Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yatak yarası olanlar veya geçirenler yardımcı olabilir mi?

• Konbuyu başlatan kazazede
  • Başlangıç tarihi
K

kazazede

arkadaşlar babam 78 yaşında ve şeker hastası, parkinson,alzaymır hastası.şeker komasına girmesi neticesinde yaklaşık 1 aydır yatağa bağımlı yaşıyor ve yatmaktan dolayı kalçasının hemen üstünde büyükçe bir yara oluştu.
şimdi evde yatıyor ve eve doktor geliyor ama gelen doktorun bu yaranın iyileşmesi yönünde fazla bir çabası ve bilgisi yok. sadece solüsyonlu su ile pansuman yapılıp pudra döküyolar ve sarıyorlar.ama yara hergün büyüyor ve kokmaya başladı.şeker şu anda normal değerlere indi.
arkadaşlar ne yapmamız lazım.geçiren arkadaşlar nasıl başarılı oldular acaba.deneyimlerinizi paylaşırmısınız.

kantaron yağı kullanın benimde ilk zamanlar tabanlarımın ikisindede olmuştu 2 ayda zor kurtuldum o yağı sürdüğün zaman bir gecede belli ediyo çok şifalı

geçmiş olsun.. bence de yatarken yaranın üzerine baskı yapmayacak şekilde yatması lazım ben bu şekilde iyileştirmiştim..sağlıcakla kalın.

gelfıx ürünlerini kullanan varmı.bunları sgk karşılıyormu.veya comfeel ürünlerini kullanan varmı.birde yumurta sarısı yağı iyi geldiği söyleniyor.

şap tavsiye ederim ,yarayı kısa sürede kurutur ,geçmiş olsun allah acil şifalar versin.

ozon tedavisi yaptırma şansınız varsa o da yararlı olur diye duymuştum...
bence yatak yarasını iyi bir genel cerrahi veya plastik cerrahi uzmanına gösterin...
çok geç kalırsanız ameliyatla bile zor iyileşiyor bilginiz olsun...

anladığım kadarıyla dekübit sacral bölgede koku da gelmeye başlamışsa enfeksiyon kapma riski vardır yaralarıın çeşitleri vardır ve asla yarayı kurutmaya falan çalışmayın yara ancak nemli ortamlarda iyileşir dokunun yenilenebilmesi için suya ihtiyacı vardır o bölgede siyahlık var ise muhtemelen nekroz dediğimiz ölü dokulardır ölü dokuları tekrar canlandıramazsınız onların sökülmesi gerekiyor bunun içinse 2 yolunuz var birincisi debritman dediğimiz hemşirenin bistrü ucuyla kesmesi diğeride nekroz çözücü modern yara bakım ürünleri siyaklık yoksa açık bi yaraysa da dışarıdan doku besleyici özellikte ürünler kullanın comfeel tarzı hidrokolloid örtüler 1. evrelerde kullanılır sizinki 2 veya 3. evrede doku besleyici ürünlerde calsium alginatlı ve çinko oksit bazlı ürünler tercih edin geçmiş olsun....

Gel fix ben kullandım ve kesin çözüm aldım. Yaranın derinliğine göre iyi olma süresi değişiyor. Ege üniversitesi hastanesinin oradaki eczanelerde araştırın bulabilirsiniz. Ancak SGK bu ürünü karşılmıyor Bulamazsanız bana yazın size temin ederim (ücret karşılığı değil tabii) 6-7 eylül gibi izmirde olacağım. ben bornovadayım.

Arkadaşlar bu konu ile ilgili olarak lütfen aşağıdaki forumu takip ediniz:

Bası-Yatak Yarası tedavisi için CATRIX toz kullanımına dair deneyimler...

Yatak yarası için propolis ve buğday nişastası

Babam hastanede yoğun bakımda yatarken poposunda yanyana 3 er cm çapında yara oluştu. Hastanede gün aşırı temizle, krem sür kapat yaptılar. Yara daha da büyüdü. Taburcu olduktan sonra  arı ürünü olan PROPOLİS ile buğday nişastası kullandım. 45 günde yara kapandı. Propolis doğadaki en güçlü antibiyotiklerden birisidir. Yara tedavisinde propolis içten temizlik yapar. Sabah 500 mg, akşam 500 mg propolis öneriyorum. Yara üzeri pansuman-dezenfekte edildikten sonra buğday nişastasını serpmek suretiyle pamuklu bezle kapatıyoruz. Yara bakımını günlük yapıyoruz. Allah hayırlı şifalar versin.

benimde hastanede yatarken kıpırdamadığım için topuğumda olmuştu 2 hafta sonra fark edilmişti kemiğe sıçramaması için cerrah orayı kazıdı

Çok önemli bir konuda beslenme konusu. Günlük vitamin mineral ve protein alınması lazım. Özellikle yatan hastalarda günlük ihtiyaç kadar protein alınması lazım. Yaranın iyileşmesi için çok önemli.

sudocream ya da agnıgel dene işe yarıyor.

