Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yatak Yarası iyileştirmede Kudret Narı Yağı kullananlar tecrübelerinizi yazar mısınız

OturanBoğa

Yönetici
Konular
677
Reaksiyonlar
1,136
Evet arkadaşlar, kudret narı yağının çok ciddi bası yaralarını iyileştirdiğine tanıklık ettim.

Kudret Narı Yağı ile yara tedavisi tecrübesi olanlar, bu konuda tecrübelerinizi yazar mısınız lütfen?

Ne boyutta bir yaraydı?
Ne tür tedaviler denediniz?
Kudret Narı kullanmaya karar verdikten sonra nasıl uyguladınız?
Günde kaç defa nasıl kullandınız?
Yaranın iyileşme ya da kötüye gitme süreci nasıl oldu?
Kaç gün sonunda yara hangi düzeyde iyileşti ya da kötüye gitti?

Hayatim boyunca alternatif tip da dahil modern tip disinda hicbir tedavi yontemini ciddiye almadim. Ancak basimdan gecen bazi tecrubeler bu konuda benim kadar kati olmanin dogru olmayabilecegini ortaya koydu.

Iki yil once egitim icin gittigim ABD de ayak baldirimda olusan kan pihtilasmasi sonucu hastaneye kaldirilmistim. Hastanede kaldigim dort gunun ardindan evime gelip banyoya girdigimde her taraf kan golune donmustu. Bu kanin nerden geldigini once anlayamadim. Sonra nasil olustugunu hala anlayamadigim devasa yarayi gordum. Topugumun derisi tamamen kalkmis altindaki yaradan kan siziyordu. Avuc ici kadar bu yara hastanedeki yatakta yanlis bir sekilde durdugu icin mi yoksa verilen ilaclarin bir yan etkisi olarak mi cikti bilmiyorum. OF li olarak yara iyice kotulesene kadar farketmemistim.

Bu yarayi iyilestirmek icin Universitenin saglik merkezi ( ki bizim standartlarimiza gore orta boylu bir hastane gibi bir merkez burasi) alarma gectiler. Hatta bu yara icin ozel yara uzmani bile cagrildi. Ancak kullandigim ilaclar topugumun alt kisminda kalan bolgeyi iyilestirmekle birlikte topugun arka kismindaki alanda bir ceviz boyutundaki alani iyilestirmedi. Aradan aylar gecmesine, hastanenin verdigi tum ilaclari kulanmama (ki bunlardan birisi 800 $ degerinde ozel bir ilacti) ragmen o bolge iyilesmedi. Sonra yaz tatili icin geldigim Turkiyedeki doktorlarin verdigi ilaclari da bitirmeme ragmen ikinci yilin sonunda hala her gun pansuman yaptigim ve surekli kanadigi icin beni canimdan bezdirmis yara yerinde duruyordu. Master bitip memlekete geri dondugumde dahi ayagimdaki yara yerinde duruyordu.

Bu yaradan kurtulusum inanilir gibi degil ama ziyaret ettigim kendisi de engelli bir abimizin beni kudret nariyla tanistirmasiyla mumkun olabildi. Hi-slip sondalarinin ureticisi sevgili Tunc abi bana bu kudret narini bir kavanozda zeytinyagi icinde pure halinde verdiginde acikcasi cozum icin hic umutlu degildim. Oyle ya hem Turkiye de hem ABD de gittigim onca doktorun verdigi ilaclar yarayi iyilestirememis ve bir kocakari ilaci derdime derman olacak...Bu bana hic mumkun gorunmemisti ama aynen gerceklesti. Kudret narini tipki Tunc abinin soyledigi gibi aksam yatarken yaranin uzerine bir seker kasigi kadar koyup ertesi gun oglene dogru yarayi temizleyip aksami bekliyor sonra tekrar yatmadan once ayni islemi tekrarliyordum. Inanilmaz bir sey oldu, iki gun icinde yara kuculmeye basladi. Iki hafta sonra yaranin oldugu yere inanmaz gozlerle bakiyordum. Iki yillik eziyet bitmis yara yok olmustu. Ben yine de her ihtimale karsi topugumun arkasini bir kac ay daha sert zemine bastirmadim. Su an hicbir iz kalmadi ve yarranin oldugu yer tamamen eski saglikli haline dondu.

