Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yatırılan askerlik borçlanması geri alınabilir mi?
Size bi konuda danışmak istiyorum,benim dayım 57 yaşında engelli değil.sgk ya gitmiş geçen sene.2020 7 ayda emekli olabilir demişler.dayımda buna güvenerek askerlik borçlanması yaptı.şimdi dilekçe vermeye gittiğinde 1 sene daha var demişler.benim sormak istediğim bu yatırdığı askerlik borçlanması geri alabilirmi?
Allaha emanet olun. Ufukalp
34şaşkın66
Evet alabilir.
Borçlanmanın 1 Ekim 2008 tarihinden sonra yapılmış olması ve henüz aylık bağlanmamış olması şartıyla ödenen borçlanma tutarı hiç bir faiz uygulanmadan olduğu gibi iade edilir.
Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği 66. maddenin ilgili bölümü aşağıdaki gibidir.
[SIZE=4]"(11) (Ek:RG-16/6/2011-27966)[SUP](4)[/SUP] (Değişik:RG-21/8/2013-28742) Kanunun 41 inci maddesine göre yapılan borçlanmalarda aylık bağlanmamış olması şartıyla Kuruma yazıyla müracaat edilmesi halinde borçlanmadan vazgeçilebilir. Ödenen borçlanma tutarının tamamı faiz uygulanmaksızın iade edilir. Kısmi iade yapılmaz." [/SIZE]