Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yatarken, bedene ağır gelen yorgan battaniyeler için ne yapılabilir? Hafif yorgan..?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
kas hastasiyim.malum havalarda sogudu.yorgan battaniye ile yatmak gerekiyor.bu seferde yatakda hareket imkansiz hale geliyor.yorgan ile beden arasında boşluk olsa ( yanık olanlarda uygulandigini görmüştüm).hem beden üşümez,hemde rahat hareket ederim.

yardımlarınız için tşk ederim.kolay gelsin

Ben de benzer bir şikayetten dolayı hafif yorgan ihtiyacı duyanlardanım (sırt üstü yattığımda ağır yorgan ayak parmaklarımı yere doğru bastırıyor, bu da zaman içinde ayakta düşmeye neden oluyor). Onun için kaz tüyü yorgan aldım ve çok çok memnunum. Aşırı hafif olması ve çok sıcak tutması (ayrıca battaniyeye ihtiyaç hissettirmiyor) kullanımda büyük kolaylık sağlıyor.

benim mobilya mağazam var aynı zamanda tekstil ürünleride satıyorum.ve bir yorgan var içi polarlı oldukçada hafif ve sıcak tutuyo. markası neva isterseniz bi sordurun ve hafifliğine bakın. kaz tüyü yorganda öneririm fakat kaztüyü çok pahalıdır

%100 yüz pamuk olan nevresim takımları var veya pike onlarda iyi sayılır deneyin bence .. kaz tüyü yorganda iyiymiş baktımda Bülent abi işi biliyon ;)

kaz tüyü yorgan ya da yastıklar ;organik olduğu için bakteri üretmeden nasıl kullanılabilir ... biliyorsunuz yatak sıcaklığı enfeksiyona en uygun sıcaklık ..ben de tercih ediyordum ama çekindim .. polarlar sentetik ve sanırm statik elektriklenmede yapar mı bilmiyorum ve yorgunluk oluşturur mu.?bir merak sorusu olarak ortaya attım .. kışın çok üşüyen bir kişiyim beni de ilgilendiriyor ..kaz tüyü enfeksiyon yapar mı derken tabi ki ; yün yatak ve yorgan da aynı sınıfa giriyor ...gogul amcaya sormadım az sonra sorayım ...

bazen ekonomik ya da ,uygun koşulların olmadığı misafirlik gibi yerlerde ısınna sorunumu ,150-200 wt gibi minik saçkurutma makinemi yanımda taşıyıp uygun pozisyona ısıyı yatağa yönlendirecek şekilde konuşlandırıyorum..beni yeterince ısıtıyor . ama ben ağır işittiğim için gürültüsünü hissetmiyorum yoksa herkesin yapabileceği bir şey değil sanırım .

Çok teşekkür ederim arkadaşlar yorgan hakkında sizin sayenizde fikir sahibi oldum...

yorgandan bahsetmişken ; hareket durumu bazen ya da tümde kısıtlı kimseler oluyor ..9 yıl diyalize girdim .asgari 4.5 saat ve hafta da üç gün yatağa kollarında iğneler ,bir makineye bağlı oluyorsun .gün gelir sırtı ,elin ,idrar yolları kasıkların ya da sırtın kısacası herhangi bir yerin soğuk almıştır ve ağrıyordur ..sıcak su torbası iyi gelir ama her zaman o an için tedarik etme olanağınız olmayabilir... on da bir çözüm yolu bulmuştum ..kadınların kullandığı saç düzleme maşası vardır aynen maşa gibidir .. çok büyükleri olduğu gibi küçük olan da vardır ..( .....inbo )marka bir tane küçük maşayı sanırım iki yıl önce 15 tl ye almıştım fiatlar değişken olabiliyor.
bu küçük alet haliyle elektrikle çalışıyor 30 wt gibi bir şey .sanırım 20-25 cm uzunlukta .dokunamayacak kadar sıcak oluyor ama bir bezi,naylon çorabı da yakmayacak kadar ısı sabit kalıyor . onun üzerine eski ütü masasından aldığım yanmaz elyaf bezi sarıyorum . üzerine de biraz daha bez sarıyorum . dışarıya 45-50 c de ısı veriyor. zaten yeterince ısınınca sabitleniyor . o aleti ağrıyan yerime ,söz gelimi yatağa koyup omzum ağrıyorsa omuzumun altına ,mesane yollarım ağrıyorsa kasığıma koyuyorum ve düğmesini kapatıyorum . inanılmaz bir şekilde rahatlatıyor ...

diyalize ,misafirliğe herhangi bir yere giderken , o minnacık saçkurutma mak.ile saç maşasını yanımda küçük bir çanta da taşıyorum ...beni acil can yoldaşım oluyorlar....

Kaz tüyü yorganlar özel bir işlemden geçirilir ve büyük ölçüde antialerjiktir. Ama özellikle alerjik bir bünye varsa, farklı malzemelerden imal edilmiş yorganlar da tercih edilebilir: Yorgan-Yastık için dolgu malzemeleri

Ben Penelope markalı yastık ve yorgan kullanıyorum: http://www.evtekstilibul.com/kategori.asp?kategori_id=236&kategori=Penelope+Yorganlar

Dediğim gibi, aşırı hafif olmaları ve çok sıcak tutmaları nedeniyle tercih ediyorum. Ayrıca doğal malzemeden imal edildikleri için yorgan altında havasız kalıp terletmiyor da...

bende aynı sorunu yaşayanlardan biriydim elektrikli battaniye aldım alttan ısıtma olunca battaniye yetiyor elk. kaçağı riskine karşıda kaçak akım rolesi taktım

OturanBoğa;

evtekstilden verdim siparişi.inşallah umdugum gibi bir urun çıkar.herkese çok çok teşekkürler ediyorum.degerli zamaninizi ayırdıgını için.

saglıkla saglicakla

kaz tuyu yorgan geldi.ilk geceler odamdaki klimayıda açtgimdan terleme yapti.klimayı kapatınca da uşutmedi iyi dedim sevindim.odanin havasi soguyunca üşüme başladi.yaptigim araştırmada '' kaz tuyude elyaf yorganlarda ya terletiyor,yada üşütüyor.orta sıcaklik içinde mutlaka içerde ısıtıcı olacak''.yani hani kar lastikleri vardır araçlar için ama onlarda belirli bir yere kadar güvenlidir.çok fazla buzlanmada işe yaramaz olurlar.

sonuçda klimayı küçük ısıda çaliştiriyorum ve kullaniyorum kaztuyu yorgani.

elyaf yorgan hem hafif hemde çok sıcak tutuyor

Elyaf aşırı terletir, nefes almaz. Bu açıdan kaz tüyü yorgala mukayes edilemez bile.

Kaz tüyü yorganın da çeşitlri var. Gıdık tüyü, sırt tüyü, kullanılan ekstra teknolojik malzeme vs. kullanım konforuna etki eden faktörlerdir. Şu mesela çok çok çok iyidir: Penelope Thermy Outlast Kaz Tuyu Yorgan Cift Kisilik

bende kas hastasıyım bende odam sıcak oldugu ıcın battanıye tercıh edıyorum yorgan kullanmıyorum.elyaf cok terletıyo katılıyorum ve bırden cok usutuyo.kas hastaları olarak kaslar ne cok sıcagı nede cok sogugu sevıyor ortası sart

Üst Alt