Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşımı büyütmüştüm. Emeklilik kriterlerimi nasıl etkiler?

yomaz

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim sigorta giriş tarihi 02.02.1999 başlangıcı ve eski dogum tarihim 19.12.1981 ve yaşımı askere gitmek için büyütüp askere gittim yeni doğum tarihim ise 20.01.1980 yeni dogum tarihi 3derece de sakatlik indirimi var benim merak ettim ne zaman emekli olurum

Seni yanlış yönlendirmek istemem ama benim bu güne kadar anladığım kadarı ile emeklilik için bir başlangıç iki buna göre hizmet yılı ve siğortalı gün sayısı önemli her şeyin hayırlısı

19.12.2017 Tarihinde Emekli oluyorsunuz.

Dogum tarihimi yoksa sgk başlangıç mi geçerli emekli olurken

Emekli yaşı

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar benim sigorta giriş tarihi 02.02.1999 başlangıcı ve eski dogum tarihim 19.12.1981 ve yaşımı askere gitmek için büyütüp askere gittim yeni doğum tarihim ise 20.01.1980 yeni dogum tarihi 3derece de sakatlik indirimi var benim merak ettim ne zaman emekli olurum sgk diyorki eski yaşına göre emekli olursun diyor 19.12.2017 tarihinde emekli olursun diyor doğrumu yoksa benim hesabıma göre sgk başlangıç 02.02.1999 başlangıç ya emekli tarihi .02.02.2017 değilmi arkadaşlar yardimci olun[/FONT]

Emekli yaşı

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar benim sigorta giriş tarihi 02.02.1999 başlangıcı ve eski dogum tarihim 19.12.1981 ve yaşımı askere gitmek için büyütüp askere gittim yeni doğum tarihim ise 20.01.1980 yeni dogum tarihi 3derece de sakatlik indirimi var benim merak ettim ne zaman emekli olurum sgk diyorki eski yaşına göre emekli olursun diyor 19.12.2017 tarihinde emekli olursun diyor doğrumu yoksa benim hesabıma göre sgk başlangıç 02.02.1999 başlangıç ya emekli tarihi .02.02.2017 değilmi arkadaşlar yardimci olun[/FONT]

yomaz sgk doğru demiş yasa olarak ilk sgk işe başladığınız tarihte doğum tarihi neyse emeklilik kriterde onu baz alıyorlar sonradan yaşınızı büyüt seniz bile dikkate alınmıyor

Hic biriyle alakası yok engelliler yaşa tabi olmadan emekli olurlar ister 10 yaşında ister 90 yaşında ol prim günü ve sigortalık süresini doldurunca emeklisin ama normal emekliligi bilmem

Hakan bey benim 18 yaşında önce sgk oldu onu baz almiyorlar

Umut bey ama ben engelli 3 derece vergiden muafim yaş gerek var mi

ilk prim ödendiği gün 18 yaşını doldurmadığınızdan 18 yaşı doldurduğunuz günden itibaren yıl hesabı devreye girer.

engelli emekli yaşı

benim yaşım 19.12.1981.dogumluyu sgk başlangıç 02.02.1999 ben 3 derece de vergiden muafım ben 02 . 02 .2017 tarıhınde emekli olmam gerekiyor ama sgk bana olamaz sın diyor sgk diyor ki sen 19.12 .2017 tarihinde mekli olursun diyor hangis doğru ben ne zaman emekli olurum lütfen yardım cı olun

%47 raporum 3 derece muafım vergiden

SGK sadece tek şartla yaş büyütmeyi kabul ediyor.
Sigorta başlangıcından önce yapılması kaydıyla.
Bu yüzden SGK nın verdiği tarih doğru.
19.12.2017 tarihinde emekli oluyorsunuz.

Evet 18 yaş öncesi sigorta girişi emeklilik de sayilmiyor 18 den sonra engelli emekliliginde yıl ve oran devreye giriyor yani sen üçüncü derece vergi indirimi ile 18 yıl 4080 güne tabiisiniz 19 12 2017 de emekliliği hakediyorsunuz

bende emekli olcagım diye işten çıktım şimdi ne yapacagım bilmiyorum

Sayın yomaz arkadaşım bu konuda butcher arkadaşımın düşüncelerine katılıyorum olmazsa gene bi 170 hattını arayıp kesin bilgi almanızı önerecektim kesinlikle ilgilenip dogru cevap verirler

Üst Alt