Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yatalak Hasta için araç alım işlemleri..?

ARMADATURK

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
yatalak hasta olan babam için ötvsiz araç almak istiyorum. bu işlerden pek anlamıyorum kafama takıldı da sorumlarım var.araç babamın adına olmak zorunda sitedeki yorumlardan anladığım kadarıyla

-araç alırken, maliyede, trafikde babamın gitmesine gerek var mı noterden alacağım vekaletname yeterli olur mu?

Karyola, Yatak, Yorgan, Yastık | Engelliler veya Hastalar için Karyola, Yatak, Yorgan, Yastık
Gndelik Yaam zmleri | Engelliler için Gündelik Yaşam Çözümleri - Lift, Banyo Sandalyesi, Tuvalet Sandalyesi, Robotik Sistemler

Gittiginiz trafik memurlarına göre farklılıklar olabiliyor malesef ;

Düzenlenecek Ek-1 belgesine babanız imzaladıgında yeterli olmalı aslında ama gelmesini isteyebilirler ;

eğer mehkemeden vasi tayini yaptırırsanız diğer işlerinde de kullanabilirsiniz ? ama en kısa yol noterden arac tescili işlemleri için size vekalet vermesi bunu alırken de noter sizden aile hekiminizden noterlikte işlem yaptıracağından hukuki ehliyete hazi olduğuna dair rapor getirmenizi isteyecektir.

% 90 ve üzeri raporu olan kişi adına araç alınacaksa:
1- kişinin zihinsel durumu kendi kararlarını vermeye uygun olmak zorunda
2- Bayiiinin işlem yapabilmesi için bayi çalışanlarına vekalet vermeli babanız. Ya babanız notere gidecek ya da noter size gelecek...

Ötvsiz Araç İçin Sağlık Raporu

arkadaşlar hafta içi KOAH hastası vb. olan yatalak ve yaşlı babam için rapor almaya gideceğim.
alacağım raporda hangi ibarelerin olmasına dikkat etmem gerekli. raporu alırsam araç almak için bayi işlemlerini ve trafik tescil işlemleri noterden vekaletname gerekli olur gibi geliyor. yaşlı olduğu için için noter akli dengesi yerinde şartı olan rapor ister mi

Raporda % 90 ve üzeri rapor olması vergi istisnalı araç almak için yeterli.

Yaşından dolayı noter babanızın akli melekelerinin yeterli olduğundan emin olmak isteyebilir. Bilemiyorum. Bu babanızın durumuna ve noterin insiyatifine kalmış bir şey.

Üst Alt