Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yatalak kişi için evde bakım başvurusunda çocuklarının geliri..?

nce85

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Kaynana yatalak, bildimbileleli gelin bakıyor.
Geline gecen sene SGK primi yatırılmaya başlanmış.
Kaynananın sağlık raporu yok. Kaynanın oğlunun (geilinin kocası) 1500-200 arası maaşı var. Aynı evde yaşayan geilinin oğlu memur 1500-2000. Tabi hiçkimse maaşından koklatmıyor.

Bu durum da geilinin baktığı kaynanası için evde bakım aylığı alma şansı var mı?

gelir durumu çok fazla bu şekilde bağlanmaz. Kişi başına düşen aylık gelir 510,45 lira altında olmalı evde bakım aylığı gelir kriterlerinin uygun olması için.
ayrıca % 50 ve ağır özürlü rapor da şart.

Gelin hanımın herhangı bır maaşı yokki hanede yaşayanlar 1 gelin (bakıcı)2 gelinin 3 çocuğu 1'i yutdışında öğrenci 3 kocası4 baktığı kaynanası

ilk yazdığınızdan bir şey anlaşılmıyor ki.. iki tane maaştan bahsetmişsiniz hepsi aynı hanede gibi. şimdi hanede tek tek kim var ve gelirleri ne kadar yazar mısınız baştan? evde kaynana + gelin + kocası + 3 çocuk(biri yurtdışında öğrenci) kalıyor. toplam 6 kişi doğru mu?
hepsinin geliri ne kadar? tek tek yazın lütfen. burs vs ne varsa.

Gelin hanımın herhangı bır maaşı yokki hanede yaşayanlar 1. gelin (bakıcı)2.gelinin 3 çocuğu 1'i yutdışında öğrenci kendi imkanları ile okuyor hem çalışıp hem okyor 18 yaş üstü 1'i memur, maaş 2000 1'i bekar kız, yaş 293. Kocası, Emekli maaşı 850-1000 arası (net emeklilik maaşı rakamını bilmiyorum)4. kaynana, ölmüş kocasından kalan emekli maaşı (850-100 ) net rakam nedir bilmiyorum

yurt dışında okuyan torun gelire dahil edilmiyor. Bu durumda evde 5 kişiler. 5 kişinin aylık geliri toplam 2552,25 lira altında olursa gelir uygundur.
böyle olunca gelir geçiyor sizde. memur çocuğun maaşı 2000+ kocanın emekli maaşı 850 = 2850 ediyor sırf ikisinin. kaynananın dul aylığını katmadım bile.

Üst Alt