Daha sonra bu urunu tavsioye ettigimiz omurilik felclisi arkadaslar kalcalarindaki basi yaralarinda benzer sekilde buyuk iyilesme gormusler. Sebebini arastirdigimda bu urunun icinde dogal antibiyotik oldugunu okudum. Antibiyotik onemli cunku yarada iltihap varsa orda doku olusmuyor. Ayrica kudret nari deriyi yenileyici bir takim maddeler iceriyor. Ozetle kudret nari ise yariyor arkadaslar.

Buraya kadar olanlar icinde hala anlamakta zorlandigim mesele sudur. Medikal sektoru nasil olupta bu urunu ilac haline getirip insanlarin derdine derman olmuyor. Her yil dunyada bu tur yaralari iyilestirmek icin milyarlarca dolarlik bir pazar olusuyor ve piyasadaki urunlerin hicbirisi siradan bir meyve olan kudret narinin yaptiklarini basaramiyor. Ben bu durumu ne piyasa ekonomisiyle ne de modern tibbin bilimsel mantigiyla aciklayamiyorum. Ilac firmalarinin kendi urunlerini satmak icin cozumu onledigi gibi komplo teorilerini de ciddiye almayacaksak bu is nasil boylesine savsaklanir anlamak mumkun degil.

Hulasa alternatif tip ise yarayabiliyor. Tecrubeyle sabittir...

Olgunlaşmış yani sarı veya kavuniçi renge dönüşmüş kudretnarları, çiğ olarak parçalar halinde saydam bir kavanoza konulup üzerine zeytinyağı doldurularak güneş gören bir yerde iki-üç hafta bekletilmesi neticesinde yumuşadığında, aynı kavanoz içerisinde sıkıca karıştırılarak bir tür macun veya krem biçimine getirilmis haliyle, vücuttaki hemen her türlü yaraya tatbik edilmesi neticesinde inanılması güç olumlu sonuçlar alınmaktadır diye biliyorum.
1930 larda dogup şimdilerde rahmetli olan bir agabeyin agzından, onun ta gençlik zamanlarına ait bir hatırası olarak, mahallesindeki orta yaşlı bir bayanın bacaklarını boydan boya kaplayan kötü görünümlü sivilcelerle dolu garip bir hastalıgından, bacaklarına belirttiğim biçimde hazırlanan kudret narı kremi sürülmesi neticesinde, ya bir ya iki gün gibi inanmakta güçlük çekilecek bir süre zarfında kurtulduguna bizzat şahit oldugunu bana şaşkınlıkla anlattıgını anımsıyorum. Diğer kaynaklardan böylesi bir karışımın mide ülserine de çok yararlı oldugunu duydum. Bu karışımı sabahları aç olarak bir yemek kaşıgı yiyip bir saat kadar aç kalmaya devam edilmesi biçimindeki birkaç haftalık kullanımı sonucunda ciddi şifa kaynagı olabildiğini öğrendim.

Umarım yararlı olur yazdıklarım. Saglıklı günler temennisiyle...

