Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yatan Prim toplamını SGK'dan geri alabilir miyim?

aliihsan38

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Benim 3250 gün prim günüm var. 110 bin tl ödenmiş prim miktarı var. 18 yıl 4080 güne tabiyim. emeklilik tarihim 17.10.2016 Acaba yatan prim miktarını SGK'ya dilekçe vererek alabilirmiyim.

Sgkdan hizmez dokymunu almak istiyorum dediğinizde veriyorlar Yatan pirim miktarini niçin almak istiyorsunuz

Şuanda almak gibi bir niyetim yok. Ama bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorum

Alamazsınız

almanın belli başlı yolları var örneğin vefat ettiyse şahız emekli değilse ve yakınına maaş bağlanacak kadar günü yoksa alınabiliyor

bir diğeride belli yaştan sonra emekli olma ihtimali yok ise

SENİN MANTIKLA GİTSE HERKES SIKIŞINCA BEN PRİMLERİMİ GERİ ALMAK İSTİYORUM DER

BUDA Bİ ÇIKMAZA YOL ACAR MANTIKLI DÜŞÜNMEK LAZIM

Internetten alicagin belgelere zaten ulasabiliyorsun edevletten istersen kendin bile çıkarabilirsin

Turan Yılmaz Bey haklısınız galiba. SGK böyle bir uygulama yapsaydı her sıkışan bu uygulamadan yararlanırdı ve SSK lı olarak yararlandığı bütün hastane yardımı ve ilaç yardımlarıda güya devletin enayiliği gibi anlam taşırdı galiba.

aliihsan38;

Yazdığınız konuyu tam anlamamıştım ki zaten cevap verenler de tam olarak anlamamış. Siz para iadesi olarak diyorsunuz sanırım. Böyle bir uygulama belli şartlar altında sadece bağkur'da vardı. Şu an varmıdır bilmiyorum. Ama ssk olarak prim yatıranlar alamaz.

Bu mantıklı olan ama geçen bir muhasebe sitesinin linkinde ödenebileceğine dair bir yazı okumuştum. Bu yüzden konuyu merak ettim.

Sanirim bir yanlış anlaşılma oldu hasan beyin dedigi gibi yatırılan sigorta primi ücret iadesi demek istediniz heralde benimde bilgim kadariyla sskda böyle bir uygulama yok

Evet sanırım konu Turan Yılmaz Beyin açıkladığı gibi. Okuduğum Yerde bu izah ediliyor olabilir.

ssk primleri geri ödemesi var

örnek vatandaşın biri vefat etti birinci dereceden maaş bağlanması için en son 900 gün prim şartı vardı

o 900 gün yoksa maaş bağlanamadığından birinci derece vasisi başvurursa alıyor ama ne kadarını neye göre hesaplayıp öder bilemem

Aslında ben emekli tarihi (engelli) geldiğinde emekli olmayıp primleri toptan geri alabilirmiyim diye merak etmiştim. Ama bu linke göre bu mümkün görünmüyor. Benimde merak ettiğim buydu.

Günaydınlar,
benim tanıdığım 80 yaşında bir amca var,kendisi emekli ( 1990 ),
daha sonra engelli kızı için isteğe bağlı prim yatırmış 16 sene (belgesi yok),
8 sene önce kızı vefat etmiş,
acaba bu amca bir şeyler yapabilir mi ?
Herhangi bir hakkı veya yapabileceği var mı ?

Fikret66

Alabilir diye düşünüyorum. Zaman kaybetmeden sigorta müdürlüğüne başvurup sorsun

Üst Alt