yorgandan bahsetmişken ; hareket durumu bazen ya da tümde kısıtlı kimseler oluyor ..9 yıl diyalize girdim .asgari 4.5 saat ve hafta da üç gün yatağa kollarında iğneler ,bir makineye bağlı oluyorsun .gün gelir sırtı ,elin ,idrar yolları kasıkların ya da sırtın kısacası herhangi bir yerin soğuk almıştır ve ağrıyordur ..sıcak su torbası iyi gelir ama her zaman o an için tedarik etme olanağınız olmayabilir... on da bir çözüm yolu bulmuştum ..kadınların kullandığı saç düzleme maşası vardır aynen maşa gibidir .. çok büyükleri olduğu gibi küçük olan da vardır ..( .....inbo )marka bir tane küçük maşayı sanırım iki yıl önce 15 tl ye almıştım fiatlar değişken olabiliyor.
bu küçük alet haliyle elektrikle çalışıyor 30 wt gibi bir şey .sanırım 20-25 cm uzunlukta .dokunamayacak kadar sıcak oluyor ama bir bezi,naylon çorabı da yakmayacak kadar ısı sabit kalıyor . onun üzerine eski ütü masasından aldığım yanmaz elyaf bezi sarıyorum . üzerine de biraz daha bez sarıyorum . dışarıya 45-50 c de ısı veriyor. zaten yeterince ısınınca sabitleniyor . o aleti ağrıyan yerime ,söz gelimi yatağa koyup omzum ağrıyorsa omuzumun altına ,mesane yollarım ağrıyorsa kasığıma koyuyorum ve düğmesini kapatıyorum . inanılmaz bir şekilde rahatlatıyor ...
diyalize ,misafirliğe herhangi bir yere giderken , o minnacık saçkurutma mak.ile saç maşasını yanımda küçük bir çanta da taşıyorum ...beni acil can yoldaşım oluyorlar....