Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaya iken kabahatli sayıldığım trafik kazasında bir hakkım olabilir mi?

bozkırlı42

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selaymün aleyküm

ben 03.27.2016 tarihinde yaya olarak yoldan geçmeye çalışırken araç çarpması sonucu sol tibia (kaval) ve fibula kemiğimde kırılma oldu trafik kaza tespit tutanağında 70 m ileridebulunan yaya geçidini kullanmayıp dikkatsiz yola atlamaktan %100 kusuru bana vermişler, kaza yerini gören kamera kayıtları vs bilgisi yok
iki kez ameliyat oldum ve halen tedavi süreci devam ediyor.Avukat ve sigorta sirketleri hiçbir hak talep edemezsin diyorlar
saygı deger sayfa üyeleri şimdi benim ne tür haklarım vardır bilgi verebilirmişiniz?

Son düzenleme:
Hiç kimse Kendi Kusurunda Faydalanamaz, ilkesi gereği kusurunuz %100 olduğu için kazaya dair bi hak talep edemezsiniz. Sigorta şirketleri ve avukatlar sana doğru söylemiş

enes75 kardeşim ama benim geçmeye çalıştıgım yol bölünmüş yol ve bölünen bölgede agaçlarla kapalı belirli aralıklarla yayaların karsıdan karsıya geçmesi için parke tasları ile ayrılmıstır yaya geçidi işareti yerde çizili degildi ama devamlı hergün binlerce kişinin aynı sekilde kullanılan ve otobüs terminalini ğiriş çıkış bölgesidir

bozkırlı42

Geçmiş olsun.Bana yaya iken ışıksız yaya geçidinin üzeride otomobil çarptı, araç asli kusur %50 Bana tali kusur %50 verdi.
Ama iyi bir avukat bul derim.
Mutlaka yolun orası kusurlu yanıltıcı burası şurası derken MUTLAKA bir şey yakalarsın az çok maddi yaralarına merhem olur.
Geçmiş olsun....

yoldan yürüyüp kusuru karşı tarafta aramak mantıksız...

Peki kamusal alan içinde 20km hızsınırı olan yerde yaya geçidinde yayaya kusur %50 verilmesi normalde bumu normal beyfendi.
Otoyol hariç mutlaka hakkı olmalı

ben hanımefendiyim..
birde kendini anlatabilsen
hiçbirşey anlamadım
eğer yaya geçidinde giden adama ceza verdilerse oda haksızlık
ama yaya geçidi olan biryerde adam yolun ortasından yürüyorsa herşeyi göze almış demektir.
nokta

yollar araç için kaldırımlar yayalar için adı üzerine yaya kaldırımı

Çok özür dilerim.Siz londra da yaşıyorsunuz her halde.Ülkemizde yolların büyük bir bölümü uygun olmadığını hatırlatırım.
Mutlaka bir haklılık payı olacağını düşünüyorum.

@Metehan41*, @enes75*bey ve @nfrysmn*hanımefendi google.mapps den ekran görüntüsü aldım , resimlerin içerisine kaza olay yerlerini işaretledim.Hatamı ve ayrıca yön işaretlerinin bulundugu bölgedeki ayrılmış alanın kullanım amacını açıklayabilir misiniz? şimdiden tesekkürler...

6rNkLP.jpg

5Lykbz.jpg

vXPL94.jpg

Bu görüntüyü avukata gösterdin mi?Umut vermek yanlış olur ama,bence buradan bir şeyler çıkar!!!
Yolu yapan uzaylı değilse buradan birileri geçsin diye yapıldığı açık.

Üst Alt