Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşanılan kaza sonrası ya da diğer konularda hukuki süreç

av.halil

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba;
Aranıza yeni katılan engelli bir avukat olarak hukuki,adli ve idari süreçlerle ilgili yaşanılan zorluklarla başa çıkmanızı sağlayacak bilgisel yardımlarda bulunmaktan onur duyacağımı belirtmek isterim.
Malum günlük hayat içerisinde bir çok kişi hukuki konularla karşılaşmakta ve bunlar karşısında zor duruma düşmektedir.Tabi toplumumuzun doğası gereği kulaktan dolma bilgilerle hareket edilmekte, ya da yardım adı altında faaliyet gösteren simsarlar insanlarımızı tuzağa düşürerek hak kaybına sebep olmaktadırlar.
Bende engelli bir birey olarak geçmişte bunun acısını çok yaşayan biri olduğumu belirtmek isterim.Bu nedenle bir avukat olarak diğer engelli birey arkadaşlarıma tüm hukuki konularda gerekli bilgisel desteği vermekten keyif alacağım.Bu nedenle tüm hukuki konularda sorularınızı sorabilirsiniz.
Teşekkür eder iyi günler dilerim.

@av.halil
aramıza hoş geldin halil bey, ben o simsarlarla yıllardır bu platformda elimden geldiğince mücadele ediyorum, demekki artık hep beraber mücadele edeceğiz, hiç unutmuyorum kaza yaptığım 2010 yılında bu simsarlrdan biri benle iletişime geçiyor, neler yapacagını anlattı, bende sabırla dinledim ve bir kaç soru sordum kendisine, bu işin eğitimini aldınmı dedim :tabiiki almadım dedi, egitim durumun nedir dedim :ilkokul mezunuyum dedi. peki hangi bilgine güverek insanların tazminatlarını çok kısa sürede ve tam olarak alırım diyorsun dedim :kendime çok güveniyorum Allahın izniyle bu işi başarırım dedi.
işte durum bu, bu sadece 1 tanesi , böyle o kadar çok ortalıkta avlanmaya çalışan simsar varki ....

Öncelikle hoş buldum aranıza katılmaktan mutluyum.
Daha önceleri forumu takip etmekteydim ancak üyeliğim bulunmamaktaydı.Bu sebeple forumda ki konular hakkında az çok bilgi sahibiyim.Bahse konu simsarlarla biz hukukçular olarak ta mücadele etmekteyiz , bu konuda tespitte bulunmamız halinde gerekli yasal girişimlerde bulunuyoruz.Bu simsarların aracı olarak/olmaya çalışarak çıkar elde etmeye çalıştıkları konular esasen adli ve hukuki süreçlerle ilgili olup gerçek anlamda hukuki bilgi , eğitim ve tecrübeyi gerektiren konulardır.Örnek verecek olursak yaşanılan bir trafik kazası sonucu sigorta şirketleri kazazedeye cüz i bir miktar teklif eder ve bunun karşılığında da kendilerinin ibra edilmelerini isterler/beklerler.Bahsettiğimiz simsarlar ise bir çok yerde ki adamları vasıtasıyla(hastanedeki hemşire,doktor,çalışan gibi) kazazedenin durumuyla ilgili bilgi alıp ,daha sonra kazazedeyle irtibata geçip 'tazminatı alabileceklerini' iddaa ederler.Bu vesileyle zaten zor zamanlar geçiren kazazedenin bu buhranlı döneminden faydalanarak vekalet alıp bu vekaletle sigorta şirketine başvuru yaparak kazazede adına sigorta şirketinde o cüz i miktarı almakta ve bunun içinden de çok ciddi bir komisyonu kendilerine ayırmakta hatta bazen bu vesileyle dolandırıcılık fiillerinde bulunmaktadırlar.Oysa simsarın yaptığı işi/işlemi kazazedemiz kendisi de yapabilir sigorta şirketine başvurarak talepte bulunabilir.Ancak bu halde dahi kazazedemiz haklarını tam olarak alamamaktadır.Zira yaşanmış olan bir trafik kazasını düşünecek olursak sigorta şirketi sadece maddi tazminattan sorumlu olmakta manevi tazminat için ise 6098 sayılı Borçlar kanunu'nun genel hükümlerine göre manevi tazminat davası açılması gerekmektedir.Oysa bir hukukçu desteğinden faydalanarak Asliye ticaret mahkemesinde hem karşı taraf gerçek kişiye karşı hemde sigorta şirketine karşı açılacak olan maddi,manevi tazminat istemiyle davada kazazedemiz veya kazazede yakını haklarını gerçek anlamda alabilecek ve yaşanılan elim durumun acısını bir nebze de olsa dindirebilecektir. Burda ki yazımı trafik kazasını baz alarak yazmış olsam da diğer tüm hukuki,adli süreçlerle ilgili olarak ta durum benzerdir. Bu sebeple hukuki tüm konularda (Aile hukuku,İş hukuku,İcra İflas hukuku,Tazminatlar hukuku,Ceza hukuku,Ticaret hukuku v.s) tüm arkadaşlarıma gereken bilgisel desteği sağlayacağımı belirtmek isterim. Fırsat buldukça foruma hukuki konularla ilgili makale/yazı yayınlamaya çalışacağım.Faydalı olmasını umuyor iyi günler diliyorum.

