Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaygın anksiyete bozukluğu tedavim sürmekte. Askerlik durumum ne olur?

Bright888

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle merhabalar , 5 yıldır anksiyete tedavisi görmekteyim . Bu gün askerlik tecilimi bozdurdum ve aile hekimim beni antidepresan kullandığım için bulunduğum ildeki askeri hastaneye sevk ettim . Salı günü gideceğim ve size sorularım ve bazı kaygılarım var .
Hastalığım tedavi edilmiş durumda herhangi bir şikayetim yok . Ancak heyetteki doktorların bana erteleme vermesinden çok korkuyorum , butun planlarımı bu yıl askere gitmek için yaptım . Sizce doktor bana erteleme mi verir yoksa askerliğe elverişli mi ?

Moda askerlikden kaçma modası sen tersini istiyon iyimisin hoşmusun?? Sende kaçsana askerlikden..

Yok hocam , bir an önce bitirip mesleğime dönmek istiyorum , şuan işsizim ve zor durumdayım

Arkadaşlar şuanda anksiyete problemim yok ve sadece uykumu biraz düzenlemek için ilaçlarımı kullanıyorum . Sizce önemli olan heyet doktorunun kanaati midir yoksa önceki tanıya bakarak erteleme verebilir mi ?

Psikiyatri doktoruna birşeyinin olmadığını söyle "askerlik yapacağım" de ona göre işlem yapsın heyete çıkınca değil muayene sırasında söyle..

Merak etme askerlik yapacağım dersen kimse seni tutmaz :D

Arkadaşlar , abilerim çok teşekkürler verdiğiniz cevaplar için , bu konu çok kafama takıldı çünkü askerliğimi bir an önce bitirmek istiyorum , bir ilaç firmasında kalite kontrol uzmanıydım ve ekonomik kriz yüzünden işimden ayrıldım bana heyet 1 yıl erteleme verirse ben ne yaparım 1 yıl , ailemin cebine bakamam durumları kötü bu yüzden bana bir yol gösterebilir misiniz ?

Birde merak ettiğim , heyetteki psikiyatr kendisi mi teşhis koyuyor yoksa geçmiş teşhise bakıpta mı kararını veriyor ?

Bright888
Heyette teşhis koyulmaz, daha öncesinde tedavi aldıysanız bununla ilgili epikiriz raporlarına;ve heyet öncesi yapılan muayenede koyulan teşhis değerlendirilip ona göre karar verilir...

Yani bu durumda erteleme mi alacağım ? Muayenede doktora iyi olduğumu ve askerlik yapmak istediğimi söyleyeceğim . Muayene eden hekim kararı önemli değil mi ?

Önemli olan heyet öncesi sizi muayene eden hekimin kararıdır.
Anksiyete bozukluk(remisyonda)askerliğe elverişlidir karararı ile, Direkt askere yollarlar diye düşünüyorum..

Arkadaşlar , son durumu bildiriyorum 😁 az önce psikiyatri uzmanı bana , "Geçirilmiş anksiyete bozukluğu , askerliğe elverişlidir " raporu verdi . Hiç heyete de girmedim 😁

Üst Alt