Basıyı tamamen sıfırlayan ve bası yarası riskini tamamen ortadan kaldıran dünyada ilk kez geliştirilen bir ürün var. Mantığı yara oluşmuş bölgenin hiç bir yere temas etmemesi, dışarıdan çekilen temiz havanın cilde temas etmesi ve masaj motorları ile tüm kılcal damarlardaki kan dolaşımının sağlanması. Dünyada ilk kez geliştirilen bu sistemi BedAiD Bası Yarası Önleme Sistemi adresinden inceleyebilirsiniz.

SterilNovuxolPomad30g.JPG

ben 4 yıl kadar önce bu merhemle iyileştim avucumun ortası kadar yara olmuştu kremi yarına kadar yaraya sürüp kapatıyorduk doktor böyle yapmamızı söylemişti

ABDULLAH TEMİZ GÜLER;

acaba kullanılan ürün işe yaradımı yara iyileştimi ?

Her evrede olan yaranın kendine özgü bir yapısı,derinliği,eksudası vardır. Oluşan yarada bir yara örtüsü kullanılacaksa öncelikle yaranın tanımlaması bir uzman tarafından yapılarak ne tarz bir yara örtüsünün kullanılacağı belirlenmelidir.

Arkadaşlar,benden size tavsiye kesinlikle yara konusunda uzman bir kişiye danışmadan buradan okuduğunuz ilaç,krem,yag,yara örtüsü vs gibi tavsiyeleri kendiniz veya yakınlarınız üzerinde uygulamayınız. Bası yaraları çok kolay açılır,iyileşmesi de bir o kadar zor bir süreçtir ama uygun uygulama ve takip ile bu sürec sorunsuzca atlatılabilinir, bilinçsiz ve kulaktan dolma veya tavsiye edilmiş uygulamalar yara evresinin daha da ilerlemesine ve Allah korusun hastanızı bu yaradan dolayı kaybetmenize kadar gidebilir.
Bildiğim kadarıyla bası yaralarıyla ilgili uzmanlaşmış hemşire personeliyle firmalar bulunmaktadır . Bu firmalar uzman kadrosuyla evde olan yara hastanızın yarasını uzman gözüyle tanımlayarak ne tarz bir tedavi izlenmesi gerektiğini size aktaran en güvenilir yoldur.Bu hizmetlerini ücretsiz olarak saglamaktadırlar. Yaranıza uygun olan ürün ve tedavi şekli konusunda size veya takibini yapan doktora bilgisini veriyorlar ve yara için gerekli olan malzemeleri eczanelerden veya medikallerden satın alıyorsunuz, hizmeti veren personel evinize kadar gelip bu ürünlerin uygulanmasını ücretsiz bir şekilde gerçekleştirerek yaranın takibini profesyonel şekilde gerçekleştiriyor.

Yara konusunda uzmanlaşmış ve ücretsiz olarak bu hizmeti saglayan iki firma mevcut:

Hartmann Ücretsiz Evde Yara Bakım Hizmeti : (İstanbul içi tüm ilçeler ) randevu almak için ulaşabileceğiniz telefon numarası 0216 665 44 39 (Acıbadem Mobil hattıdır,arayıp randevu alıyorsunuz,uzman personel ücretsiz olarak ziyaretinizi gerçekleştiriyor,pansuman yapılıp,yara bakım eğitimi vermektedirler.)

Convatec Ücretsiz Yara Bakım Hizmeti : (İstanbul içi tüm ilçeler ) randevu almak için ulaşabileceğiniz telefon numarası 0212 665 44 60 (Acıbadem Mobil hattıdır,arayıp randevu alıyorsunuz,uzman personel ücretsiz olarak ziyaretinizi gerçekleştiriyor,pansuman yapılıp,yara bakım eğitimi vermektedirler.)