Nurda ookuyunca biraz araştırdım mide ve sindirim sisteminede iyi geliyormuş .. deneyen arkadaşlar varsa deneyimlerini yazsınlar lütfen .. bende son 1 yıldır karın ağrısı çekiyorum olmadı denerim bu macunu ..

arkadaşlar gerçekten işe yarıyormu ben alıcamda benimde kalçamda bası yarası var kesin işe yararsa hemen alcam kullanan varsa lütfen buraya yazsın teşekkürler

cemil.tr;

Arkadaşım işe yarıyormu diyene kadar al dene ne olacak zehir değil ya,denersin faydası olursa olur olmazsa denedim olmadı faydası dersin yapmayın Allah aşkına denemekden ne çıkar sanki.

jonjon;

Dene jonjon ne olacak faydasını görürsen gördüm dersin görmezsen görmedim dersin atla deve değil ya,benim osteomyelit enfeksiyonum var neler uygulamadım soğan suyunu sabah aç karna içtim,miğdemin yanmasından ağrısından ölüyordum çiğ patatesi rendeleyip elekden suyunu çıkartp içtim aç karna çok şükür miğdem 1 senedir çok iyi şikayetim yok,oysa kaç kutu helipak tedavi paketi kullandım faydası olmadı,patatesin suyu faydalı geldi.
Şu anda 40 gün oldu ameliyat oldum kan kaybı oldu haliyle ama adi herifler söylemediler daha sonra dikişler kaynamadı kan verdim enfeksiyon doktorum kansızlık var ondan olur dedi 1 litre pekmez içtim ( hergün 3 çorba kaşığı sabah aç karna gece yatarken )şuanda 2.litreye geçtim dikiş kaynadı yarada toparlandı kapandı kabuk kaldı yaradan denedim faydası oldu sizde deneyin ne olacak yaw sigara içiliyor içki içiliyor için yiyin ne olacak ?

Gönülyarası... :) Dogru mantık, sanırım özellikle son cümle...

Arkadaşlar ben kullandım.
Benim kalçamda sıcak suya oturmaktan dolayı yandı.Bunun üzerine 4 kez deri nakli ve ameliyat oldum. Her defasında kapandı deyip tekrar açılıyodu ve zamanla bası yarasına dönüştü.
Doktor hiçbir ilaç veya merhem kullanmamı kendisi iileşmesi gerektiğini söledi. Ama ben daha fazla sabredemedim ve kudret narını denedim. Kısa zamanda kapandı ve çok sewindim
Fakat sorun yaranın üstü hemen kavuşuyo ve ileşiyo ama içi iyileşmiyor. İyileşti deyip 5 dk. otursam tekrar açılıyor.
Bi kaç kez denedim bu şekilde kudret narını. Her seferinde iyileşiyo kapanıyor. ama içi iyileşmediğinden bi kere oturdumu tekrar açılıyo.

Şimdi kapandı yara fakat üstüne oturmaya korkuyorum.

Konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar var mı?

kudret narı bilmem ama kantaron yagı kullandım ve işe yaradı..

Mide rahatsızlığı için soran arkadaşlara tavsiye edebilirim. Kudret narı olarak bahsi geçen meyveyi biz cennet meyvesi olarak biliriz bizim memlekette. Fotoğrafını da ekleyim ki netleşsin.

kudretnari.jpg

Yaklaşık 15 yıl falan önce annemi kronik mide ülserinden kurtarmıştır. Yukarıda bahsedildiği gibi saf zeytinyağında bekletilip yapılıyor. Sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı kudret narı 1 çorba kaşığı balla yeniliyor. Midesinde yara vardı iyileşti ve tekrarlamadı.

Sema arkadaşım biz buralarda bulamazsak sizin memleketten bulmamıza aracı olacan o zamn :D

Yaklaşık 5 ay önce dışarı çıkarken evde kullandığım tekerlekli sandalyeden dışarıda kullandığım tekerlekli sandalyeye geçişim esnasında kalçamın bir tarafını tekerleğe çarpma ya da sürtünme emin olamıyorum sonucunda deri sıyrılmış. Farkettiğimde basit bir deri sıyrığı diye önemsemedim ve üzerine oturup sağa sola koşturdum durdum.

Sonra genişlediğinin farkına vardım. Derinleşmemişti ama çapı büyümüştü. Daha önce kullandığım "Gelfix Sprey" aradım maalesef üretimi durdurulduğu için bulamadım. Almanya ve Fransa'da bile bulamadılar.

