Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yatalak hasta için ev tipi tekerlekli sandalye tavsiyeleriniz..?

müzik

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
Yaşlı yatalak hastamız var. Hiç yürümüyor. Oturur pozisyonda uzun süre durabilir mi, emin değilim. Kucağımıza aldığımızda da korkuyor, bağırıyor. İstiyorum ki, en azından evin içinde salona, yazın balkona getirelim. Belki biraz dışarı çıkaralım. Tekerlekli sandalyeyi kendi sürmesi mümkün değil. Bize göre bir tekerlekli sandalye tavsiye edebilir misiniz? Bir de evde 1 basamak var, oradan indirmesi çok zor olmayan bir sandalye arıyoruz.
Teşekkür ederim.

merhaba, biz bi arkadaşımız yatalak cok az kalka biliyormus felç desek daha dogru... onun için bi tekerlekli sandalye almıştı ailesi... evde kullanabilmesi için buyuk tekerlerin cıkabildiği, aliminyum...ayrıca frenleri var arkadan iten için, ayrıca banyoda da kullanabilmesi için kollarını koydugu yerlerin cıkarılarak sandalyeye dönüşebiliyor.. arkaya aşmasını önlemek için ayrıca buyuk tekerlerin altında hatırladıgım kadarıyla yere dogru destekler var... fiyatıda cok uygun... normalde bu özelliklerin biri yada ikisi olanlar 1000tl ve üstü gibi fiyat cekenleri biliyorum... sandalyeyi aldıkları zaman 400 yada 450 den pazarlıkla 350 e almışlar.

efekt, teşekkür ederim. Ben de medikale gittim ama çeşit çeşit sandalye var bir de katalogdan gösteriyor. Hangisini istersek getirecek. Fiyatlar da dediğiniz gibi 1000 küsür liraya kadar var.

nova, sizin kendi ilanınız mı? Şimdi bizim hastamızın ağırlığı 40 kg kadar ve kolları bacakları çok zayıf. bu sandalyeye oturabilir mi sizce? Altına arkasına yastık koysak? Bir de ben Kocaeli'ndeyim kargo tahmini ne kadar olur?

merhaba müzik bi arkadaşım için araştırırken manuel sandalyelerde 150 den başlayan fiyatları gördük ve o zaman çok şaşırmıştık imc medikale baktınmı hiç fazla özellikli olmayan bi sandalye 150 tl özellik arttıkça fiyatlar yükseliyo ama 650 700 civarına çıkıyodu en fazla biz baktığımızda internetten bi bak istersen eminim senin işine yarıcak bi sandalye bulursun orda yardımcı olabildiysem çok sevinirim hoşcakal

Özellikle benim gibi iri olanlar ile boyun kontrolü zor olup sık sık uzanmak ihtiyacı hissedenler için Sunrüce 4001 modelini öneriririm. Ürün Türkiye'de birkaç yerde var (Taktim Medikal, Sinaps Group, Teknik Çelik)

998FD1F279B2-8.jpg

Arkadaşım hastanız eğer oturmaktan veya tekerlekli sandalyeden korkuyorsa öncelikle bi rehabilitasyon merkezinde tedavi ettirip sandalyeye alıştırın. Burda size en uygun sandalyeyi önereceklerdir. Burdan ve devlet hastahanesinden alıcanız raporla sgk ya başvurursanız ordan sandalyede alabilirsiniz. Ama tercihiniz kendiniz almaksa bu rehabilitasyon merkezinin tavsiyesi ile en uygun sandalyeyi alabilirsiniz.

Yok novam, benimki ile o önerdiğin arasındaki fark o kadar çok ki... Şeklen benziyor desek yeridir. :)

Üst Alt