Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yatalak annem için hangi haklardan yararlanabiliriz?

Pamuk12

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Oncelikle merhabalar. Yaklasik 6 ay once gece uyurken annemin(57) beyin sapina pihti atti ve beyin kac saattir oksijensiz kaldigi bilinmiyordu. 10 gun yagun bakimda kaldi ve hic umut yok gozleri acilmaz heran kaybedebilirsiniz hastanizi gibi sozler duyduk. Olaydan 1.5 ay sonra allaha sukur gozlerini acti annem. Beyinin bu kadar buyuk hasar almasina ragmen goz acmasi mucize dediler. Ilk sol tarafta hafif oynamalar vardi simdi sag taraftada basladi. Ilk 1 ay devlet 3 ay ozel ve son 3 ay da ozel bir bakim ve fizik tedavi merkezinde kaliyoruz ve eve cikaricaz artik. Bilinci acik hafiza yerinde gozlerlede anlasabildigimiz icin eve gitmesini anladik. Benim sorum ise su.
Su zaman kadar hastane ile isimiz olmadi daha yeni goruyoruz ve devlet hastaneleri ve baska devlete bagli herhangi bir yer olsun hic bir turlu yardim yada tam olarak anneme iyi bakilmadi. Hep bastan savma tavirlar vs. Ki annem 40 yildir devlete vergi veren bir is kadini buda bana koyan taraf.. karsiligi bu..
Benim istedigim nasil bir yol izlemeliyim ki eve cikardigimda ilaclarini devlet karsilasin. Bez vs vs. Devletin verdigi maasi zaten annemin emekli maasi oldugu icin buyuk ihtimal vermez. Vergi indirimi gibi.. acikcasi ben devletin tum imkanlarindan yararlanabildigim kadar yararlanmak istiyorum. Cunku bu annemin hakki.. yanlis anlasilmak istemem eger bir kusurum varsa affola. Sadece karsilik ariyorum. Tesekkurler

Annenize önce tam teşekküllü bir devlet hastanesi nde engelli raporu çıkaracaksınız,ondan sonra verilecek rapor oranına göre tekrar yardımcı oluruz size.

Merhabalar. Annemi hastaneye götürdüm. Haftaya son olarak puan için tekrar götüreceğim. Ve doktorlar rapor %90 nın üzerinde cıkar dediler. Anneme bakmakla yüklü olan ben ne gibi haklarımız olur. Teşekkürler

Geçmiş olsun
Evde bakım hizmeti için aile Sosyal Politikalar Vakfı'na başvurman gerekiyor raporuyla onlar gerekli bilgileri verir🙂
Pamuk12

Anladim cok tesekkurler. Yani oraya gittigimde maas alabilecem mi yada diyelim otv muafiyetini alabilecegimi falan orada belirtecekler dwgil mi? yalniz06

Üst Alt