Doktora gittim krem yazdı ve korkulacak bir durum yok yüzeysel bir yara günde iki saatten fazla oturma pansumana devam et dedi. Aylardır yatıyorum yarı yarıya küçüldü ama hâla baş parmağın tırnağı kadar bir çapta durdu. Tekrar doktora gittim. Pratisyen "temiz ve yüzeysel bişe yok bunda" dedi. Biraz daha bilgilisi geldi "üzerinde ince belli belirsiz kötü doku kaplamış ondan gelişememiş" dedi. O kısmını kazıdılar ve yeni krem yazıp yolladılar.

Ben hâla istedim ölçüde bir düzelme göremiyorum. Aylardır yatmaktan da bıktım.
Sağolsun Bülent bu başlığı önerdi ben de baktım ve uygulama kararı aldım.
Az önce aktardan kavanoz içinde "kuvvet narı" aldırdım. Deniyecem inşallah faydalı olur. Bu konuda özellikle kullanımı hakkında bilgi sahibi olanlar paylaşırlarsa çok memnun olacağım... Şimdilik (Pegasus)'un dediği şekilde kullanacağım...

kudret yağını bilmem ama kanteron yağı çok işe yarıyor ......

Kantaron Yağı da çok faydalıymış az önce araştırdım. Kuvvet narı olmaz ise bunu da denerim.

Erdal bey ben yakın çevremde trafik kazası geçiren arkadaşlarımın açık yarayken dikişli yaralarında kullandıklarını gördüm ve ne yara nede yaradan kalan izden eser vardı ....

Umarım benim bu küçük yüzeysel yaraya da iyi gelir. Ama öncelik Kuvvet Narı'nda. Gelişme olmaz ise Kantaron Yağı'nı kullanırım.

Siz bilirsiniz ancak ben kudret yağını ilk defa duydum oda belki kanteron yağı gibi faydalıdır eminim faydası olmasa arkadaşlar paylaşmazlardı geçmiş olsun .....

Çok geçmiş olsun.Öncelikle bu paylaşım için teşekkür ederim sizlere.Babamda da yatak yarası oluştu bir çok ilaç denendi faydası görülmedi.Ben bu dediğiniz kudret narı yağını nereden temin edebilirim.Siz lapa şeklinde tarif etmişsiniz,lütfen bu konuda da yardımcı olursanız çok sevenirim.Şimdiden teşekkür ediyorum.

Aktarlardan satın alınabiliyor...

Lapa şeklinde değil aslında. yağ içinde bu kudretnarı meyvesinin parçacıkları var. Bu parçacıklar sürülecek...

kudret narı yağı

arkadaşlar benım gecen sene askerlık yaparken gazı düşen bir arkadaşım var. aldığı kurşun yarasıyla belden ağşası felç oldu. ve oturak yarası çıktı. arkadaşıma kudret narı yağını tavsiye etmişler. kudret narı yağı faydası bilen var mı. gerçekten birşeye yarıyormu. vaya bildiğiniz başka tedavi turlerı var mı dr hariç...

Kudret Narı kullandım en ufak bir etki göstermedi. Zeytin yağıyla degilde ayçiçek yağında bekletilmiş dediler.
Kantoron yağını da kullandım o da fayda etmedi.

Herkes 3-5 günde sonuca vardı ben haftalarca kullandım olmuyor olmuyor. Bir türlü kapanmadı bu deri sıyrılması.