Yara konusunda lütfen uzman yardımı alın,hastanızın saglıgını veya kendi saglıgınızı kulaktan dolma bilgiler, komsu tavsiyeleri,internet tavsiyeleri ile tehlikeye atmayın.

Sevgi ve Saygılarımla.

Arkadaşlar,

Yatalak bir hastamız için bil hassa kuyruk sokumu dediğimiz yerde çıkan açık yarayı ve sırtındaki yaraları iyileştirmek için sakın oksijenli su ve tentirdiot kullanmayın,siz o yaralar için,sadece yarayı temiz ılık bir bezle güzelce bastırmadan silin temizleyin, üzerine Kızıl kantaron yağı sürün bakın ilk ikinci gün gözünüzle iyileştiğini görürsünüz,(kızıl kantaron yağını alırken bakın ve öyle alın yağın rengi kırmızımsı renktedir,beyaz renktekiler olmaz onlar sade kantaron yağıdır)

2- Çay ağacı merhemi gerçekten çok güzel bir merhemdir tavsiye ederim,,Ben bunları 6 senedir yatalak olan annemde denedim şu an sırtında ve hiç bir yerinde yara yoktur Allaha bin şükür,herkes faydalansın diye bu yazıyı paylaşıyorum,Rabbim bütün hastalara şifa versin inşaallah.
3-Günde 1 veya 2 defa izotonikli suyla ıslak pansuman önerebilir. O bölgenin kanlanması canlı dokular kazanması bu şekilde sağlanır.
4-Birde yumurta yağı da açık yaralara çok güzel geliyor

Son düzenleme:
Yaraya sebep olan baskı en aza indirgenmeli, 2 saatte bir pozisyon değişliği yapılmalı.

En kısa süre içinde bir plastik cerraha görünün

Plastik cerrah yaranın durumuna göre ölü dokuyu temizleyecektir, size bundan sonra ne yapmanız gerektiği yönünde bilgilendirecektir.

Günde 1 veya 2 defa izotonikli suyla ıslak pansuman önerebilir. O bölgenin kanlanması canlı dokular kazanması bu şekilde sağlanır.

Yara çok büyük değilse bu şekilde zamanla kapandığını göreceksiniz.

Aynı zamanda bunları yaparken protein ağırlıklı beslenmelidir.

Öncelikle geçmiş olsun eczaneden rif ampul alın yaranın üzerine dökün tabiki hasta yüzüstü yatsın yara öylece açık kalsın onceden basima geldi

Bende aşırı derece'De yara vardı Hasteneden eve geldikten sonra bilinçsiz şekil'de yatıyordum sürekli kemiğe dayanmıştı artık yara bilmyorumda kremle felan iyleşecek yaralar değildi onlar ama (furacin soluble dressing merhem) adlı krem ile pansuma yapıyorduk sürekli etkisi oluyordu ama bu yatak yarasını en iyi gelen şey Kaliteli bir Havalı yatak ve sürekli pozisyon değiştirmek Bide pansuman yaptıkdan sonra hava alsın yara 5/10 dk bu şekilde Sağ Sol Baldır ve Sırta'Daki 3 yara yaklaşık 1 ayda iyleşti yaraların hepsi aynı şekildi kemik gözükyordu yara 3 yerde oldu için yaklaşık 30dk felan pozisyın değiştiriyordum Uyurken'DE her gün 1 yaranın üstünde uyurdum bir sağ baldır üstüne yan şekil birgün sol ve sırt üstüne öyle ayarlıyordum o yaraların kapanmasına 1,5 sene felan oldu Akıllandım Sürekli Pozisyon değiştiriyorum. Bu arada Hastalık Paraplei T5 T6 Yaş 20 Allah acil şifalar versin tez zamanda Bütün hastalara

Yakın bir tanıdığımız trafik kazası sonucu epey süre yatmak zorunda kalmıştı.Bitkisel olarak tedavi ettiler.Araştırmanızı öneririm.

Merhaba bendede yatak yarası var yani bası yarası popomda ve kuyruk sokumunda bana yardımcı olur musunuz. Gel Fox demisiniz eski bir yazı ama

Merhaba bası yarasında tek kurtuluşlarla tedavisi kesinlikle bunu öneririm ameliyatsız ilaçsız parasız doğal tek kelimeyle müthiş bir tedavi

Üst Alt