Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlılık maaşı alıyorum. Engelli maaşı da alamaz mıyım!?

Abdullahakbas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb lar ben 6 yıldır yaşlılık maaşı alıyordum %87 bakıcısız engelli raporu aldım.sosyal yardımlaşma ya gittim yaşlılık maasin iptsl olacak sadece engelli maaşı alacaksin dediler bu doğru mu ysrdimci olursaniz sevinirim

Abdullahakbas

Evet, aynı anda hem Yaşlılık hem de engelli maaşı alamazsınız. Maluliyet derecesinde engelli olarak 2022 maaş almanız gerek. Diğeri iptal olur.

Abdullahakbas 65 yaş üstüsün. 6 yıldır da 65 yaş üstü aylığı olarak bilinen 2022 yaşlılık aylıgı alıyordun. rapor oranın % 86 olunca yani % 70 üstüne çıkınca 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgı almak için vakfa başvurdun.
2022 yaşlılık aylıgı da 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgı da aynı kanun kapsamında ödenen aylıklardır. Oturanboğa'nın dediği gibi her iki aylıgı aynı anda alman mümkün değil.

Bende vakiftan yardim aliyordum temuzda malulen emekli oldum vakiftan yapilan yardimi kestiler sgk oldugu icin kesmisler tekradan basvurduk red edildi bununla alakali ne yapabiliriz ??

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aninda cevap yapabileceğiniz bir şey yok maalesef. emekli olanlar asla 2022 aylıgı da vakıflar genel müdürlüğünden ödenen muhtaç aylıgı da alamaz.

Üst Alt