Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaştan emekli olmak mı malulen emekli olmak mı daha avantajlı?

ZAFER ÖZCAN

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
ben 15.01.2011 tarihinde menenjit rahatsızlığı geçirdim. şu an çalışmıyorum hemen hemen 2 yıldır raporluyum iki kulağım duymuyor ve yürümemde denge bozukluğum var bu yüzden çalışamıyorum ve sürekli rapor veriyorlar
şu an mayıs sonuna kadar rapor aldım ve ağustos on'unda normal emekliliğe hak kazanıyorum. emekliliğe az kaldığı içinde malulen emekli olmay​ı istemedim maaşım düşük olmasın diye.
bilgilerimi aktrayım yaklaşık 8.125 günüm var, 27 yıllık sigortam var tabi 2 yıldır çalışamıyorum bu yüzden prim yatmıyor,
10 ağustos ta yaşım doluyor benim öğrenmek istediğim bir iki husus var yardımcı olabilecek ve fikir verebilecek arkadaşlar olursa sevinirim.

Birincisi bağ-kur da 600 kusur günüm var bunu nasıl sgk ya aktarabilirim ne yapmam lazım,

ikincisi bir arkadaşım bana bir şey söyledi ama ne kadar doğru bilmiyorum dediki abi eğer yaşını doldurduktan sonra gidip malulen emekliliğe başvuru yaparsan sana brüt ücret üzerinden maaş bağlanır dedi tabi bilemiyorum bu arada özürlü yüzdem % 69

şimdiden tşk.ederim.saygılar.

Sigorta müdürlüğüne dilekçe vererek bağkr'unuzu birleştirebilirsiniz. Yalnız, ben olsam bunu yapmazdım. Çünkü bağkur işin içine girdiği anda emekli maaşı düşüyor! Bunu nasıl teyit ettirebilirsiniz bilmiyorum ama, bugüne dek hem bu şekilde olduğuna tanıklık ettim.

Eğer Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık yok ise, malulen emekli olmak (zaten yaş ve prim sayınız fazlasıyle tamam olduğu için) maaşta bir artışa neden olmaz. Kaldı ki 1-2 yılda bir kontrol muayenesi vs. isterlerse, emekliliğiniz de rezil olur... Bunu da tavsiye etmem.

merhaba bülent bey verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.Benim sigortadan 7427 günüm ve bağ-kur dan 639 günüm var anladığım kadarı ile hiç birleştirme yapmayın mı diyorsunuz veya bunu sgk dan birine danışayım söylerlermi dersiniz.Allaha şükür duyamıyorum ama bastonlada olsa kimsenin yardımı olmadan yürüyebiliyorum yani bakıma muhtaç değilim bu yüzden malülen emekli olmak istemedim zaten ama yaşımın dolmasınada az kaldığı için dolunca nasılsa raporumda var malulen emekliliğe başvuru yaparsam daha fazla maaş alabilirmiyim diyordum malum çoluk ,çocuk falan ama siz ileride kontrol için sizi uğraştırabilirler diyorsunuz.teşekkürler.

Evet, benim bu güne kadarki deneyimlerim hep bağkur'Un işe karıştırılmaması yönünde. Ama siz yine de SGK'ya gidip bilgi edinmeye çalışın bence.
Ayrıca şu sitelerden deneyerek fikir edinmeye çalışın: www.emekli-maasi.com & www.emeklimaasim.com

Üst Alt