Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yatak yarasını ilerlemeden tedavi etmek için ne yapmalıyım?

Konular
57
Reaksiyonlar
1
arkadaslar gecen pazar gunu berberde otururken minderimi koydurtmadım bende hissetmedigim için anca 3gun sonra farkettim 1 haftadır yattıyorum pazartesi kalktım yara hiç iyileşmemiş yara acık deil ama baldırımın oralarda oturdugum yerde et parcası gibi morarmıs şiş gibi duruyor acaba ne yapmam gerekiyor bigisi olan varsa paylasırsanz sevinirim

arkadaşım geçmiş olsun. yara açık ise rifosil denilen ufak tüpler var eczaneye sor verir birde havalanması için spreller var sıkarsın dokunun etrafına stelil pamuk bırak 2 3 saate değiş inş faydasını görürsün.

Yaranın ilk evresi gibi görünüyor. Kesinlikle ama kesinlikle o morluğun olduğu yere bir bası olmaması önemli. Olabildiğince yatın ve otururken iyi bir minder kullanın.

O morluğun cerrahi bir müdahaleyle alınması ve ölü dokunun kaldırılmasının ardından tedaviye başlanması gerekebilir. Bu konuda ben olsam bir hastaneye gidip doktordan görüş alırdım.*

Tedavi amaçlı Furacin merhem kullanabilirsin. Ya da FROXİMUN PUDRA-YARA BAKIM TOZU da deneyebilirsin.

Yara açık olsaydı, bir sızıntı olsaydı, o zaman CARTIX yara tozunu önerirdim.

* "Bir yaranın iyileşmesindeki birinci kural yara bölgesinin ölü dokulardan temizlenmesidir. Mevcut olan hiçbir pansuman sistemi ölü dokuyu canlandıramaz. Ölü dokuların uzaklaştırıldığı cerrahi işleme “debridman” adı verilmektedir. Anestezi altında veya felçli veya ağrı duyusu olmayan hastalarda anestezisiz de yapılabilen bu işlemle yara, yaşayan doku haline getirilir ve kan akımı artar. Yaradaki mikroorganizmalar uzaklaştırılmış olur ve bu aşamadan sonra seçilecek olan uygun bir pansuman yöntemi ile yara takip edilir. (kaynak)"

Üst Alt