Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

sebboy

Üye
Konular
90
Reaksiyonlar
0
4 Mart 2014 Güncel: 4 Mart 2014 SALI
Resmî Gazete Sayı: 28931
ÜCRETSİZ VEYA İNDİRİMLİ SEYAHAT KARTLARI YÖNETMELİĞİ

"Madde 88:
[...] engelliler için sağlık kurulu raporuyla %40 ve üzerinde engelli olduğunu belgeleyen Türk vatandaşlarının kendileri, ağır engellilerin kendileri ile birlikte birden fazla olmamak üzere birlikte yolculuk ettikleri refakatçileri, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi ve şehirlerarası hatlarından, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanırlar."

BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
Resmî GazeteTarih: 2 Ağustos 2013
Resmî Gazete Sayı : 28726
Kanun No. 6495 (Kabul Tarihi: 12/7/2013)

_____________________________-
Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarının toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanması için çalışma başlatıldı.Ak Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, parti genel merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ev sahipliğinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğlu, AK Parti Sosyal İşler Başkan Yardımcısı ve Adıyaman milletvekili Murtaza Yetiş, Sosyal İşler Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Metin ve Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Kocaoğlu'nun katılımıyla toplantı düzenlendi.

Yetkililerin, Başbakan Erdoğan'ın 65 yaş ve üzeri vatandaşların, engellilerin, şehit ve gazi yakınlarının ulaşımlarının ücretsiz sağlanmasına yönelik çalışma başlatılması talimatı üzerine bir araya geldikleri belirtilen açıklamada, mevzuatta yapılabilecek değişikliğe yönelik görüşlerin bildirildiği kaydedildi.
Açıklamaya göre Hotar, konuyla ilgili atılan adımın önemine işaret ederek, belirtilen kişilere indirim veya ücretsiz taşıma sağlanmasının fırsat eşitliğine de önemli katkısı olacağını dile getirdi.

Hotar, “Farklı mevzuat hükümlerinden kaynaklanan, farklı uygulamalar sebebi ile şehit yakınları, gazi ve yakınları mağdur olmakta, engelliler ve yaşlılar hareket kısıtlılığı nedeniyle toplumun diğer fertlerine göre daha fazla emek ve maliyetle toplumsal hayata katılabilmekte ve özellikle yaşlıların hareket kısıtlılıklardan dolayı ulaşım desteğine ihtiyaçları artmaktadır. Bu kişilerin muafiyet, indirim veya belirli saat aralıklarıyla faydalanmaları fırsat eşitliğinin sağlanması adına çok önemli bir adım olacaktır” diye konuştu.

KAYNAK:Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı - Memurlar.Net

engelli ücretsiz ulaşım hakkında bakanın açıklaması

akşamleyin atv haberlere bakıyordum. sayın fatma şahin açıklama yapıyor. gazi, şehit yaşlı,engelli olan bütün kişilere ücretsiz ulaşım hakkı tanınması için kanun teklifi hazırladık bakanlar kuruluna önümüzdeki hafta suncağız. hayırlısı olsun diyordu. demekki saydığım gurplar ulaşımdan ücretsiz yararlanacaklar.

% 40 olanlara indirimli neriman..ücretsiz olan % 60 ve üzeri rapor olanı idi zannedersem.

kocaelide tüm engelliler ücretsizken Ankarada % 70 ve üzerine ücretsiz yani yurt çapında bir dengesizlik var ulaşım konusunda.

twilight;

senin bahsettigin acaba şehirler arası ulasım icin mi ?

benım oranım 40 ama ıst da ucretsiz seyahat ediyorum 7 yıldır

şehirler arası tüm engellilere % 30 indirim var zaten

Ankara için öyle o durum %40 ve üzeri engelı olanlar ındırımlı, %60 ve üzeride ücretsiz

arkadaşlar her belediye farklı uyguluyor. bazı belediyelerde engel ayrımı olmadan hepsi ücretsiz yararlanıyorlar. bazı belediyelerde ankara gibi 45-59 indirimli 60 ve üzeri ücretsiz yararlanıyorlar. sanırım kanun çıkartılıp her belediye ücretsiz ulaşım vercek bir uygulama gelcek...

Dikkatinizi çekerim, bakan ücretsiz olacak demedi. Bakanlar kuruluna sunacağız orada karar verilecek dedi.

Kayseri de engelliler toplu ulaşımdan ücretli yararlanıyoruz.inşallah ücretsiz olmısını temenni ediyorum.

Arkadaşlar ücretsiz ve indirimlilik durumu belediyelerin keyfi uygulamalarına yani insafına bırakılmış mesala gaziantep % 70 rapor istiyrlar ya arkadaş % 70 raporu olan otobüsü ne yapsın

Bu konuda istanbul büyükşehir belediyesini takdir etmek lazım çünkü ücretsiz taşıyrlar

çift katlı otobüsler...

selamlar benim oturduğum bölgeden levente çift katlı otobüsler çalışıyor acaba engelli kartlarımız bu araçlardada geçicekmi?

