Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yatak yarası tedavisinde TenderWet & Sorbalgon marka ürün kullanan var mı?

sema2001

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar tender wet sorbalgon diye bir yara bakım ürünü duydum kullanan bir genç tavsiye etti. kemiğe kadar derinleşmiş yarasını bu ürünle 3 ayda kapatmış.
bu ürünü duyan veya kullanan varsa bilgilerini bizimle paylaşabilir mi?

şimdiden tşk ederim. herkese geçmiş olsun.

16979_buyuk_1.jpg

TenderWet® active
Özellikleri;
TenderWet active, poliakrilattan üretilen, ringer çözeltisine batırılarak aktif hale getirilmiş olan, kullanıma hazır bir yara pansuman pedidir.
Yararları;
*Aktif emici v e temizleyici etkisiyle etkili temizlik.
*Bakterileri büyüme ortamından yoksun bırakır.
*Kompresyon tedavisi altında dahi, yüksek emicilik kapasitesi.
Pansuman değişimi;
TenderWet 24 active tek başına veya TenderWet active cavity ile TenderWet 24 active kombinasyonu yaklaşık 24 saatte bir değiştirilir.
Uygulama Alanları;
TenderWet 24 active: Kronik ve iyileşme süreci uzun olan yaralarda aktif yara temizliği için.
TenderWet active cavity: Derin yaraların veya cep oluşturan yaraların kapatılması için uygundur

16985_buyuk_1.jpg
16985_buyuk.jpg

Sorbalgon® / Sorbalgon® T
Özellikleri;
Sorbalgon, kalsiyum aljinat liflerden oluşan bir pansuman veya tampon malzemesidir. Aljinat lifler yara sekresyonu ile temas ettiğinde jel haline dönüşür.
Yararları;
*Derin yaralarda dahi temizlik ve sekresyonun uzaklaştırılması.
*Gevşek lif bileşimi sayesinde iyi sarma kalitesi.
Pansuman değişimi;
Sorbalgon tamamen jel durumuna geçtikten sonra değiştirilir.
Uygulama alanları;
Sorbalgon
Ağır veya orta şiddetle eksüda salgılayan veya kanayan derin ve fissürlü yaraların tedavisi için.
Sorbalgon T
Özellikle dar fistül pasajları ve ponksiyon kanalları için tampon fitilleri.

Hakkında bir şey bilmiyorum. Sadece internetten birşeyler derledim ki bilgi olsun...
Ayrıca, ürün Türkiye'de satılıyor: http://www.tekinmedikal.net/catinfo.asp?cid=149&brw

Hydrosorb®
The transparent hydrocellular gel dressing for moist wound treatment

3EC1060AF937E056E10000000A808F21.GIF
3EC10605F937E056E10000000A808F21.GIF

Hydrosorb® Gel
45B997D4D9C0002F000000000A80AC2E.gif
45B99583D9C0002F000000000A80AC2E.gif

Hydrocoll®
The fast absorbent hydrocolloid dressing for moist wound treatment

3EC16ED6D96780E8E10000000A808F21.GIF
49EC86731E4000F3E10080020A80AC6D.gif
3EC05D138D75204EE10000000A808F21.GIF
3EC05D088D75204EE10000000A808F21.GIF
3EC05D1E8D75204EE10000000A808F21.GIF

PermaFoam®
The foam dressing with the special hydrophilic foam structure

3F97A7088B0220A2E10000000A808F21.gif
41E7F37BEC240041000000000A808F21.gif

PermaFoam® comfort
449A368696380058000000000A80AC2E.gif

PermaFoam has around the edges a hypoallergenic adhesive film for a fixation which is safe and impermeable to germs.
IM=internal dimensions

PermaFoam® sacral
44A12D027591010C000000000A80AC2E.gif

The specific shape is suitable for treatment in the sacral region; has around the edges a hypoallergenic adhesive film for a safe hold.
IM=internal dimensions

PermaFoam® concave
44A12D847591010C000000000A80AC2E.gif

For the treatment on heel and elbow; the specific shape has around the edges a hypoallergenic adhesive film, is easy to apply and provides safe adhesion. IM=internal dimensions

PermaFoam® cavity
For the treatment of deep wounds; the thin and soft material with its special pore structure, enables a variety of foldings for an individual fit to the wound and guarantees good exudate removal.

