Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlılık aylığı ile malülen emeklilik arasında maaş farkı var mı?

polencafe

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar benim sigorta başlangıcım 2005, prim sayım 4271.

Öğrenmek istediğim engelli emeklilik ile malulen emeklilik arasında maaş farkı var mı? Varsa ortalama ne kadardır?

Teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

polencafe

Başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık hali varsa, malulen emekli maaşı %10 fazla olur.

OturanBoğa

Başkasının bakımına muhtaçlığım yok.
Malulen emeklilikte maaşta düşme olur mu? Olursa ortalama ne kadar olur?

Son düzenleme:
polencafe

Engelli emeklilik çok mantıklı. Bu arada Çifte maaşta alabilirsiniz. Tabiki özel sektörde çalışaraktan.

Ama malesef malülen emeklilikte (sigortalı yani kayıtlı) çalışma şansınız yok.

Ben aradaki maaş farkını öğrenmek istiyorum. Malulen emeklilik biraz az ama ne kadar. Arada çok fark var mı? Varsa ortalama ne kadar olur sizce?

Arada ki maaş çok ahım şahım farklı olmaz bence ama genede 2 si birbirinin aynısı olmaz 3 aşağı 5 yukarı olur.

Şöyle diyeyim sana ne kadar prim sayın fazla olsada asgari emeklilik maaşı nasıl ve nerden emekli olursan ol tutar 1500 ₺ den düşük olmuyor. Burada devreye yatan primlerinin tutarına bakılır o hesaplamayıda burada kimse yapamaz ("Primlerin asgariden yattı" ise maaşı 1500 ₺ den çok çok yukarıda beklememek gerekiyor açıkçası 2 emeklilik içinde geçerli)

Engelli emekliliğine bu şekilde prim günüm tama yıl olarak 5 yılım var, yaş 43. Ağır engelli değilim. Sadece o beş yılı beklemek istemiyorum.
Kesiin bilgi için sgk'ye sormam gerek herhalde.

polencafe

Şu durumu biliyormusun? SSK Primlerin asgariden mi yattı yoksa yüksekden mi yattı onu bilmelisin önce.

Baktım asgari ücretin fazla değil ama az da olsa üzerinde yatırılmış.

Azda olsa asgariden yüksekse çokda farketmez o zaman maaş tutarınız,

polencafe Ağır engeliniz yoksa ''malulen emekliliği'' unutun çünkü hiç şansınız olmaz boşuna uğraşırsınız ve bu arada işten de soğarsınız ben 1 yıl uğraştım. Tam bir işkence ve sonunda engelli emeliliğine başvurdum emekli oldum.

Malulen emeklilikte istenilen oran %60 galiba. Benim 2003 te aldığım %55 raporum var. Malulen emeklilik için şimdi %60 vermezler mi ?

2003'te % 55 olan raporlar, 2006 yılından itibaren%25 civarında verilmektedir.

O.K.

25.10.2020 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 843.59
Ek Ödeme : 42.18
Gösterge Ortalama Yıllık Kazanç 5,126.40 Ortalama Aylık Kazanç 2,166.90
Aylık Bağlama Oranı Aylık Bağlama Oranı 2 37.00 Aylık Bağlama Oranı 3 23.72

Toplam
2000 Öncesi
2000-2008/10 Arası 1130
2008/10 Sonrası 3141
Toplam 4271

2020 yılı talepli aylıklar, özel sektör için 01.01.2020 tarihinden, kamu sektörü için 15.01.2020 tarihinden itibaren hesaplanmaktadır. Aylıklar, girdiğiniz bilgiler ile Kurum kayıtlarında yer alan bilgiler esas alınmak suretiyle hesaplanmış olup, resmi işlemlerde kullanılamaz.

Doğru mu bu ? Aylık 843.59 diyor.

aylık maaşın üzerine ek ödemeyide ilave ediyorsun 843+42=885 tl %99 doğru

Üst Alt