Büyük kentlerin bazılarında farklılıklar olsada bir indirim söz konusu ama diğer şehirlerde hiç uygulanmıyor. Tamamen ücretsiz olması mümkün mü bilinmez dengesizliği ortadan kaldıracak bu çalışma dilerim iyi sonuçlanır.

Antalya Büyük Şehir Belediyesininde Esnaf Arkadaşlar Kadar Bu İşin İçinde Parmakları Var 6 Ay Öncesıne Kadar Ücretsiz Binen Engelliler 1 Liraya Biniyoruz Neymiş Efendim "ANTALYA ENGELLİ ŞEHRİ" oldugundan Dolayı Zarara Ugruyorlarmış Bizim Vermediğimiz 3 Kuruş Yüzünden mi Zarara Uğruyorlar Çok Merak Ediyorum Çok İşgüzar Bir Belediyemiz Var Bu Kesin Umarım Bu Çıkacak Olan Yasa Bakanlar Kurulundan Güzel Bi Şekilde Bizim Yararımıza Olan Bir Şekilde Çıkar Ama Yinede Zannetmiyorum Geçenlerde Sağlık Kurulu Başkanıyla Görüştüm Ve Dedim ki Raporlarda Ağır Engelli İbaresı İşaretli olmuyan Engelliler İndirimli Biniyor Dolmuşlara Otobüslere Sizce Saçma Değil mi Dedim Neden Dedi ? Bende Ağır Bi Engelli O otobüse Binemicek Durumdaysa Ne Anlamı Kaldı O Ücretsiz Kartı Almasının Dedım Sustu Birşey Diyemedi Sanki Hergün Dolmuşa Biniyoruzda Şehir Turu Yapıyoruz Antalya Esnafının Gözüne Batmışız Umarım Rabbim Bu Düşüncesizliği Yapanların Başına Engellilik Vermez Bedduada Etmem Zaten Herkesin Bi Hesap Kesim Tarihi Vardır Onuda Allah Bilir :)

Arkadaşalar bu tavırları sadece hedef saptırmak için bir iki olumlu veya olumlu sayılabilecek detayı gündeme getiriyorlar. Son yönetmelikte ki rezaletlerii ört pas etme çabası madem o kadar detaylı ve engelliye özen gösteren tavırları vardıda son yönetmeliğe göre neredeyse mevcut maaşlarımızın çok büyük bölümünü kesmeye ve sonradan 2022 yasasından yararlanmak isteyeceklerin de önünü kapayan bir yönetmelik hazırladılar ve bu konularda hiç konuşmazlar

faydalanamadığım şey bedava olsa ne işime yarar tekerlekli sandelyeye uygun yapsınlarda para alsınlar razıyım bir muayeneye gitmek için gidiş dönüş 50 lira taksi ücreti veriyorum

Bolu Belediyesi Bolu'da gaziler ve engelliler toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanacak!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz 29.09-2010 Tarihindeki Açıklaması;

4736 sayılı Kanun’un 1. maddesinin 1. fıkrasından hareketle toplu ulaşım hizmetleri için Belediyemizce belirlenen ücret tarifelerinden muaf tutulan vatandaşlarımıza daha ekonomik hizmet sunulması ile sosyal dengesizlik ve eşitsizliğin önüne geçilmesi için kriterlerinin tespiti ve takibi ile ileriye yönelik kendileri ile ilgili bilgi toplanıp derlenmesi sonucunda planlamalar yapılması amacıyla durumlarını belgelendirmeleri talep edilmiş ise de adlarına düzenlenmiş özel kimlik belgelerini göstererek bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanmaları gerekmektedir.

Bu konuda Beldemizde toplu taşıma ve ulaşım hizmeti sunan otobüs işletmecilerinin gerekli hassasiyeti göstermeleri, aksine hareket edenler hakkında ise gerekli yasal işleme bağlı cezai müeyyidelerin uygulanacağı hususu ilgililere basın yolu ile arz olunur."

Bursada ücretsiz taşıyor % de oranı belırtmeksızın..

Bu yasa zaten vardı sadece uygulanmıyor uygulatacak insanlar lazım hatta şehirler arası otobüslerde bile indirim söz konusu ancak uygulayan yok ....

şehirler arası ücretsiz mi olucak yoksa sadece belediyelerde mi ücretsiz olucak ?

Zaten ücretsizdi engelliye.
Heralde yaşlılar için bir düzenleme olsa gerek.
Araya engelli bireyleride koyup reklam yapma amacı var.

istanbulda engelli zaten ücretsiz 65 yaş indirimli bu bir kandırmacadan ibaret

3n adresindeki İSTANBUL'daki arkadaşlar otobüslerin nerede olduğunu görebilirler.

Bütün Sorun Haberin Başlığında :rolleyes: İçeriğide Sizin Dediğiniz Gibi :confused:

orda öyle demiş ama sonraki linkte şehirler arası doğruymuş. her neyse de süperrr haber inşallah olurr

Üst Alt