Mrb avukat bey sizi tanidigima mutlu oldum bende is kazasi geçirdim 4 ay oldu ve tazminat dava sini yeni actik ne zaman görülüyor bu davalar sağ elim yok cok magdurum

Öncelikle çok geçmiş olsun ;
Davanızı yeni açtığınızı belirtmişsiniz bu nedenle öncelikle dilekçeler aşaması tamamlanmalıdır(her iki tarafın 2 defa cevap verme hakkı bulunmakta) bu isse yaklaşık 2 2.5 aylık bir süreci kapsamaktadır.Akabinde ön inceleme duruşmasıyla süreç devam etmektedir.Kısacası mahkemeye çıkma süreciniz davanın açılması tarihinden itibaren 3 4 ay gibi sonraya tekamül etmektedir. Tekrar geçmiş olsun iyi günler....

Bana yıllarca sürüyor dediler çok korktum 5 sene sürüyor dediler

av.halil hoş geldiniz halil bey inşaallah sitedeki arkadaşlarımıza bizlere faydanız olur..kalın sağlıak'la

uygulamada temyiz aşamasıyla beraber çok uzun süren davalar olsa da yerel mahkeme lehinize hüküm kurduğu taktirde, hükmün temyiz aşamasını beklemeden (ki artık istinaf aşaması geldi) kararı icraya koyabilirsiniz. Endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok kısacası.
elifsu2010 hoşbulduk umarım faydalı olabilirim.

av.halil

temyiz ettiğinde karşı taraf teminat mektubu yatırıyor ve Yargıtay da 18 ay gibi dosya arşivde bekliyor. teminat miktarını çekemiyorsun birde Yargıtay kararı bozduğu zaman yatırmış olduğu parayı geri çekiyor kimse kimseyi kandırmasın avukat bey TR de temyize giden bir kişinin davası 5 yıldan önce bitmez ayrıca ceza davası zaten 2 yıldan önce bitmiyor adli tıp falan derken yıllar geçiyor şuan zaten hakim savcı kalmadı Yargıtay çalışmıyor feto dan dolayı hukuk sistemi kitlenmiş durumda 10 yıl süren iş kazaları , trafik kazaları davaları var ülkede.

halil bey hoş geldiniz bende iş kazası geçirdim banada yardımcı olursanız sevinirim

An itibariyle Yargıtay aşaması bitmiştir sayın @iron artık yerel mahkemeden çıkan kararlara karşı Yargıtaya değil bölge adliye mahkemelerine itiraz yoluna gidilmektedir bu da süre olarak ciddi anlamda kısaltmaktadır.

Geçmiş olsun sayın çotanak28 kazayla ilgili detaylı bilgileri verebilirseniz yardımcı olabilirim size.

halil bey 21 ocak 2016 yılında iş kazası geçirdim. şu ana kadar sgk dan istirahat rapor paralarımı iş kazası üzerinden aldım hala da raporum devam ediyor.kazadan sonra sgk müfettiş gönderip olay hakkında rapor tutmuşmudur tutmuşsa onu kişisel olarak temin edebilirmiyim unutmadan 2 ay süreyle hiç ayağa kalkamadan yatmak zorunda kaldım polis ifade tutanağımı da 2 ay sonra tutturdum.tutanaktada iş yerimden şikayetçi olmadığıma dair beyan verdim. iş gücü kaybı oranımı tespit ettirip ondan sonra firmayla anlaşamazsam mahkemeye vermeyi düşünüyorum sizce nasıl bir yol izlemeliyim
teşekkürler

