Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yatırılan Askerlik Borçlanması Ücreti Geri Alınabilir mi?

Nagihan07

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Bağkurlu iken Geçen yıl Askerlik Borçlanmamı hesaplattım ve ödedim.

emekli olmaktan vazgeçtim çalışıyorum. Yatırdığım Askerlik borçlanma ücretini geri alabilirmiyim? Nereye müracaat etmeliyim ve olabiliyor ise işlem uzun sürer mi ? Şimdiden teşekkürler Arkadaşlar

Evet alabilirsin. Askerlik borçlanması yaptığın kuruma dilekçe ile müracaat et..
Ben bizzat ssk dan geri almıştım paramı 45 gün içerisinde ziraat bankasına yatırdılar..

çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için

fazla yatırlına askerlik borçlanmasını geri alabilirmiyim?

Arkadaşlar 17.12.2014 tarihinde sgk'dan askerlik borçlanması olarak 17 ay toplam 5800 tl askerlik borçlanması yaptım.
İlk sgk girişim 18,.04.1999 tarihindeydi %78 raporum var emekli olmak için sgkya askerlik borçlanması yaptım 17 yılı doldurayım emekli olayım diye.
Askerlik borçlanmasını yaptım ve emeklilik için müracaat ettim ve tahsis numarası aldım fakat emeklilik kağıtlarım gelmedi.
Fakat bugün itibari ile baktığımda askerliği ödediğim için sigorta borçlanması yaptığım için sgk'dan ilk işe giriş tarihim askere gittiğim tarih olan 08.1995 olrak gördüm ve yıl olarak otomatikmen 20 yıla çıktı sigortalılık süresi.
SORUM ŞU : Bana sgk dan 17 ay öde dediler ödedim fakat başlangıç yılı 1999 yılından 1995 yılına indi ben 17 ay askerlik değilde 1 ay ödeseydim mantiken yine 1995 yılına inmiyecekmiydi hizmet yılım.
Eğer bu mantıkla düşünürsek fazla ödeme yapmışım ve fazla ödediğim parayı geri alabilirmiyim ve süreç nasıl işler.
Acil cevap lütfen

Üst Alt