PermaFoam® tracheostomy
44A12E857591010C000000000A80AC2E.gif

For the treatment of entry points such as tracheostomy cannulas and application of probes; with Y slit.

öncelikle herkese rabbim şifalar versin.
benim de bası yaram vardı sakrumda, 9 ay pansuman yaptıktan sonra küçüldü fakat hala kapanmamıştı
bi yakınımın tavsiyesiyle, 1y. kaşiğı keten tohumu ile bi o kadar sütü lapa olcak şekilde kısık ateşte kavurup azda bal ilave ederek yaranın üzerine koyduk,
günde iki defa bunu tekrar ettik ve bir hafta içinde yara tamamen kapandı.

bu yöntem yara içindeki enfeksiyonu çektiği için hızla yara kapanıyor.... sizlerle paylaşmak istedim.

Bu tür deneyimleri paylaşan arkadaşlarımız iyi de yapıyorlar, kendi adıma teşekkür ederim, ama site yöneticisi olarak bazı risklerin altını çizmeyi de ihmal edemem.

Hüseyin arkadaşımızın söylediği yöntemi bilmiyorum. Birkaç arkadaşımız da yumurta yanığı yağı demişti...
Bu tür yöntemler çok çok çok riskli. Her şeyden önce enfeksiyona neden olup daha büyük bir soruna döndürme olasılığı var.
Bu tür yöntemleri deneyecek kişiler bu riskleri bilerek denesinler... Ve denenecekse, yaralar çok çok kontrol altında olmalı. Daha kötüye gidiş olduğu farkedildiği an uygulamaya son verilmeli.
Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/sag...n-tedavisi-ve-korunma-yollari.html#post580537

oturanboğa abimizin yazdıklarına aynen katılıyorum,ama yinede kapanmaya yüz tutmuş kapanmayan yaralarda denemekte fayda var. bide buarada bütün annelerimizin anneler günü kutlu olsun, inşallah annelerimiz hiç üzülmesin......

Sevgilki sema yara tedavisinde hihrocolloit içerikli ürünlerin zamanı doldu.
Artık yeni nesil denilebilen gümüş aljinat vs vs ürünler var ama bunlar yarayı tedavi eder diye kullanmak yanlış kullanılacak ürün yaranın yerine derinliğine nekrotikliğine içerden gelen sıvı miktarına vs vs göre değişir
yukardaki üründe tabiki pazarda bulunan diğer ürünler gibi çeşidi olan bir ürün olduğu için kullanılabilir ama yukardaki şartlarda Hüseyinin yazdığı çok doğru
nekrotik olmayan bir yarayı bal ile tedavi edebilirsiniz
sgk bal ve bal içerikli ürünleri ödemediği için peteksiz normal bal ile iyi sonuçlar almak mümkün

hüseyin15 demiş ki;
1y. kaşiğı keten tohumu ile bi o kadar sütü lapa olcak şekilde kısık ateşte kavurup azda bal ilave ederek yaranın üzerine koyduk,
günde iki defa bunu tekrar ettik ve bir hafta içinde yara tamamen kapandı.

Balı ben plastik cerraha sormuştum aldığım yanıt "evet faydası olabilir ama faydasından daha çok zararı olur , balı yaranın içinden tamamen temizleyemezsiniz ve enfeksiyon riskini arttırır"
hemen doktor lara göre ilaç dışında herşey riskli demeyin bu plastik cerrah dekübitis ülserinde enfeksiyonu bitirmek için çamaşır suyu kullanacak kadar ve ameliyat sonrasında pis kanı temizlemek için sülük kullanacak kadar uçuktu:)

(çamaşır suyunu özel bir metodla hazırladı sakın tek başına çamaşır suyu kullanmaya kalkmayın arkadaşlar)

yatak yarası

Biz yatak yarasında nappy sprey kullanıyoruz ve gayet memnunuz herkese tavsiye ederim

suanda benım kalcamın sag ve solunda 5 6 cm arasında 2 yaram var 2 yıldır kuyruk sokumunun ordada bır yaram var
onu zaten kurutamadım gıttı
yıllardır ısım ıcabı butun gun sandalye ustundeyım aksam sık sık pozıyon degıstıryorum ama nafıle

Üst Alt