Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşımı beklemeden emekli olmaya dair sorularım var..?

myth_46

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamlar.

ben 11 5 1969 doğumluyum ve 13 5 1987 yılında sigortalı olarak işe başladım halen çalışmaktayım. 6670 günüm var. hizmet yılım 26.
emeklilik için 50 yaş günümün dolmasını beklemekteyim. fakat geçirdiğim bir kaç rahatsızlıktan dolayı (osas beyne emboli agır uyku apnesi ve huzursuz bacak sendromu) dolayısıyla şu an çalışamayacak durumdayım. sadece solunum yetmezliğinden dolayı yüzde 80 rapor aldım. günde 15 saat oksijen makinası ve gece yatarken bpap s makinası kullanmaktayım.

hem malulen emekli olmak hem de özürlü bakım parasından faydalanmak istiyorum. nasıl bir yol izlemeliyim.
4a lı kapsamında kamuda işçi olarak çalışmaktayım. malunen emekli olduğumda maaşımda düşme olur mu. ve maaşımı yüksek bir orandan bağlanma imkanım var mı.
askerliğimi sigortalı olduktan sonra yaptığım için borçlanmamıştım. askerliğimi borçlandıgımda emekli ikramiyemde ve maaşımda yükselme olur mu. askerlik borçlanması yapmam benim menfatime olur mu.

saygılarımla .yardımcı olursanız sevinirim

bakım parası için aylık gelir evdeki kişi sayısına bölünüyor.çıkan sonuç asgari ücretin 3/2 sinden fazla olmaması gerekiyor.eğer kişibaşına düşen bundan fazla ise maalesef.diğer konularda pek fazla bilgim yok

Askerlik borclanması emeklilik ikramiyenize etki etmez. Emekli ikramiyenizi mevcutta kendisinde çalıştığınız süreye göre işyeri öder.

Arkadaşlar
Devlet memuruyum.(öğretmenim).Emeklilik için 25 yılımı ve prim gün sayımı doldurdum.Sadece yaşımı bekliyorum. %45 raporum var.Vergi indiriminden yararlanıyorum.Özrüm memuriyete girdikten sonra oluştu.

Yaşı beklemeden erken emekli olabilir miyim?
Şayet erken emekli olursam emekli maaşım normal emekli olana göre düşük mü olur?
Emekli ikramiyemi hemen alır mıyım yoksa normal emeklilik yaşım dolunca mı alırım?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Yasi beklemeden emekli olabilirsiniz.
Emekli maasi, yatan primle dogru orantili oldugu icin tabi ki de yasi bekleyip emekli olacaginiz maasinizdan dusuk olur. Yaşi beklemeden emekli olmaniz temelde maas farkliligi yaratmaz. Sadece az prim odediginiz icin dusuk olur. Tabi sunu da goz onunde bulundurun. Yaşı beklemeden alacaginiz emekli maasi hesap edin.
Emekli ikramiyenizi hemen alirsiniz.

şükrü sert bey,öncelikle geçmiş olsun,ama askerlik borçlanması hakkında size ahmet bey bence yanlış bilgi vermiş,bende kamuda çalışıyorum,askerlik borçlanması yaptıgınız zaman,tazminatınızdan onu tekrar alıyorsunuz,diyelimki borşlanma öncesi 22 senelik tazminat almanız gerekiyorsa,borşlanma sonrası 23 sene 6 aylık olarak isyerinden tazminat alıyorsunuz,ayrıca maaşınızada çokta az olsa etki eder,çünkü emekli maaşınızda yatan prime göre alıyorsunuz,yani ne kadar çok prim öderseniz o kadar yüksek maaş alırsınız,tabi ne kadar çok prim derkende yıl olarak ödediginiz primden bahsetmiyorum,yüksek ödenen primden bahsediyorum.diger sorunuz malulen emeklilikte maaşınız düşermi o konu hakkında pek fikrim yok,dolayısıyla size yanlış bilgi vermek istemem,ama askerlik borçlanması yaparsanız,borçlanmanız kadarda geriye hak kazanırsınız,yani ödediginiz ay kadar erken emekli olursunuz..yinede buundugunuz ilde sgk dan bilgi alın bence,sizin için daha saglıklı olur,tekrar geçmiş olsun allah size şifa versin...

ahmet64;
ahmet hocam emekli ikramiyenizi hemen alırsınız ama maaşınız baglanmaz,maaşınızı maaş hakettiginiz zamanda alırsınız,benim şahsi fikrim maaş baglanma yaşınıza kadar imkanınız varsa çalışınmaaş hakettiginiz yaşınızda emekli olun...

Üst Alt