Kudret narı gene bi işe yaramadı ve yatak yarasından 5.nci ameliyatı oldum. bide avcı komando arkadaşın verdiği tarifi denicem

Kudret Narı hakkında bir bilgi ve tecrübeye sahip olmasam da mutlak bir faydası olduğunu düşünüyorum ki zaten Pegasus arkadaş yaşadığı durumu açıkca anlatıp yanlış uygulamaya sebebiyet vermemek suretiyle dile getirmiştir.. Benim anlatmak istediğim, kendimden yaşadığım bir kaç tecrübeyi sizinle paylaşmak istiyorum.. Kapanmayan ve oldukça derinleşen enfeksiyon halinde ki topuk yarasını Kantaron Yağı sayesinde tarihe gömdüğümü belirtmek isterim ki burada yanılmamak için özellikle belirtmek istediğim konu, bahsedilen Kantaron Yağının aktarlarda cüzzi miktara satılan aldatmaca yağlardan olmadığını bilmenizi istiyorum..

Sarı Kantaron Yağı olarak bilinen bu doğa üstü ilacın zeytin yağına benzer açık renkde olanını tercih etmenizi dikkate almanız daha faydalı olacaktır(Tahmini fiyat 30-50 tl).. Yara olan bölgeyi bir antiseptik veya serum ile temizleyip steril gaz kompresiyle bütün bölgeye yağı yediriniz ve spanç ile yarayı kapatıp üzerine Fix(hava alan) bir tıbbi bantla kapatınız.. Günde en fazla iki kez uygulayacağınız bu bilinçli natural pansumanla en kısa zamanda gözle görülür ciddi anlamda bir iyileşme olduğuna şahit olacaksınız ki zaten enfeksiyon varsa da mutlaka dışa doğru bir akım söz konusu olacaktır.

Etkli olması açısından, yatarken alacağınız bir çay kaşığı kantaron yağı mutlaka değerlendirilmelidir.. Bir diğer ürün de Gelfix süngerimsi tıbbi ilaçtır ki bildiğim kadarıyla üretiminde sorun olduğundan dolayı bulunması bir hayli meşakatlidir, yara üstüne uygulandığında 48 saat içinde %80 gibi bir iyileşme sağladığı kesindir..

Sağlıklı Günler Sizlerin Olsun..

Merhaba arkadaşlar öncelikle hepimize geçmiş olsun,
Kudret Narı kesinlikle tariflere sığmaz faydalar sağlıyor, özellikle deri oluşumunda mucizevi bir etkisi var, benim paylaşımım kapanmaya dirençli yaralarla ilgili olacak.
Özellikle sürekli yatma ve oturma gibi durumlar yüzünden onarılamayan cilt yaralarında kudret narı kreminin çok faydasını gördüm.
Dikiş ve ameliyat yaralarının kapanmasını hızlandırdı.
Uzun zamandır zeytinyağında erimiş kudret narı kullanıyordum, fakat bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kudret narının krem formuna ulaştım.
Ben yatak yaralarında kullanıyorum. Teyzem gün boyu aynı pozisyonda yatıyor, yatakla temas eden kısımlarda ciddi bir tahriş söz konusu. Sabah ve akşam günde 2 defa uyguladığım kudret narı kremi sayesinde yaralar kapandı, parlak ve canlı bir cilde sahip oldu.
Hepinize tavsiye etmek istiyorum. Bu şifalı bitki bir çok derde deva.
sonra olarak tedarik ettiğim yeri de belirtmek isterim.
Kudret Narı Kremi

Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
Saygı ve sevgilerimle...

Sevgili Erdal bey,
Gellfix Sprey aradığınızı okuduğum için ilginizi çeker diye düşündüğüm "Bası-Yatak Yarası tedavisi için CATRIX toz kullanımına dair deneyimler..." başlıklı konuya göz atarsanız yararlı olur kanaatindeyim.Zira Gellfix olmadığı için CATRIX isimli ürün tarafımızca ithal edilmiş olup, Gellfix Spreyin KOLAJEN içeriği olan bir ürün olup, CATRIX tamamen kolajendir, içerisinde kimyasal barındırmaz.
Acil şifalar dileklerimle...

benim bozuk para boyutunda 11 yaramı bitirdi kudret narı
şiddetle tavsiye ederim

Üst Alt