve hiçbir beklentisi yoksa mutlu olamam diyorsa ölüm bir çare olabilir tabi bu kolaya kaçmak olur ama herkes zoru seçmek istemeyebilir...

2 defa intihar girişiminde bulunmuş engelli biri olarak söylüyorum; hayat çoğu insan için hiç kolay değil. ben şahsen intihar ettiğime çok pişmanım şimdiki aklım olsa asla ve asla ailemi ve sevdiklerimi de üzmezdim. herkesin imtihanı farklı bu dünyada, pes etmek , vazgecmek insan doğasına aykırı olmalı, hayatta mutlaka yapabileceginiz şeyler vardır, bu dünyaya gelmiş iseniz bunun bir sebebi vardır. hayat gercekten güzel, insanlar nelerle mücadele ediyor, evsiz barksız işsiz hasta o kadar çok insan var ki, bence de hayata bir köşesinden tutunmaya bakın, hem gördüğüm kadarıyla güzel de bir bayansınız, yazık günah değil mi? sizi sevenlere bu acıyı yaşatma hakkınız var mı? zaten eninde sonunda filmin sonunda hepimiz ölüyoruz, bunu erkene çekmenin kime ne faydası var ki? hepimiz zaten ölecegiz...

Ben yanlış anlaşılmışım sanırım. Ötenazi yapacağımı söylemedim zamanında düşündüğümü ve bazı insanlara hak verdiğimi söyledim sadece. Ve başkalarının derdi ne kadar büyük olursa olsun kendi iç dünyamızda kendi problemlerimizi aşamıyorsak bir çözüm olabileceğini ama bunun kolaya kaçmak olduğunu söyledim. Desteklemiyorum sadece anlayabiliyorum ve yaşamak herşeye rağmen güzel lafını saçma buluyorum. Neye göre kime göre güzel*♀️

bende 1 yaşımda annem öldü yemek yapanım azdı öyle herkesin yemeğini yemem 2 mayısta babaanemi kaybettim

cnm benim öncelikle cok gecmiş olsun cok yanlış düşüncedesin.rabbim bu dünyaa sınav olarak gönderdi bizleri.her yasayan canlıya ölüm illaki var.zamanı gelince rabbimden gelen herşeye razı gelmek lazım sen ne kadar razı gelirsen okadar sevap alırsın.önemli olan sınavı gecip cennedde yasamak.ki bunu her canlı isder.demi tıp gelişiyor herşeye care var daha cok küçüksün bekle felç kanser daha nelerine care yokki ben küçükken iletişim tlf diye bişey yokdu bak şimdi herşey var.daha neler degişir gelisir umudunu asla yidirme sabret cnm tekrardan cok gecmiş oolsun sakın ötenaziyi düşünme aklından bile geçirme

Zihninizi meşgul edecek ve odak noktanızı olumsuz şeyleri düşünmekten vazgeçecek şekilde yapılandırmanız gerek ama şu bir gerçek bazı insanlar sadece düşünce ve tasarım gücüyle bile dünyayı değiştirebilir bence ([FONT=verdana]bizim ulaştığımız topraklara onların hayalleri bile ulaşamaz.[/FONT] fatih sultan mehmet)özellikle şu anki teknolojiyle sadece düşünerek bile gerekli teknolojik ekipmanla yapılamayacak şey yok gibi kaldiki şu anda organ ve doku üretiminide geçtik insan vicudunun sıfırdan üretimi seviyesindeyiz. Allah yerle gök kubbeyi hala yerinde tutuyorsa herşey mümkündür ama içinde bulunduğunuz durum çok ağır allah selamet ve güzellikler nasip etsin. Bence kolay olanı seçmemek gerek zor olanda bir hidayet olduğuna inanıyorum.Zor olsada umudunuzu hiçbir zaman yitirmemeniz dileğiyle...
Başınıza sensafalogram takılıp bilgisayarla bağlantınız sağlanabilir çeşitli teknolojiler var bu konuda araştırmanız faydalı olabilir düşünerek üretmek mümkün. Ötenazi konusunda ise bazı ülkelerde bu gibi durumlarda serbest olduğunu biliyorum hastanın tercih hakkı var ama her insan kendine özeldir ve aynısından bir tane daha yoktur.

