Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşamımdaki zorluklardan bıkıyorum

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar ben cok bikiyorum hayattan bazem hani engelim yuruyorum dogustan ama braz bozukluk var bide elleerim gucsuz mesala okuyorum 2 yil okudum smdi dgs ile hemsirelige gecis yapmaya calisiyorum ama hayyatn col yoruldum bazen dusebiliyorum merdiven cikarken cok zorlaniyorum yani herseyi birakasim geliyor bi yandan diyorum okadr okudun pes etmedin bi anda birakma bobrek rahatszlgm da oldu 4 yil diyalze grdm annem bobrek verdi ölene dek ilaclarim var sonra diyorum ilerde bu kas hastalgm daha cok artarsa diye hatta suan uykudab uyanip brden agladimm..

yaşadıkların konusunda hiçbir şey diyemem yaşamayan bilmez hayatı sevde demiyorum ancak şunu bil yaşaman gerekli o kadar

Dostum,
Seni buradan veya başka bir yerden herhangi biri anlayamaz. Bunu dünyadaki düzene benzetebilirsin. Nasıl dünyada hiç bir insan tam olarak birbirine benzemiyorsa, yaşam zorlukları ve acılarda tam olarak birbirine benzeyemez. O nedenle sen kendine özgüsün, senin kendi acıların var ve bunlarla gururla mücadele etmelisin. Bir kız kardeşim var. Yaklaşık 4 aydır fizik tedavi görüyor. Benden onun durumunu bir şiirle anlatmamı rica etmişti. Seninle paylaşmak isterim.

sayfalar arasına gizliyorum
ümitlerimi
hislerimi
hayallerimi
gözlerinden öpüyorum
tüm sevdiklerimi
sevmediklerimi
hastane bahçesindeki
o yalnız kediyi
sevgiyle selamlıyorum
büyüklerimi
küçüklerimi
en çok öğretmenimi
ailemi özlüyorum
özlüyorum
her geçen gün
yürümeyi
koşmayı
sarılmayı dahi özlüyorum
en çok sarılmayı özlüyorum galiba
sevildiğimi böyle hissediyorum

Geçmiş olsun, şu an çalışıyor musun veya okuyor musun?

Hemşirelik zor meslek gerek çalışma temposu gerek çalışma saati düzensizliği hele bir de engelin ile birleşince içinde bulunduğun durumu az çok tahmin edebiliyorum. Geleceği kötü düşünmemeye çalış bence. İyi şeyler düşün iyi olsun. Umarım sıkınıtıların, dertlerin yaşama zorukları atlabilirsin. Geçmiş olsun rahatsızlığın için kendine dikkat etmeye bak.

Gelişine yaşamak lazım hayatı. Dünya o kadarda ciddiye alınacak bir yer değil boşver gitsin

Hayat zorluklr ?

Yine braz huzun aslinda cok enerjym olmuyor degil nasil yeniyosunuz bunu engelimi kabulllendim evet ama bi eksiklik var

Belki de doğru cevap engelimizi kabul etmek değildir aksine her yapamazsınız, edemezsiniz, başaramazsınız denildiğinde olayın üstüne gitmek ve başarabildiğimizi öncelikle kendimize gösterebilmektir.

Life goes on :) Hayat devam ediyor yani

Acılar sıkıntılar herkeste katmer katmer var

Mühim olan hayatı acısıyla sevinciyle kabullenebilmek

Ne kadar iyi düşünürsen kendini o kadar iyi düşünürsün

Olumsuz düşünceleri taşıyıpta kendini yorma lütfen

Hastalığın için çok geçmiş olsun ,bol bol şifa diliyorum

Hayat?

Arkadaşlar ben böyle çok kötüyüm Bilmiyorum nedenini yani Psikolojim çok bozuldu çok yıprandım ama neden bilmiyorum sürekli kendimi yorgun ve yalnız hissediyorum Yani istesem Niye böyle oldu anlamıyorum sınav var mı acaba caba sınavlardan olabilir mi ama bilmiyorum Normalde her şeyi bana anlamsız geliyor hiçbir şeyden tat alamıyorum ne önerirsiniz bazen İntihar bile geliyor aklıma

semanur1234

Semanur öncelikle iyi geceler hepimizin birer sorunu var bende yaşadım biraz daha sabırlı ol yenersin inşallah hayatta herşey var ümitsiz olma boşver herşeyi akışına bırakmayı dene sorunları sil kafandan psikoloji dedin gerçi oda kolay olmuyor silemiyorsun üzerinde birikim oluyor dersin belki de ben yaşadım aynı durum psikolojim çok bozulmuştu intihar vs başka şeyler aile ici sıkıntılar ama hepsi geçti şuanda çok iyiyim Allaha şükürler olsun binlerce kez sorun yasıyormuşum yaşıyorum tabiki hayatımda düzen şuan yok duzenimi sağlamaya çalışıyorum olucak hepimiz aslında birer engelli sayılır kimsenin kimseden farkı yoktur sağlam olan insanında en son kara toprağa gittiğini hangimiz görmedi o yüzden umutsuz olma dua et hayatında yaşadığın olumsuzlukları
dert etme hepsi gelip geçecektir

