Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlılık aylığı alan kişi engelli aylığı da alabilir mi?

BuffTR

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Kalem hanım sizden bilgi almak istiyorum da bir konuda.. Kaynanama yaşlılık aylığı bağlandı ayrıca % 90 üstü raporu vardır ... bir ibarede % 70 üstü olursa 400 küsür aylık alır deniyor... kaynanam ve kızı aynı evde yaşıyorlar ve kızı asgari ücret li sigortalı bir işte çalışıyor fakat türkiyedeki kötü bir gerçek bankaya asgari ücret yatıyor ama elden yarısını tekrar alıyorlar yani 600-700 arası bir şey ele geçiyor... ama resmiyette 1300 lira... biz % 70 üstü engelli maaşı alabilir miyiz yada bu konuda ne yapabiliriz bu konuda bizi bilgilendirirseniz çok makbule geçecektir şimdiden teşekkür ederim... ayrıca forumda gördüğüm kadarıyla bir çok kişiye de yardım ediyorsunuz bu konuda da sizden Allah razı olsun...

BuffTR
kaynananız yaşlılık aylığı alıyormuş. yaşlılık aylığı dediğiniz 65 yaş üstü yaşlılara ödenen 2022 yaşlılık aylığıdır.
kaynananızın % 90 engelli sağlık kurulu raporu varmış.
bu durumda raporuyla birlikte % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylıgı için başvurmak ve aldığı yaşlılık aylığının % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığına yükseltilmesini istiyorsunuz.
evet yükseltme yapılır. fakar kaynananızın muhtaçlığı da tekrardan sorgulanır. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL üstünde çıkarsa aylık yükseltme yapılmaz, almış oldugu yaşlılık aylıgı kesilir.
kaynananızın kızı asgari ücretle çalışıyormuş. kızının geliri için resmi belgeler esas alınır. bu durumda -eger hanede 2 kişilerse- hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL'yi aştığından dolayı almış oldugu yaşlılık aylıgı kesilir.
o yüzden size tavsiyem hane geliri sınırı aşıyorsa ayloık yükseltme için başvurmayı aklınızdan bile geçirmeyin.
bu konuyla ilgili kanuni değişiklik yapılırsa ben bu forumlardan duyururum. siz de bana konuyu hatırlatırsınız ve bilgi güncellemesi yaparız o zaman.
NOT: 65 yaş üstü yaşlılık aylığı ile % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylıgı 2022 sayılı yasa kapsamında baglanan aylıklardır. bu iki aylık aynı anda alınmaz. şartlar uyuyorsa aylık yükseltme yapılır.

Üst Alt