Öncelikle ben de ortopedik engelliyim ve iki bacağım yok. Yani yaşadıklarının ben de az çok anlayabiliyorum. Yapamadıklarının çoğunu ben de yapamıyorum. Yakın zamanda 5 senelik ilk ilişkimi bitirdim ve cidden iyi bir depresyondayım diyebilirim. Ama intiharı hiç düşünmedim tamam hayat zor bizler için çok daha zor ama ölüm de kurtuluş değil sonuçta eğer diğer dünya varsa sonsuz cehennem yoksa sonsuz boşluk bekliyor insanı. Şu an bulunduğun yerden bakınca yaşamak için sebep bulamıyor olabilirsin ama baktığın yeri değiştir. Seni ne kamçılarsa ne mutlu ederse ona yoğunlaş benim gibi okumaktan film izlemekten mutlu oluyorsan bunlarla ilgilen. Çünkü evet intihar sanki sorunların çözümü gibi gözükebilir ama aslında diğer arkadaşlarında dediği gibi kaçıştır. Ve bu kaçış seni sevenleri de çok üzer. Bence boş ver olmayanlara değil olabileceklere odaklan çünkü herkesin hayatında olmayan şeyler var ve insanlar buna rağmen yaşamaya devam ediyor. Olanlarla mutlu olmaya çalışıyor.

Yorumlarda pek seni anlayan oneri getiren bisey yazilmamis yazmadan edemedim.
Seviyeni tam olarak bilmiyorum ama c3-4 cok ama çok zor bir seviye.Fiziksel olduğukadar psikolojikte zor. Bi yaşam standartına erismek icinde düzenli maddi kaynak istiyor umarım o yönden bir sikintin yoktur. Tavsiyem önümüzdeki yıl için kendine kitap okuma hedefi koy ve bir e kitap okuyucu edin. Biraz odak noktani ve bakış açını degistirsin. Bi bakarsin edebiyat hayatindaki büyük bir boşluğu doldurur. Bilmiyorum belkide tam bir kitap kurdusundur :)

Ahh çocuk bu soruyla üzerimizde öyle bir yük bıraktın ki ne desek içimizi acıtacak.

Sana bir film önerisinde bulunmak istiyorum. Içimdeki Deniz bir Ispanyol filmi ve ötenazi isteyen bir adamın yasalarla mücadele süreci anlatılıyor. Ve orada şöyle bir ifade kullanıyor; ' Ben, hayatı, özgürlüğü seven çoğu insan gibi, yaşamanın bir hak olduğuna ama bir mecburiyet olmadığına inanıyorum. Yaşam bir haktır; yükümlülük değil. Tıpkı ölüm gibi. '

Bu keskin ifadeleri kullanan adam sonra kendi acılarına benzeyen biriyle tanışıyor. Ve ötenazi fikrini unutuyor. Hayatla yeniden barışabiliyor. Belki başka açılardan bakmanı sağlayabilir. Cümlelerimi özenle seçiyorum. Burada yazılan her yorum muhakkak etkileyecek seni. Daha çok küçüksün diren olur mu güzel çocuk. Beni de bir ablan say, incinen yaralarından sevgiyle öperim.

Henüz 23 yaşındasın. 10-15 sene sonra, güncel durumunu iyileştirecek bir çözüm/teknoloji/tedavi çıkarsa ama sen çokta ötenazi denen saçmalığın peşinden gitmişsen ne olucak !?

Hayallerini ve ideallerini minimize etmeye çalış. Küçük hayaller, büyük mutluluklar getirir.
Yediğin yemekten, izlediğin filmden, dinlediğin şarkıdan henüz keyif alabiliyorsan, ötenazi sana göre değil demektir.

hayat güzel değil ama herşeye rağmen kendimizi öldürüp cehenneme gitmektense yada tamamen yok olmaktansa yaşamak daha iyi hayat güzel olmayabilir ama yaşıyor olmak iyi bende 7 senedir bir umut istediğim olur diye bekliyorum olmuyor ama yinede ölmek istemiyorum en azından inanca bağlı tabi ama cehenneme gitmekten yada yok olmaktan iyidir şuan çektiğimiz acılar.

Cevreni değiştir kardeş mutlu insanlarla cevre kurmaya çalış. etraf negatif insanlarla dolu o pisikolojiden çıkmaya çalış allah yardımcın olsun

Şizoaffektif engelim bulunuyor neredeyse hergun ölmeyi istiyorum neden bilmiyorum hayatım okadarda kötü değil ama içimden gelen bisiy bu okadar ilaç kullanmama rağmen bu durum değişmiyor bir türlü durumlar bu kadar vasat bu sayfaya hislerimi dökmek bana iyi geliyor etrafımda kimseye bundan bahsediyorum bile çok kötü bı duygu Allah hepimizi ıslah etsin demekten başka birşey gelmiyor elimden..

Üst Alt