@av.halil

Üstat slm ben 11.12.2013 tarihinde bir teknoloji marketinde işe başladım beni ankaraya eğitime götürdüler ve sgk girişimi ankara ulucanlar sgk dan yaptılar,eğitimi tamamlayıp memlekete geldim ve işe başladım fakat mağaza açılmamıştı ben mağaza açılmadan bir gün önce yani 30.01.2014 sağ kolumdan kaza geçirdim mağazada depo görevlisi olarak çalışıyodum o gün mal geldi kaldırırken kolum döndü gidiş o gidiş :( ve bir gün sonra mağaza açıldı.Beni kaza günü mağaza müdürü olucak insan müsvettesi hastaneye götürdü ve 5 günlük bir rapor verdi özel hastaneydi ilk gittiğim yer ve doktor kolum la ilgili iç açıcı bir şeyler söylemedi bende devlet hastanesine gittim 5 günlük rapor sonunda devlet hastanesinde doktor ameliyat olmam gerektiğini söyledi ve ameliyatımı oldum ameliyat sonrası sağ kolumda dirseğimi aldı doktor ben bu şekilde 1 sene istirahatli kaldım taki 06.02.2015 tarihine kadar o zamana kadar mağaza müdürü önemli değil senin kolun iyi olsun hallediriz felan diyodu bir gün tekrar mağazaya gittim bana Engelli raporu almamı ve beni engelli olarak çalıştıracaklarını söylediler bende doktoruma gittim bana toplamda %53 engelli raporu verdiler sürekli olarak.Ben bu raporla tekrar mağazaya gittim görüştüm bana 2veya 3 gün içinde haber vericeklerini söyledir 3 gün sonra mağaza müdürü beni aradı gittim görüştüm ve beni bu şekilde çalıştıramayacaklarını söylediler ve başının çaresine bak dediler bende hemen beni ameliyat eden doktorumun annesi avukattı ona gittim durumu anlattım ve davayı açtık ve şu anda 9. duruşma olucak kasım 16 da sizce daha ne kadar sürer benim davam maddi manevi tazminat davası olarak açtık İş mahkemisine artık çok sıkıldım ne olur sizce ?

Sayın çotanak28 olayınız aynı zamanda adli vakıa olduğundan dolayı rapor muhakkak tutulmuştur bunu kendiniz veya avukatınız aracılığıyla sgk ya başvuruda bulunup talep edebilirsiniz.Bunun yanında hastane raporlarınızı alıp iş gücü kayıp oranınızı da tespit ettirip iş yerine karşı maddi manevi tazminat istemli dava açabilirsiniz.Elbette burda önemli olan bir başka hususta meydana gelen kazada sizin kusur durumunuzdur.Konunuz iyi araştırma yapılması gereken ve karmaşık bir konu olduğundan en ufak bir detayın sonuca etkili olacağından ötürü bir hukukçuyla/avukatla çalışmanızı tavsiye eder iyi günler dilerim.

Sayın shnmrtyrn davanızın uzama sebebi bilirkişi raporları ve sgk kayıtlarının celbi gibi hususlardır.Bunlar gelmediği müddetçe mahkeme celse atacaktır ancak 9 . cese olduğundan bahsetmişsiniz tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki sanırım davanın sonuna gelinmiş durumda biraz daha sabretmelisiniz geçmiş olsun dileklerimle.İyi günler

av.halil

Teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi olur girişim ankaradan olduğu için sgk dan dosya bekliyoruz sizin dediğiniz bu mu yani ayrıyetten avukatım iş kazası geçirdiğim için malul aylığınada başvurdum dedi en son ankara sgk yı aradığımda dosyanız Kocatepeye gitti dediler bakalım bu ayın 16 sında bir daha duruşma olucak hayırlısı yorumlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba avukat bey. Is kazamizda bizde taseron suclu firma sahibinin haberi yokken pazar gunu ise gittik ve exstra bi is. Taseronda cok yakn akrabam olur dava acmak istemedik sirket sahibide hic arayip sormadi sizce dava acsak sonucu ne olur. ?????