@semanur1234 kan değerlerine baktırdınız mı? Bazen demir veya b12 eksikliğinden de halsizlik olabiliyor, öncelikle kas hastalığıyla mı, yoksa başka şeyle mi ilgili, onu belirlemek gerek.

Diğer probleme gelince, insan bazen böyle kötü düşüncelere kapılabiliyor. Eğer çok bunaltırsa, başa çıkılmayacak gibi olursa psikolog yardımcı olabilir. Belki de havalar düzelince moraliniz de düzelir. İnşallah okulunuzda çok başarılı olur, hayalinizdeki işi yaparsınız.

Psikolojik sorunlar

Arkadaslar son 3 yilda psikolojim cok bozuldu kendimden sogudum resmen acaba dersler falanmi yipratti hersey anlamwz geliyor mesala 24 e grcem eski heyecanim hic yok eskiden cok farkli mutluydum acaba yas gectikcemi boyle oluyor mesala sinavlarin var onlari bile artik takmiyorum ..

semanur1234

Hayatın kıymetini bil lütfen .

Dertliyim deme ,sende ki derdi nimet sayanlar var demiş Hz Mevlana

Bugün hayatın kötü gidiyor olabilir ama bu sonsuza dek böyle gitmez .

Maddeler en dibe kadar battıktan sonra yükselişe geçerler .

Çok bunaldığında aç kendine neşeli şarkılar dinle

güzel hobilerin olsun ,

ne olursa olsun asla karamsar olma .

Karamsarlık bir insanın kendine yapacağı en büyük kötülüktür .

semanur1234

Arkadaşım geçmiş olsun, çabalamaya devam, hayat mucizelerle dolu söylemesi kolay gel sen çabala der gibi hissettim linkteki yazımda nasıl engelli oldum ne gibi süreçler atlattım yazdım, umarım seni cesaretlendirir..her şey senin elinde Allah hiç bir çabayı karşılıksız bırakmaz.. BÜYÜTTÜĞÜN DERDİNE DÖN VE DE Kİ; SENDEN BÜYÜK RABBİM VAR!..

https://www.engelliler.biz/forum/o/207812-yolda-yururken-vuruldum-o.html

Çok bunaldım sebebi ne olabilir

Ya arkadaşlar Ben acayip bunaldım Herşeyden bunaldım Yani şu anda DGS sınavına gireceğim yani az kaldı O bir yandan gitmiyor engelde ayrı problem sınavda kötü gitmeye başladı Zaten çok yoruldum yani anlatamam içime kapandım hiçbir şey zevk vermiyor Neden böyle oluyor sizce mesela sevme sevilme hiç bir duygum yok

semanur1234
Her zaman mı böyle, yoksa bu aralarmı böyle?
Eğer tanı almış psikiyatrik bir hastalığınız yok ise, bu durumu mevsimsel duygulanım bozukluğu olarak ifade edebiliriz.
Depresyona meyilli hassas insanlarda;özellikle bahar aylarında duygularda geçişler olabilir, daha çok içe kapanma kendini yalnız hissetme sürekli uyuma isteği ajitasyon ve kronik yorgunluk gibi belirtiler olabilir...

herkesin hayatında zorluklar var arkadaşım.herkes sabrediyosa sende sabredebilirsin.bide fazla sorumluluk almıcaksın.seni çok yoruyosa bulunduğun konumu değiştir.işini değiştir.

Sinavin verdigi bi stres olabilir mi sonunda hemsire olucaksin Allahin izniyle insanlara yardim ediceksin elinden geleni yaptigina inaniyorsan tevekkl vakti gelmis demektir.Dua et temiz hava al dusunme cok bence dusununce ayrintilarda bogulursun savasci olmaliyiz kolay olsaydi biz olmazdik

Tatile çık sırt üstü denize yat ve derin nefes alıp ver sonra şezlonga yat ve tatilin tadını çıkar. Yorgunluğunu bu şekilde atarsın güneş deniz seni kendine getirir:eek:

Üst Alt