Anladığım kadarıyla tatil gününde işverenin haberi olmadan çalışma yapmışsınız ve o günde kaza geçirmişsiniz.Burda şöyle bir yaşamış olduğunuz kaza hukuken iş kazasıdır.İş kazasına dair tüm taleplerde bulunabilirsiniz tabi kusur oranınıza göre.İşverenin haberi olmadan yapılan çalışmada kusurunuz bulunmaktadır bu da tazminata doğrudan etki edecektir.

hoşgeldiniz Av. halil bey sizin gibi yol gösterici insanlara ihtiyacımız var iyiki aramızdasınız...

Trafik kazaları ve iş kazaları sonrası maddi manevi tazminat.

Değerli kaderdaşlarım.

Engelli bir birey olarak uzun zamandır siteye üye bulunmaktayım.Gerek işlerimin yoğunluğu gerekse de hayat telaşı içerisinde uzun zamandır siteye girememiştim.Bu gün şöyle bir girip baktığımda benim gibi bir çok engelli kardeşimin/büyüğümün hukuki sorunlarla karşı karşıya olduğunu, bundan da faydalanmaya çalışan simsarların buraya da sirayet ettiğini, hatta ve hatta kendilerini avukat olarak tanıttıklarını, sizlerinde avukat olup olmadığını iredelemeniz üzerine kaçamak cevaplar verdiklerini, dolayısıyla da avukat ve hukukçu olmadan bu ünvanları kullanarak menfaat temin etmeye çalıştıklarına ne yazık ki şahit oldum.

Herşeyden önce ortapedik engelli bir kardeşiniz olarak, daha sonrada bir AVUKAT ve HUKUKÇU olarak, benimle benzer kaderleri paylaşan siz değerli kaderdaşlarıma merak ettiğiniz konularda,yardım etmeye çalışacağımı söylemek isterim.

Avukat olduğum konusunda içinizde zerre şüphe bulunmasın :) merak eden arkadaşlar için bilgilerimi vermekten de çekinmeyeceğimi belirtirim.

Özellikle tarafik kazalarında ve nispeten iş kazalarında, kim oldukları belli olmayan, her hangi bir ünvana sahip olmayan, dolayısıyla da denetlenmeyen, kendilerini ise sigortacı/hasar danışmanı v.b isimlerle tanıtan kişilerin bir tümör gibi türediğini hepimiz biliyoruz.
Bir çok kaderdaşım yaşamış olduğu elim kazalar nedeniyle engelli duruma gelmişken, birde kim olduğu belli olmayan ve gözünü para bürümüş,simsarların hedefi haline gelmektedir.

ÖNCELİKLE SİZLERDEN RİCAMDIR;

1)Yaşamış olduğunuz kazalardan sonra öncelikle tedavi sürecinizin tamamlanmasını bekleyiniz.Zira tedavi süreci tamamlanmadan, oluşan hasar ne boyutta olacağını bilebilme şansımız yoktur.Ancak siz hastaneye girer girmez, hastanelerde dahi örgütlenmiş olan simsarlar sizleri derhal aramaya başlayacaktır, bunlara prim vermemeniz faydanıza olacaktır.

2)Kaza sonrası tazminat ile ilgili olarak tek başınıza da hareket edip hakkınızı arayabilirsiniz veya hukuki desteğe ihtiyacınızın olduğunu düşünüp, mevzuata hakim bir avukatla da çalışabilirsiniz, bir diğer ihtimal ise büyük bir hataya düşüp aracılarla çalışırsınız.Sonuncu ihtimalde ise gerçek ve yükssek bir tazminata kavuşamayıp, üstüne de %50, %40, gibi afaki miktarla sözleşme imzalarsanız.Oysa bir avukatla çalışılması durumunda, avukatın alabileceği miktar yasalarla çizilmiş ve bu oran MAX %25 olarak belirlenmiştir.Karar ve tercih sizlerin :)

Son olarak burada hepimizin aslında muzdarip olduğu bir konuda yeniden bir farkındalık oluşturmak ve bir şekilde mağdur olmuş kaderdaşlarımın yeniden mağdur olmasını bir nebze de olsa engellemek istedim.

Hukuki teknik hususlara ilişkin sorular sorabilirsiniz.Vakit buldukça hukuki konularda sizlere destek vermeye, sorularınızı cevaplamaya çalışacağım.İş yoğunluğu içerisinde bir süre de siteye giremezsem affola şimdiden hakkınızı helal edin Allaha emanet olun.

Üst Alt